Pink Spider wrote:
Még szép, h vannak, csak éppen nem olyanok, mint régen.
Meg persze ki mit hív vk-nak? Sztem kétfajta vk stílus van: az egyik, amit az X-Japan índított el. /ide tartozik a Luna Sea, Majestic Isabelle, Tokyo Yankees, és késõbb a Dir en Grey is/ A másik vonal pedig a Malice Mizer féle, amiben benne van a Lareine, Jyakura, Aikaryuu és kissé lolitásabb, kosztümös vk. Én õket nem tartom igazi vk-soknak, mert inkább jelmezbál, amit mûvelnek! És nem mindegyikük játszik igazi rock-ot sem! Ma is inkább ez a stílus terjedt el....

A Deg korai kosztümei közül jópár simán volt olyan elvetemült mint mondjuk a Jyakura cuccai. Meg ma is rengeteg zenekar követi a hagyományosabb vk vonalat, ott van mondjuk a DéspairsRay, az Under Code zenekarok jó része, a Gazette, a Deflina Ma'riage, meg még egy rakat ez-az. Elég csak belenézni bármelyik újságba a Shoxx, Fool's, Cure és társaik közül.
Zeneileg meg soha nem volt egyenlöségjel a vk és a tradicionálisabb féle rock közt, elég csak olyanokra gondolni, mint a Velvet Eden, Blam Honey, Pleur, Amadeus, Malice, Guniw Tools, stb. Meg ha azt vesszük csak igazi visual-nak, amit az X Japan képviselt az elején, akkor kb senki nem tartozik abba a vonalba. Söt, már a 90es évek elején felbukkant második vk generációnak is alig-alig volt köze hozzájuk mind zeneileg, mind kinézetileg (L'Arc~en~Ceil, Luna Sea, Kuroyume, stb.). Azóta is rengeteget változott, alakult a müfaj, de ez minden más stílussal is így szokott lenni és ez így is van rendben, tehát nem értem mi a probléma.