Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 25 Sun, 6:03 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 516  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 05 Mon, 8:49 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Én nem foglalkozom többet az európai újságok zagyvaságaival! Úgy sem tudják miről szól ez az egész vk! Ráadásul Kyo a legextrémebb, ő télleg elmegy a végletekig, de a többség nem ilyen!!!!!!!!!! Én sok koncertet láttam, köztük 7 Dir en Grey-t is, és azok közül is kb 2 volt kicsit durvább! A többségében Kyo semmi brutál dolgot nem művel! Innentől kezdve baromira nem izgat mit gondolnak az átlagos újságírok, mivel ők úgysem kutakodnak utána, h mi is az a DEG valójában! Meg, h mi az egész vk... :bad-words: :chainsaw:

Az új Diru album viszont naon bejött!!! Nem számítottam ennyire jóra, mert nekem a Gauze, Kisou korszaka jobban bejött.... Tehát az új album abszólut pozítív!!!! :love3: :love3:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 05 Mon, 9:03 pm 
Elite Member

Hát azt megint szépen elfelejti mindenki, úgy tűnik, hogy a DeG már jóideje nem vk banda... Olyan jó, hogy az emberek tisztában vannak a fogalmakkal... *cinikus*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 06 Tue, 1:07 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Ugyan kik vagyunk mi kis senkik, hogy beleszóljuk a nagyon hozzáértők véleményébe? xDDDDDDDDDDD Nekem mindegy ki mit habog, ha bemehetek egy boltba és az újságok tele lesznek jó kis Kyo meg Deg képekkel, annak örülök, a körítést meg löszharom. xDDDDD

Zakuro wrote:
*alsó gif az aláírásában*

Köszönöm! Egyszerűen csak köszönöm! :love2:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 06 Tue, 2:28 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Zoska wrote:
Hát azt megint szépen elfelejti mindenki, úgy tűnik, hogy a DeG már jóideje nem vk banda... Olyan jó, hogy az emberek tisztában vannak a fogalmakkal... *cinikus*

jahátigen, valami ilyesmit akartam énis. XD *hajlik afelé, hogy leszedje az albumot, ha már ennyire tetszik mindenkinek :D*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 06 Tue, 3:26 pm 
Elite Member

nyah jó...igazad van Tenshi! és a képért meg nincsmit! ^^ hehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 06 Tue, 3:54 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Zakuro wrote:
nyah jó...igazad van Tenshi! és a képért meg nincsmit! ^^ hehe

:hug: :kitty:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 06 Tue, 5:20 pm 
Senior Member

Anna, ha leszel, tedd meg nekem azt a szivességet, hogy holnapra elhozod az újságot, ugyanis kiváncsi vagyok a cikkre :sweatdrop:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 06 Tue, 6:21 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Na az meg a másik fele, hogy a DEG már nem is VK!!! /Tudom, h én is oda soroltam őket, de csak a cikk miatt, mert ott a DEG-et és a VK műfajt teljesen egy kalap alá veszik/ :flame:
Egyáltalán van Japánban mostanság olyan igazi VK banda??? Talán Hizaki Grace Project Juka-val az élen! Ők most alakultak és eléggé Lareine-es a designjuk.... :?
Nekem nagyon úgy tűnik, h a Malice Mizer és a Luna Sea feloszlásával a 2000-es évek elején, a régi jó klasszikus visual kei már eltűnni látszik.... :cry:
Sőt a vége felé már a Luna Sea és az X-Japan sem volt igazán VK-snak mondható.... Sajnos! :cry4:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 06 Tue, 6:37 pm 
Elite Member

Case, gondolom majd dobd át a hozzászólásomat valami megfelelő helyre, de itt akartam válaszolni.

Pink Spider: persze, hogy vannak jó, kimondottan jó vk bandák mostanában is (mindenkinek persze az egyéni ízlésére van bízva, hogy mi tetszik, nem lehet kijelenteni egy kezdő bandáról sem, hogy zseniális és őstehetség ami mindenkinek bejövős, de vannak általánosan elfogadott közkedvencek, mint pl. a Suicide Ali). Egészen egyértelmű persze, hogy a vk már nem olyan népszerű, mint mondjuk 8-10 éve volt, amikor a legtöbb mai nagy banda vicces-szánalmas ruhákban-sminkekben berobbant a köztudatba. Aztán elhagyták a külsőségeket és maradt a zene. Ez nem feltétlen baj. A vk nem egyenlő a Malice-szel, nem feltétlen kell teátrálisnak lennie a külsőségeknek. Eltűnni nem fog a vk, maximum jönnek új "divatok". Most kb. akkora az oshare népszerűsége, mint anno a visuel kei műfajáé volt.

Deg-re visszatérve: nagyon bejövős az új album. Még mondjuk nem hallgattam eleget, pedig szerintem ez is legalább olyan jó, mint az összes eddigi albumuk. Tényleg sokféle és mégis egységes. Egybefolyik kicsit, ami nehezíti, hogy visszaemlékezzek a számokra, de tényleg jó hallgatni. Ha jönnek Európába, én nagyon szívesen mennék, mert ezt jó volna élőben is hallani. Talán már van akkora színpadi rutinja a bandának, hogy nem lesz olyan minsőíthetetlen, mint a WtD első turnéja volt (amit mellesleg borzalmasan élveztem, de hát a fangirlizmus tompítja az éneklésbeli bakikat ^^).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 06 Tue, 7:15 pm 
Elite Member

Na én meg mióta felraktátok az új albumot szinte csak azt hallgatom.... (Erisz újra beleszeret Kyoba, meg Kyo hangjába) Én a aggitated scream of maggots után valami nagyon rosszra számítottam, és mikor meghallgattam az új albumot... :heart: :heart: :heart: Hát kellemesen csalódtam! ^^
The pledge... na az a szám naagyon tetszik, és van belőle akusztikus verzió is :twisted: he-he-he
Másik nagy kedvencem a Grief, olyan jókat lehet rajta tombolni. A ryoujoku no ame még mindig nagyon tetszik, aztán a Disabled complex és a Rooting root (erről a számról valamiért mindig az alkonyattól pirkadatig jut eszembe) aztán a namamekashiki ansoku... is bejön most... hiába most ilyen balladás hangulatban vagyok!!! :grin:

Bravos témában meg: ahhhh, az egy szemét, már bocsánat. De attól még szépen felidegesít... meg persze 1000 magyar rajongó. lol

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 06 Tue, 7:39 pm 
Site Admin

Pink Spider: persze, hogy vannak még vk bandák. o_O

on: most hallgatom a bonusz cd-t. hátizé. vannak jó részek, de amikor Kyo visong zongora / akusztikusgitár / stb kisérettel, az azért inkább... vicces. :shock:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 06 Tue, 10:25 pm 
Elite Member

Case wrote:
on: most hallgatom a bonusz cd-t. hátizé. vannak jó részek, de amikor Kyo visong zongora / akusztikusgitár / stb kisérettel, az azért inkább... vicces. :shock:

Ehhh. Nekem akkor is tetszik!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 07 Wed, 10:25 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Még szép, h vannak, csak éppen nem olyanok, mint régen. :|
Meg persze ki mit hív vk-nak? Sztem kétfajta vk stílus van: az egyik, amit az X-Japan índított el. /ide tartozik a Luna Sea, Majestic Isabelle, Tokyo Yankees, és később a Dir en Grey is/ A másik vonal pedig a Malice Mizer féle, amiben benne van a Lareine, Jyakura, Aikaryuu és kissé lolitásabb, kosztümös vk. Én őket nem tartom igazi vk-soknak, mert inkább jelmezbál, amit művelnek! És nem mindegyikük játszik igazi rock-ot sem! Ma is inkább ez a stílus terjedt el.... :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 07 Wed, 10:58 am 
Senior Member

Csak hozzátenném zárójelbe h az általad nem feltétlenül VK-nak vélt 1ütteseknek épp elég v bizonyos szempontból még több közük van a visualhoz, mint a többieknek.. Pont - ahogy a neve is mutatja - Visual a stílus... és az 1 dolog h itt az ember VK alatt rockot ért, de a japánoknak a VK lényege pont a kinézet volt.. h jó-e a zene v más a hangzása az 1 dolog, max nem fogják őket szeretni.. Nálunk a Vk csak a néhai jó bandák, náluk inkább sok-sok emberke aki ha már a zenéje nem tud agyonvágni legalább kinéznek vhogy. és pont ezért van (volt) Japánban is elég ember aki nem szereti(-tte) a VK-t mert a kinézetre tették a hangsúlyt nem a zenére.

No ez nem Malice hálistennek.. :D (huggle Malice)

ON: végre megvan a Marrow... :? nem rossz...
de az unplugged vhogy eddig többet szólt mint a többi. XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 07 Wed, 11:09 am 
Site Admin

Pink Spider wrote:
Még szép, h vannak, csak éppen nem olyanok, mint régen. :|
Meg persze ki mit hív vk-nak? Sztem kétfajta vk stílus van: az egyik, amit az X-Japan índított el. /ide tartozik a Luna Sea, Majestic Isabelle, Tokyo Yankees, és késõbb a Dir en Grey is/ A másik vonal pedig a Malice Mizer féle, amiben benne van a Lareine, Jyakura, Aikaryuu és kissé lolitásabb, kosztümös vk. Én õket nem tartom igazi vk-soknak, mert inkább jelmezbál, amit mûvelnek! És nem mindegyikük játszik igazi rock-ot sem! Ma is inkább ez a stílus terjedt el.... :?

A Deg korai kosztümei közül jópár simán volt olyan elvetemült mint mondjuk a Jyakura cuccai. Meg ma is rengeteg zenekar követi a hagyományosabb vk vonalat, ott van mondjuk a DéspairsRay, az Under Code zenekarok jó része, a Gazette, a Deflina Ma'riage, meg még egy rakat ez-az. Elég csak belenézni bármelyik újságba a Shoxx, Fool's, Cure és társaik közül.
Zeneileg meg soha nem volt egyenlöségjel a vk és a tradicionálisabb féle rock közt, elég csak olyanokra gondolni, mint a Velvet Eden, Blam Honey, Pleur, Amadeus, Malice, Guniw Tools, stb. Meg ha azt vesszük csak igazi visual-nak, amit az X Japan képviselt az elején, akkor kb senki nem tartozik abba a vonalba. Söt, már a 90es évek elején felbukkant második vk generációnak is alig-alig volt köze hozzájuk mind zeneileg, mind kinézetileg (L'Arc~en~Ceil, Luna Sea, Kuroyume, stb.). Azóta is rengeteget változott, alakult a müfaj, de ez minden más stílussal is így szokott lenni és ez így is van rendben, tehát nem értem mi a probléma. :grin:

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 516  Next

All times are UTC + 1 hour