no, akkor a Dir en grey topicból
folytatva
Pink Spider wrote:
Mint mondtam az egész ízlés dolga...
Avval viszont nem értek egyet Case, h a hagyományos X-es vonalat senki nem követi, mert elég csak megnézni a 90-es évek eleji Extasy Summit fesztiválokat, ahol válogatás nélkül mindenki X-esen nézett ki!
A D'espairsRay meg a Gazette sztem nem sorolható a vk-sok közé! Egyszerû metálosok, jól felöltözve! Ennyi erõvel akár a finn Rasmus-t és a Nightwish-t is odasorolhatnánk!
A zene megint csak más... nekem a jó régi 80-as 90-es évek rockzenéi jönnek be leginkább, ezért természetes, h leginkább X-et és Luna Sea-t, meg Saver Tigert hallgatok...
A Malice-es vonal nekem kissé túljátszottnak tûnt! De persze van akinek pont ez teccik!

A Dir en Grey egy teljesen más mûfaj! Õk is eléggé X-esen kezdték... Legalábbis sztem!
Case, ha gondolod helyezd át a hozzászólásomat, csak gondoltam ide válaszolok azoknak, akik hozzászóltak a témához... 8)
Fene tudja, nekem, mikor néztem az Extasy Summit-otokat, pont az jött le, hogy mennyi zenekar van, ami nagyon nem az X féle vonalon mozog, hanem sokkal inkább egyéb random nyuigati hatásokból (goth-rock, new wave, stb) építkezik. vagy csak simán úgy néz ki mint egy standard glam rock banda. Egyébként is, nem arról volt szó, hogy akkoriban nem követte senki az X féle vonalat, hanem, hogy késöbb változott rengeteget a müfaj, jórészt a második generáció zenekarainak köszönhetöen és már a 90es évek közepe/vége fele is csak elvétve akadt 1-1 banda akik továbbra is azon az erösen glam rock beütésü vonalon maradtak, mint a korai X.
Dir en grey-ben meg soha semmi X-es nem volt... o_O
Gazette meg Désp, megstb, meg már hogyne lenne vk? Mint modntam rengeteget változott a müfaj, meg alapban az egész nem egy zenei irányzat ugye, hanem egy kiterjedt és változatos szubkultura, ezért van az, hogy mind zeneileg, mind kinézetileg annyira változatos a visual kei. Az említett két zenekar viszont éppen, hogy a vk fövonalát követi, tehát még csak nem is olyan határesetek, mint pl. a Candy Spooky Theater, vagy az eroguro bandák. Azt mondani, hogy ök nem tartoznak a vk-hoz, kb olyan mintha valaki azt mondaná, hogy.. mittomén, a Marduk, a Nightwish, vagy a Metallica nem is metal zenekar, me'hogy nem olyanok mint a Black Sabbath. o_O Minden müfaj változik, így a visual is, az persze senkinek sem kötelessége, hogy ennek örüljön, vagy, hogy ugyanannyira szeresse a régi meg az újabb zenekarokat, de ettöl még el kell fogadni, hogy így van... O_o"