Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 25 Sun, 5:34 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 60  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2006 Dec 26 Tue, 10:27 am 
oshare booty
oshare booty

jaj kisakiről jut eszembe, ne feletsük el h kisaki project mini-album januárban!! ^.^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Jan 09 Tue, 9:54 pm 
Forum Fanatic

Lehet, hogy csak nekem új ez a tény, de INNEN (magyar oldalról! xD) lehet rendelni két Acid Mothers Temple albumot...nahát, hogy mik vannak...
*fontolóra veszi, hogy rendeljen-e* <.< >.>

edit: Basszus, még Ruins is van! Na jó, ennyi, én meghaltam (a pénztárcámmal együtt). XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Jan 10 Wed, 10:10 am 
Site Admin

Jigsaw wrote:
Lehet, hogy csak nekem új ez a tény, de INNEN (magyar oldalról! xD) lehet rendelni két Acid Mothers Temple albumot...nahát, hogy mik vannak...
*fontolóra veszi, hogy rendeljen-e* <.< >.>

edit: Basszus, még Ruins is van! Na jó, ennyi, én meghaltam (a pénztárcámmal együtt). XD
igazabol ebben nem nagyon van semmi meglepö. ezek az online boltok többnyire úgy müködnek, hogy vannak külföldi terjesztök akikkel szerzödésük van és azoknak a teljes kinálatát kirakják, de tényleges készlettel nem rendelkeznek a lemezekböl, csak ha valaki rendel, akkor megrendelik ök is a beszállítójuktól. vagyis igazából semmi különbség nincs akközt, hogy ha tölük rendeled, vagy valami külföldi, amazon tipusú helyröl (kivéve, hogy utóbbi lehet, hogy ténylegesen raktároz is CDket és így gyorsabban küldi a cuccot, meg lehet, hogy megbízhatóbb is, nomeg a kinálat is jóval nagyobb. ^^)
Az AMT és Ruins meg azért nem meglepö, mert azokat a lemezeket amik vannak náluk, többnyire amcsi kiadók adták ki. ^^"

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Jan 10 Wed, 10:51 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Váááááááá... A Withering to death 4000Ft-ért....és Utada is van!! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Jan 10 Wed, 11:36 am 
Forum Fanatic

Case wrote:
igazabol ebben nem nagyon van semmi meglepö. ezek az online boltok többnyire úgy müködnek, hogy vannak külföldi terjesztök akikkel szerzödésük van és azoknak a teljes kinálatát kirakják, de tényleges készlettel nem rendelkeznek a lemezekböl, csak ha valaki rendel, akkor megrendelik ök is a beszállítójuktól. vagyis igazából semmi különbség nincs akközt, hogy ha tölük rendeled, vagy valami külföldi, amazon tipusú helyröl (kivéve, hogy utóbbi lehet, hogy ténylegesen raktároz is CDket és így gyorsabban küldi a cuccot, meg lehet, hogy megbízhatóbb is, nomeg a kinálat is jóval nagyobb. ^^)
Az AMT és Ruins meg azért nem meglepö, mert azokat a lemezeket amik vannak náluk, többnyire amcsi kiadók adták ki. ^^"

Ohh, értem. Hát ja, persze azt azért mondjuk nem gondoltam volna, hogy besétálok egy helyre és ta-damm. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Jan 10 Wed, 12:14 pm 
Site Admin

Jigsaw wrote:
Ohh, értem. Hát ja, persze azt azért mondjuk nem gondoltam volna, hogy besétálok egy helyre és ta-damm. xD

az országban egyetlenegyszer láttam csak AMT CDt boltban (TranceWave lemezbolt).. meg is akartam venni, de még szerencsére megnéztem fizetés elött és szana-széjjel volt karcolva az egész, de olyan szinten, hogy a CD adatrétege is lejött több helyen.. =_="

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Jan 15 Mon, 11:03 pm 
Site Admin

nem japcsi zene, de abszolút insider téma, meg egy tök érdekes és akár hasznos cikk: filesharin' vs. kecseg 'jogvédök' on index.hu.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Jan 30 Tue, 2:29 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:
nem japcsi zene, de abszolút insider téma, meg egy tök érdekes és akár hasznos cikk: filesharin' vs. kecseg 'jogvédök' on index.hu.

na ehhez mint magyarország egyik vezető warezPimpje szivesen hozzászólnék. Másrészt meg megtörném a csendet... az utóbbi időben nagyon nem japán zenékkel szórakoztattottam magamat.

A lényeg hogy egy baromság az egész. egyrészt a torrent trackereket ( ez az oldal ahonnan leszeded a torrente: mint a tomberry stb) nem lehet büntetni sem a szerverek üzemeltetőit ugyanis a mostani hatájos törvények értelmében amíg letöltöd adig nem követsz el törvénysértést, csak ha meg is osztod. Ez a torrent világban viszont alap: megosztod miután lejött hogy mások is tölthessék. Ez free torrent trackereken (mininova. thepiratebay, isohunt stb) nem gáz hisz letöltöd aztán törlöd a megosztásból ....ott nem érdekel senkit. Viszont zárt elit torrent trackereken muszáj megosztani hisz ha nincs jó arányod kivágnak. Szal amíg letöltesz legális ha már hagyod hogy tőled töltsék az illegális... viszont... és ez TÉNY: Ip cím alapján senkit nem lehet lenyomozni!!!!! Szóval amíg nem te vagy a bejegyzett szerver üzemeltető szard le mert soha nem találnak meg.
A cikkel kapcsolatban: a Diablóra meg az Elitre hivatkoznak ez már alapból gáz: a darkside vagy a legnagyobb: az egyesült magyar endless és skyline (melynek én is szerves tagja vagyok....küldjtek a zsarukat:) ..ezeket meg sem említik. A diablo meg az elit nem nagyobb warez oldal mint akár ez a soundofjapan ftp részlege. Szóval nincs erre kidolgozott törvény... pont ezért a nyagyokat soha nem veszik el..csak az ilyen diablo mérető lepkefingokkal példálóznak hátha megijednek a nagyok...hát nem fognak. Másrész van egy komoly (másodállásban hacker-cracker) jogász által megfogalmazott szöveg ami ha bárhova beraksz a megosztásodba (DC, soulseek stb) és feltünteted hogy mindenek elött ezt olvassák el...amiben az foglaltatik persze nagyon sarkítottan hogy ha a nézelődő tagja bármilyen jogvédő szervezetnek (artisjus, asva stb) akkor nem jogosítod fel hogy bármit is megnézzen a shared folderedben.
De mint mondtam ez értelmetlen mert ha talál is illegál cuccot nem tud elitélni. A polgári perek meg pont arra vannak kitalálva hogyha nincs rendes törvény valamire akkor polgári perse tárgyaláson lehet anyázni aztán senkinek nem lesz igaza és mindenkit kiröhögnek vagy legjobb esetben józsi fizet 5000 forintot Bélának.

Konklúzió: amig a zene és film gyártás, szerzés nagyrésze szemét addig ha 3000-6000 forint egy cd addig ne csodálkozzanak hogy van warez. Másrészt persze lehet mondani hogy a warez gerjeszti az árakat... de akkor mondom: tesék minőségi dolgokat kreálni. Amit büszkén teszek fel a polcra. Ilyen pl a japán zenei elit ugye :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Jan 30 Tue, 6:04 pm 
Site Admin

igazából ezzel az egésszel az a fö probléma, hogy nem tesz különbségeket, hanem mindent ugyanazon elv alatt akarnak szabályozni, közben meg a mainstream és underground / major és függetlenkiadós elöadókat egyszerüen nem lehet ugyanúgy kezelni. meg az átlaguser is... aki letölt és utána megveszi ami tetszik, azt ugyanúgy meg akarják vágni, mint aki az életben nem vett semmit és nem is akar. stbstb. következetlen, logikátlan és kidolgozatlan (és kidolgozhatatlan) az egész, meg nem létezö törvények szerint akarnak eljárni és ráijeszteni emberekre, anélkül, hogy egyáltalán tudnák, hogy mit csinálnak, mert tapasztalatok alapján pont azok tudnak a legkevesebbet a zeneiparról, a zenészekröl, az átlaghallgatókról, a statisztikákról, stb, akik a leghangosabban követelik a szerzöi jogok védelmét és mindenki megbüntetését, aki valaha is bármit letöltött bárhonnan. fuck 'em.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Jan 30 Tue, 10:11 pm 
VIP Member

Mona wrote:
Konklúzió: amig a zene és film gyártás, szerzés nagyrésze szemét addig ha 3000-6000 forint egy cd addig ne csodálkozzanak hogy van warez. Másrészt persze lehet mondani hogy a warez gerjeszti az árakat... de akkor mondom: tesék minőségi dolgokat kreálni. Amit büszkén teszek fel a polcra. Ilyen pl a japán zenei elit ugye :)

Enough said...

Ehm nemtom melyik topicba írjam, csak annyit szerettem volna mondani, hogy klassz lett a BS koncertbeszámoló. ^^
Még az indexes cikkhez annyit, hogy azért nem lett belőle semmi, mert a felső vezetés kijelentette, hogy 50 ember miatt nem érdemes cikket írni. Amúgy ha akkor jön össze egy újabb koncert idén, mikor batárnőm is fönt lesz (megint indexnél), akkor azt hiszem számíthatunk rá ismét, hogy eljön. ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Jan 30 Tue, 11:09 pm 
Site Admin

Serenity wrote:
Ehm nemtom melyik topicba írjam, csak annyit szerettem volna mondani, hogy klassz lett a BS koncertbeszámoló. ^^
Még az indexes cikkhez annyit, hogy azért nem lett belőle semmi, mert a felső vezetés kijelentette, hogy 50 ember miatt nem érdemes cikket írni. Amúgy ha akkor jön össze egy újabb koncert idén, mikor batárnőm is fönt lesz (megint indexnél), akkor azt hiszem számíthatunk rá ismét, hogy eljön. ^^

köff. :grin: az index-es infot meg szintén kösz, legalább most már ez is tiszta. ^^ egyébként ha jönnek idén is, akkor a tervek szerint némileg nagyobbszabású eseményt próbálok kerekíteni a dologból, de ez persze még csak terv, majd meglássuk mi lesz.

Mona wrote:
Konklúzió: amig a zene és film gyártás, szerzés nagyrésze szemét addig ha 3000-6000 forint egy cd addig ne csodálkozzanak hogy van warez.

jah, ezt meg elöbb kifelejtettem. szerintem 3000-4000, söt, akár valamivel több is még korrekt ár egy CDért, föleg a kisebb példányszámú, independent dolgokért, amiknél a mennyiség nem nyomja le annyira az elöállítasi, terjesztési költségeket. de persze az, hogy egy olyan elöadó/kiadó CDje, aki/ami szarrá keresi magát 5000-6000 forint körül van és utána még ugrálnak, hogy mit képzelnek egyesek, hogy nem veszik a cuccot, hanem letöltik.. nah, azok azé' tényleg menjenek a pokolba..

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 10:48 am 
Site Admin

no, akkor a Dir en grey topicból folytatva

Pink Spider wrote:
Mint mondtam az egész ízlés dolga... :D
Avval viszont nem értek egyet Case, h a hagyományos X-es vonalat senki nem követi, mert elég csak megnézni a 90-es évek eleji Extasy Summit fesztiválokat, ahol válogatás nélkül mindenki X-esen nézett ki!
A D'espairsRay meg a Gazette sztem nem sorolható a vk-sok közé! Egyszerû metálosok, jól felöltözve! Ennyi erõvel akár a finn Rasmus-t és a Nightwish-t is odasorolhatnánk! :twisted:
A zene megint csak más... nekem a jó régi 80-as 90-es évek rockzenéi jönnek be leginkább, ezért természetes, h leginkább X-et és Luna Sea-t, meg Saver Tigert hallgatok... :D :D :D
A Malice-es vonal nekem kissé túljátszottnak tûnt! De persze van akinek pont ez teccik! :|
A Dir en Grey egy teljesen más mûfaj! Õk is eléggé X-esen kezdték... Legalábbis sztem! :wink:

Case, ha gondolod helyezd át a hozzászólásomat, csak gondoltam ide válaszolok azoknak, akik hozzászóltak a témához... 8)

Fene tudja, nekem, mikor néztem az Extasy Summit-otokat, pont az jött le, hogy mennyi zenekar van, ami nagyon nem az X féle vonalon mozog, hanem sokkal inkább egyéb random nyuigati hatásokból (goth-rock, new wave, stb) építkezik. vagy csak simán úgy néz ki mint egy standard glam rock banda. Egyébként is, nem arról volt szó, hogy akkoriban nem követte senki az X féle vonalat, hanem, hogy késöbb változott rengeteget a müfaj, jórészt a második generáció zenekarainak köszönhetöen és már a 90es évek közepe/vége fele is csak elvétve akadt 1-1 banda akik továbbra is azon az erösen glam rock beütésü vonalon maradtak, mint a korai X.
Dir en grey-ben meg soha semmi X-es nem volt... o_O
Gazette meg Désp, megstb, meg már hogyne lenne vk? Mint modntam rengeteget változott a müfaj, meg alapban az egész nem egy zenei irányzat ugye, hanem egy kiterjedt és változatos szubkultura, ezért van az, hogy mind zeneileg, mind kinézetileg annyira változatos a visual kei. Az említett két zenekar viszont éppen, hogy a vk fövonalát követi, tehát még csak nem is olyan határesetek, mint pl. a Candy Spooky Theater, vagy az eroguro bandák. Azt mondani, hogy ök nem tartoznak a vk-hoz, kb olyan mintha valaki azt mondaná, hogy.. mittomén, a Marduk, a Nightwish, vagy a Metallica nem is metal zenekar, me'hogy nem olyanok mint a Black Sabbath. o_O Minden müfaj változik, így a visual is, az persze senkinek sem kötelessége, hogy ennek örüljön, vagy, hogy ugyanannyira szeresse a régi meg az újabb zenekarokat, de ettöl még el kell fogadni, hogy így van... O_o"

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 10:50 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

:lol: Már megint átpakoltad?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 10:50 am 
Site Admin

wrrrarr... elöbb rossz topicba sikerult postolnom az egészet, így a saját hozzászólásom újrapakoltam ide, meg akko' itten vala Kry-chan válasza is arra. nagyon reggel van még, kissé össze vagyok kavarodva.. xD

Kry-chan wrote:
Quote:
Dir en grey-ben meg soha semmi X-es nem volt... o_O
Gazette meg Désp, megstb, meg már hogyne lenne vk?

Oké....akkor nem csak én éreztem ezt sántítónak? Volt ugyan pár rucijuk az elején a Dirunak ami hasonlít pár X-es cumóra, de sztem ennyi az egész...fõleg ha a zenét nézzük...hogy én huzamosabb ideig (értsd egy-két szám) nem vagyok képes X-et elviselni, mert zeneileg nem áll közel hozzám, de a diru fõleg kezdeti, v-ksabb idejû korszaka abszolult szív-kebelkedvenc. :lol:

A Gazette pedig sztem mind zenében,mint külsõben V-k.

Quote:
Egyszerû metálosok, jól felöltözve

Épp amiatt V-k.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 11:59 am 
Forum Addict

Steve Jobs a DRM(digital rights management)-ről

Arról szól, milyen technológiával védik az online zeneáruházakból letölthető számokat, milyen problémákat vet ez fel, és hogyan lehetne változtatni ezen a jövőben.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 60  Next

All times are UTC + 1 hour