Ryuhei Kitamura rendező és Tak(u) Sakaguchi színész vonalán elindulva megnéztem az Aragamit és a Death Trance-t.
Az
Aragami-t Ryuhei Kitamura rendezte, aki az Azumit, Longinust, Versust, csak hogy azokat említsem, amiket valószínűleg itt is többen láttak.
Arról szól, hogy két súlyosan sebesült szamuráj a hegyekben rátalál egy templomra, ahol elrejtőzhetnek. Egy nő és egy férfi van ott, és az egyik szamuráj reggelre meghal. Szóval a másik egyedül marad a nővel és az ismeretlen férfivel, aki azt állítja magáról, hogy ő egy aragami, a harc istene, és szeretne harcolni a szamurájjal...
Az egész film ezen az egy helyszínen játszódik, és összesen öt szereplő van (az ötödik Tak Sakaguchi a végén néhány percig), mégis szórakoztató, egyszer mindenképpen érdemes megnézni, van benne néhány fordulat, érdekes karakterek, látványos harci jelenetek.
A visszafogott tempó a legjobb, lassúnak tűnik, mégis nagyon pontosan kiszámított, jól felépített történet.
A
Death Trance főszereplője Tak Sakaguchi (Azumi 1-2, Shinobi, Gojira: Fainaru Uozu, Jigoku koshien, Versus, stb), aki ellop egy koporsót, melynek állítólag fantasztikus hatalma van: teljesíti a kívánságokat.
Természetesen mások is szeretnék maguknak a koporsót, sőt, egy szerzetest is utána küldenek, hogy szerezze vissza.
Rengeteg látványos harci jelenet, humoros részek, egyedi képi világ (Visual Kei Mad Max

), Dir en grey soundtrack.
Nem túl mélyenszántó a mondanivalója, de szórakoztató, az a típusú film, ahol az ötletesen koreografált csatajelenet után a kamera még hosszú ideig körbe is járja a főhőst.
A Shinobit tekintve egyetértek Jigsaw-val! *.* Olyan szép a képi világa, hogy szívesen elnézegetnék hosszasan egy-egy képkockát. És klassz volt Nakama Yukie-t ilyen szerepben látni.
EDIT:
Emlékszem, hogy valaki kereste ezen a fórumon, és akkor arra gondoltam, hogy na, ez aztán tényleg nincs sehol, mindig csak olyanokat látok, akik keresik, de sosem találkoztam még olyannal, aki megtalálta volna...eddig! 8) Mert én megtaláltam. 8) Ma. 8) Itt:
CDJapan-on 46-okunen no koi/Big Bang Love, Juvenile A Takashi Miike-től 8)