Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 25 Sat, 10:47 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501 ... 516  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 20 Sat, 11:22 pm 
Senior Member

Én csak azon vágtam egy WTF fejet, mikor bekerültem egy srác mögé ott középtájt előbbre (kb 5-6. sor), akinek hátizsák volt a hátán....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 21 Sun, 9:36 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Shio wrote:
Én csak azon vágtam egy WTF fejet, mikor bekerültem egy srác mögé ott középtájt elõbbre (kb 5-6. sor), akinek hátizsák volt a hátán....

Én alapból azt hiszem, elég toleránsan viseltetek a különféle rigolyák iránt, de nekem pont az a halálom. A pogó szerintem jó volt, a Converge koncertje óta nem szórakoztam ott olyan jól.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 21 Sun, 10:30 am 
Member

Nem idézek senkitől ki, akinek nem inge az ne vegye magára!!

Egyes embereket komolyan nem értek. Mindenki kialakíthatja a saját kicsi fejében hogy milyennek is kellene lennie egy koncertnek, hogy öltözzenek az emberek, hogy viselkedjenek, de ne várják el másoktól hogy ehhez az „idilli” világhoz igazodjanak! Könyörgöm: a ZENE LÉNYEGE pont az hogy mindent áthidal!! Egy csoportot összefog, hiszen mindenkiben az a közös hogy szereti az adott zenét. Lényegtelen hogy hogy néz ki, hogy öltözik, milyen a bőrszíne, pogózik e, csak a fejét rázza vagy éppen áll egyhelyben stb…
Ez egy koncert, nem munkahely ahol dresszkód van! Mindenkinek szíve joga úgy öltözni és olyan kiegészítőket felvenni amilyet akar, szeret és jól érzi magát benne. Szerintem pont ez az előítéletesség égeti le a magyarokat, hogy csomó ember elvárja hogy a másik olyan legyen ahogy azt ő elképzeli… És szerintem pont azok a csajok voltak ultracikik akik a korlátnál álltak és a koncert kezdéséig mindenkit leszóltak és ok nélkül hörögtek össze vissza. Biztos ettől érezték magukat nagyon trúúnak. De aki valamennyire is hallott már emberismereti előadást vagy olvasott ilyen könyvet, esetleg suliban volt róla szó az pontosan tudja hogy az ilyen emberek miért viselkednek így! Nincs elég önbizalma/önelismerése és ezért másokat kell leszólni, hogy ezzel is erősítse saját magát, hogy ő több és jobb mint a többiek! Folyton meg kell erősítenie ezt, mert nincs megelégedve/megbékélve önmagával.

Akikkel elmentem a koncertre ők pontosan tudták, hogy nagyon vártam már hogy végre tombolhassak egyet az első sorokban. Despa koncerten is elől voltam és ugráltam. Most mégsem mentem előre, mert nekem túl meleg volt még ott hátul is (+ más okai is voltak). Nem akartam megkockáztatni azt, hogy rosszul legyek. Hátrébb álltam és csak a fejemet ráztam. Én ettől nem érzem azt hogy kevesebb vagy éppen több lennék azoktól akik meg végig tombolták a koncertet vagy csak egyhelyben álltak. Rohadt jól éreztem magam még így is! Röhej hogy még nekem kellene elnézést kérnem hogy nem tomboltam ezerrel a zenére. Kérdezem én, honnan tudja valaki hogy a másik miért is nem tombol/pogózik? Nehogy már az legyen a „norma és elvárás” hogy egy metálkoncerten tombolni kell! Ezeregy oka lehet annak hogy valaki éppen miért nem ugrál/pogózik. Most mindenkinek be kellene erről számolnia?

Komolyan mondom lassan odáig fajulnak a dolgok, hogy az embereknek tesztet kell kitölteniük ahhoz hogy bemehessenek egy koncertre. Egyesek szerint az a mérce hogy ki tud többet az együttesről (számcímek, dalszövegek, vércsoport stb…), mások szerint meg az hogy ki hogy néz ki. Ennél sokkal, de sokkal fontosabb dolgok is léteznek!!
Aki pedig kiperkálta a jegyért a pénzt (vagy kapta ajándékba), annak szíve joga ott lenni mindentől függetlenül. Persze az írásos (és erkölcsi/viselkedési!) szabályokat betartva.

Ui: Az pedig hogy Kyonak melyik is volt a kedvenc koncertje lesz*rom! Nem azért mentem el a koncertre hogy a tagok kedvükre tegyek (persze az fontos, hogy ők is jól érezzék magukat), hanem mert SZERETEM A ZENÉJÜKET… És szerintem Kyo pontosan jól tudja hogy nem mindig képes az ember ugyanazt a formáját hozni, ezért nem mindig tud ezerrel tombolni hanem van amikor éppen fáradt!!! Úgyhogy nem hiszem hogy le kéne vonnunk egetverő következtetéseket néhány mondatból, mert igencsak csodálkoznék azon ha bármelyik együttes tagja azt nyilatkozná (vagy nyilatkozta volna) hogy aki nem tombol a zenéjére az nem is igazán rajongó és hogy mit keres ott a koncertjén! De én még annál is többre tartom a DeG tagjait, hogy ilyen gondolat még csak meg sem fordult a fejükben.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 21 Sun, 11:20 am 
Forum Addict

:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 21 Sun, 11:54 am 
Forum Expert
Forum Expert

A tapasztalat azt mutatja h teljesen mindegy, ki pogózik, ki tombol és ki nem egy DEG koncerten, az együttes tagjai nem ebben mérik le h mennyire befogadó a közönség.
Személy szerint én semmi kirívót nem vettem észre, a pogót se azért mondtam mert "nem való" egy ilyen koncertre, csak más kérdés h miért a tömeg közepén kellett ezt művelni :|
Engem különösebben nem zavart ennek ellenére, mivel pont a pogózó srácoknak köszönhetően láttam be az egész színpadot, ugyanis senki nem állt elém x"D
Más kérdés h szlovén ismerősömet az első sorokban álló lányok úgy megtépték h vérzett a háta (azt mondta h megharapták oO wtf), kitépték a póthaját és lecibálták róla a fűzőjét is. Ez azért mindenképpen sajnálatos, és akárkik munkáját is "dícséri" én bizony elgondolkodnék magamon a helyükben.

Az meg h a bandának mennyire tetszett és mennyire nem, nos, én beszéltem a menedzserükkel és azt mondta h nagyon élvezték a koncertet és tetszett nekik Budapest.
A másik dolog, ami miatt fölösleges spekulálni h jönnek-e még vagy sem az az kb. van két évünk a következő EU turnéig (a szokásaikat ismerve), szóval lényegtelen ki mire számít :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 21 Sun, 3:07 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

vadooc wrote:
Nem idézek senkitõl ki, akinek nem inge az ne vegye magára!!

Egyes embereket komolyan nem értek. Mindenki kialakíthatja a saját kicsi fejében hogy milyennek is kellene lennie egy koncertnek, hogy öltözzenek az emberek, hogy viselkedjenek, de ne várják el másoktól hogy ehhez az „idilli” világhoz igazodjanak! Könyörgöm: a ZENE LÉNYEGE pont az hogy mindent áthidal!! Egy csoportot összefog, hiszen mindenkiben az a közös hogy szereti az adott zenét. Lényegtelen hogy hogy néz ki, hogy öltözik, milyen a bõrszíne, pogózik e, csak a fejét rázza vagy éppen áll egyhelyben stb…
Ez egy koncert, nem munkahely ahol dresszkód van! Mindenkinek szíve joga úgy öltözni és olyan kiegészítõket felvenni amilyet akar, szeret és jól érzi magát benne. Szerintem pont ez az elõítéletesség égeti le a magyarokat, hogy csomó ember elvárja hogy a másik olyan legyen ahogy azt õ elképzeli… És szerintem pont azok a csajok voltak ultracikik akik a korlátnál álltak és a koncert kezdéséig mindenkit leszóltak és ok nélkül hörögtek össze vissza. Biztos ettõl érezték magukat nagyon trúúnak. De aki valamennyire is hallott már emberismereti elõadást vagy olvasott ilyen könyvet, esetleg suliban volt róla szó az pontosan tudja hogy az ilyen emberek miért viselkednek így! Nincs elég önbizalma/önelismerése és ezért másokat kell leszólni, hogy ezzel is erõsítse saját magát, hogy õ több és jobb mint a többiek! Folyton meg kell erõsítenie ezt, mert nincs megelégedve/megbékélve önmagával.

Ez mind szép, meg jó, de azt hiszem elvárható, hogy például nem megyek be hátizsákkal, mert az a körülöttem állókat is zavarja, és ha az illető ugrál, akkor is elég kényelmetlen. Nem várom el senkitől, hogy az én elképzeléseimhez igazodjon, viszont az szerintem elvárható, hogy a viselkedésével és hasonlókkal ne zavarja a körülötte állókat - teszem azt én is pogóztam, de mindig figyeltem arra, hogy olyanoknak ne menjek neki, aki nem akarja.

Más kérdés, hogy

"De aki valamennyire is hallott már emberismereti elõadást vagy olvasott ilyen könyvet, esetleg suliban volt róla szó az pontosan tudja hogy az ilyen emberek miért viselkednek így! Nincs elég önbizalma/önelismerése és ezért másokat kell leszólni, hogy ezzel is erõsítse saját magát, hogy õ több és jobb mint a többiek! Folyton meg kell erõsítenie ezt, mert nincs megelégedve/megbékélve önmagával. "

Akkor azzal, hogy te leszóltad őket, saját magadat erősítetted? Nem vagy megelégedve magaddal?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 21 Sun, 4:49 pm 
Member

Bíborhold wrote:
Ez mind szép, meg jó, de azt hiszem elvárható, hogy például nem megyek be hátizsákkal, mert az a körülöttem állókat is zavarja,

Persze az írásos (és erkölcsi/viselkedési!) szabályokat betartva.

Bíborhold wrote:
Akkor azzal, hogy te leszóltad őket, saját magadat erősítetted? Nem vagy megelégedve magaddal?

Kit is szóltam le? Pont hogy azt írtam hogy mindenkinek szíve joga a saját világát kialakítania, de NE VÁRJA EL hogy a másik ehhez alkalmazkodjon! Ez miért is leszólás?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 21 Sun, 4:58 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

vadooc wrote:
Bíborhold wrote:
Akkor azzal, hogy te leszóltad õket, saját magadat erõsítetted? Nem vagy megelégedve magaddal?

Kit is szóltam le? Pont hogy azt írtam hogy mindenkinek szíve joga a saját világát kialakítania, de NE VÁRJA EL hogy a másik ehhez alkalmazkodjon! Ez miért is leszólás?

A te posztodból idézve:

Quote:
És szerintem pont azok a csajok voltak ultracikik akik a korlátnál álltak és a koncert kezdéséig mindenkit leszóltak és ok nélkül hörögtek össze vissza. Biztos ettõl érezték magukat nagyon trúúnak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 21 Sun, 5:47 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Sayaka wrote:
És igen… a hosszú haj…
Akinek hosszú haja van, könyörgöm, kösse már össze, vagy kezdjen már vele valamit. Komolyan nem hiszem el, hogy valaki egy koncert erejéig nem bírja összekötni a haját. ._. Én is utálom, ha össze van fogva a hajam, nem hiszem, hogy nálam csumpibb feje lenne valakinek összefogott hajjal, de mégis képes voltam kezdeni vele valamit. Olyan gusztustalan, amikor a melegben ráragad a kezemre, a mellkasomra meg az arcomra más haja, és akaratlanul is meghúzom neki, és akkor még ő hisztizik. Heringeffektusban mégis miért hiszik azt egyesek, hogy a hajuk köré védőbuborék képződik? ._.
És ahogy Sayu írta, aki ismer szerintem tudja mekkora hajam van, és ha én képes voltam úgy megcsinálni, hogy az ne zavarjon engem se meg mást se, akkor más erre miért nem képes?

Nah igen... nekem LM.C koncerten a piercingembe akadt bele egy csaj hosszú lobonca, mert nem bírta összekötni! Azt végülis nem tudom, hogy végül neki e fájt jobban vagy nekem... :lol:
Szerencsére ez még a koncert előtt történt és nem közben, meg aztán az első számnál betoltak az első sorba. :?

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a koncerten és sajnálom, hogy nem voltam ott. Biztosan elmegyek, ha legközelebb eljönnek. Ez most így alakult. Miyavi-t is csak másodszor sikerült látnom. Nem vagyok fan, úgyhogy kibírom pár évig ha nem jönnek jövőre.

Mindig vannak olyanok a koncerten, akik teszik az agyukat és verekednek. Engem Miyavin karmolt véresre egy lány, pedig egyáltalán nem tolakodtam...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 21 Sun, 6:20 pm 
Member

Bíborhold wrote:
A te posztodból idézve:

Quote:
És szerintem pont azok a csajok voltak ultracikik akik a korlátnál álltak és a koncert kezdéséig mindenkit leszóltak és ok nélkül hörögtek össze vissza. Biztos ettől érezték magukat nagyon trúúnak.

Bocs, de nem bírom ha valaki ok nélkül cikizi a másikat. Szerintem őket (akik másokat leszóltak) okkal lehet leszólni. És pont erről van szó. Mint ahogy te is "leszóltad" azt aki a hátizsákkal volt a tömegben. Igen, megvolt az okod rá és igazad volt, mert figyeljünk oda a másikra. De aki csak azért szólja le a másikat mert nem úgy öltözködik mint ő, vagy mert az őáltala kialakított "világba" nem illik bele* az már gáz! Vagy nem így gondolod? (mert szerintem pont hogy te is így gondolkozol -> mármint toleráns vagy másokkal szemben)

*Oké, mondjuk ha úgy vesszük ez is egy ok.... Az már más kérdés hogy tényleg ezek a dolgok e a legfontosabbak egy koncerten.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 22 Mon, 12:50 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

vadooc wrote:
Bíborhold wrote:
A te posztodból idézve:

Quote:
És szerintem pont azok a csajok voltak ultracikik akik a korlátnál álltak és a koncert kezdéséig mindenkit leszóltak és ok nélkül hörögtek össze vissza. Biztos ettõl érezték magukat nagyon trúúnak.

Bocs, de nem bírom ha valaki ok nélkül cikizi a másikat. Szerintem õket (akik másokat leszóltak) okkal lehet leszólni. És pont errõl van szó. Mint ahogy te is "leszóltad" azt aki a hátizsákkal volt a tömegben. Igen, megvolt az okod rá és igazad volt, mert figyeljünk oda a másikra. De aki csak azért szólja le a másikat mert nem úgy öltözködik mint õ, vagy mert az õáltala kialakított "világba" nem illik bele* az már gáz! Vagy nem így gondolod? (mert szerintem pont hogy te is így gondolkozol -> mármint toleráns vagy másokkal szemben)

*Oké, mondjuk ha úgy vesszük ez is egy ok.... Az már más kérdés hogy tényleg ezek a dolgok e a legfontosabbak egy koncerten.

Értem, amit mondasz, de: ha te gáznak nevezheted őket, mert cikiznek másokat szerinted ok nélkül, és ez szerinted okkal történő leszólás, akkor nem értem, ők miért nem szólhatnak le másokat okkal, mert szerintük megérdemelték. Ha megnézzük, te is azért nevezted őket cikinek, mert nem úgy viselkedtek, ahogy te viselkedtél volna, a te általad kialakított világba ez nem fér bele - és pont ez a kettős mérce zavart a hozzáállásodban. Valamint az, hogy ennyi alapján te már komplett jellemrajzot állítottál fel róluk. Lehet, hogy szerinted ok nélkül cikiztek másokat, de lehet, hogy szerintük nem. Gondolom te is szoktál olyan, nem annyira hétköznapi dolgokat tenni, amelyeket más emberek is megtesznek, mégsem hiszem, hogy minden embert (köztük téged is) ugyanaz vezérelne.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 22 Mon, 5:25 am 
Newbie

vadooc wrote:
Egyes embereket komolyan nem értek. Mindenki kialakíthatja a saját kicsi fejében hogy milyennek is kellene lennie egy koncertnek, hogy öltözzenek az emberek, hogy viselkedjenek, de ne várják el másoktól hogy ehhez az „idilli” világhoz igazodjanak! Könyörgöm: a ZENE LÉNYEGE pont az hogy mindent áthidal!! Egy csoportot összefog, hiszen mindenkiben az a közös hogy szereti az adott zenét. Lényegtelen hogy hogy néz ki, hogy öltözik, milyen a bőrszíne, pogózik e, csak a fejét rázza vagy éppen áll egyhelyben stb…

Sajnos elméletben van csak így, gyakorlatban kivitelezhetetlen T__T Vannak dolgok amik nem működnek, próbálkozni lehet, de ha azt erőlteti valaki ami már sokaknak sem ment, akkor kellemetlen emlék is lehet a vége. Senki nem nézi le a másikat azért mert másképp "tombol". Említetted, hogy nem tudtad volna akkor bevállalni az első sort, azért, mert nagyon jól tudtad mi folyik ott. Felmérted, hogy a testi épséged érdekében hol tudnád még a legjobban élvezni a koncertet. Hála az égnek voltak akik szintén gondoltak erre, viszont voltak olyanok akik nem foglalkoztak ezekkel a tényekkel és végül kénytelenek voltak kellemetlen élményeket gyűjtögetni. Na pont róluk beszélünk. Az, hogy valaki azért beszóljon az első sorban, hogy fogja vissza magát a többi, ez szerintem felháborító. Voltak olyanok akik ültek, messze a lökdösődéstől és végül volt olyan, aki mégis úgy gondolta hogy most felkel a helyéről és ezentúl ugrál. Ez szerintem fantasztikus, és pont erről kéne szólnia a koncertnek.
A ruhák és kiegészítők pedig egyáltalán nem magasztalhatóak fel ilyenkor semmiféle önkifejezési formává, mert ha az balesetveszélyes a szervező fogja levetetni, vagy kidobatni az embert ha az nem veszi le, és hajíthatom a ládába vagy a zsákba a fene nagy szabadságom. És megint itt jön be a tolerancia, és a gyakorlat. Csak meg kell nézni bizonyos zenei irányzatok milyen ruhatárat vonultatnak fel. Nem véletlenül alakultak ki ezek a jól bevett szokások. Ha azt veszek fel amit akarok, akkor akár önmagamban és másokban is kárt tehetek. Legyen szó a legegyszerűbb dologról, ha nem a megfelelően felmért helyen állok. Annyi egyszerre idétlen és szörnyű baleset van. Egy sima gyűrű és nyaklánc is balesetveszélyes, nem hogy a szegecses, vagy nagyobb gyűrűk >_< Tehát le kell faragni abból a szép lufivá dagadt egoból hogy mindenki önmagát adhassa végül, egy egységes tömegen belül biztonságban, mert aki nagyon kilóg az sérülékeny.. A szélsőséges esetekről beszélünk csak, nem az átlagra húzunk lepedőt. Ha a szélsőséges eseteket megbeszéljük, talán nem követi el más a következő koncerten ha elolvassa a fórumot.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 22 Mon, 10:20 am 
Member

Bíborhold wrote:
nem úgy viselkedtek, ahogy te viselkedtél volna, a te általad kialakított világba ez nem fér bele - és pont ez a kettős mérce zavart a hozzáállásodban.

Ebben végül igazad is lehetne, csakhogy én úgy gondolom hogy ez az erkölcsi norma. De lehet hogy a mai világban tényleg nem így van és tényleg csak az én fejemben alakult ki hogy az alap, hogy másokat csak azért mert hogy öltözködnek nem kellene leszólni. A viselkedésük miatt már annál inkább, ha az az erkölcsi normába nem fér bele. Nálam ez nem fért bele, de ahogy írtam lehet hogy csak az én általam felépített erkölcsi normába nem fér bele... ;) Kb olyan minthogy nekem tetszenek a szegecses karkötők, de a "cuki" karkötők is és mindegyiket hordom. Lehet hogy ez pl neked nem tetszik/nem szimpi, de attól még nem fogsz beszólogatni nekem hogy "hogy néze má ki". Tehát két különböző dolog hogy van egy elképzelésed és az hogy hogy adod elő azt. Mint ahogy itt is Jude kifejezte nemtetszését a koncerttel kapcsolatban, de normálisan!

yumi-ranmachan:
Egyezzünk meg annyiban hogy akkor félreértelmeztem egy kicsit a hsz-edet (sajnos a fórum nagy hátránya ez az élőbeszéddel szemben).
Mindenesetre egyetértek hogy ha már valaki bemegy balesetveszélyes cuccal, akkor vagy álljon oda ahol senkit sem zavar (pl én az oldaltáskámmal) vagy pedig adja le a ruhatárba.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 22 Mon, 11:37 am 
Forum Addict

Találtam pár videót a Bp-i koncertről:

http://www.youtube.com/watch?v=ILAwgnDX64U&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0_TN3BAXjRA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5DgQrih602s&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=FMnafLm6P74&feature=related

8-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Aug 22 Mon, 10:53 pm 
Newbie

Bocsi, hogy bepofátlankodom, csak egy kérdés. :oops:
Szóval az érdekelne, hogy a koncertről készültek-e képek? Csak mert majd' minden előző helyszínről pakolják fel az über-f@sza képeket, de a magyar konciról eddig semmi. :(
Valaki tud erről valamit :?: :|

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501 ... 516  Next

All times are UTC + 1 hour