Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 25 Sun, 7:24 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 786 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 53  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2004 Feb 16 Mon, 12:52 am 
Elite Member

Ha' ja, izles kerdese... En a Malice-szal amugyis ugy vagyok, hogy hosszu tavon (4-5 szam utan) uncsi. ^^;; A Wagner dolgot meg ugy ertettem, amit Case is mondott: egyszeruen nem eleg jo/erdekes a zene ahhoz, hogy fenntartsa az erdeklodesemet. De persze ettol meg masoknak lehet szeretni....
________
Zx14 Vs Hayabusa

Last edited by mufurc on 2011 Feb 26 Sat, 2:19 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Feb 16 Mon, 12:58 am 
Site Admin

mondjuk nekem még mindig ezerszer inkább bara no seidou mint bármi Wagner, mert attól a világból ki tudok menekülni.. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Feb 16 Mon, 11:51 am 
VIP Member

nemááá wagnert nem szereted??? hajjaj ... node ez is ízlés kérdése. én személyszerint nagyon szeretem a komoly zenét, így wagner-t is. de mondjuk én a végletek embere vagyok, én ugyanúgy meghallgatok komoly zenét, mint jazz muzsikákat, vagy keményebb rock-ot, sőt néha még rap-et is. és még sorolhatnám napestig. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Feb 16 Mon, 12:30 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Ők nem szeretik a komoly zenét. Aki szereti, nem igen érti, hogy hogy lehet az uncsi, dehát ez van. Nem vagyunk egyformák és ez így a szép. 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Feb 16 Mon, 2:22 pm 
Elite Member

Locdog_Mc wrote:
én a végletek embere vagyok, én ugyanúgy meghallgatok komoly zenét, mint jazz muzsikákat, vagy keményebb rock-ot, sőt néha még rap-et is. és még sorolhatnám napestig. :)

Szerintem a legtöbben így vagyunk vele. Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki azt mondta volna, hogy az ő zenei izlése egyoldalú volna^^

A Bara no Seidou-t én is szeretem, bár csak a harmadik kedvenc albumom a Voyage és a Merveilles után, mivel ez az album számomra nem túl eredeti. Pedig én aztán igazán szeretem a komolyzenét, de megmondjam őszintén? Ami jó dallam volt a Bara no Seidou-n, az nem Mana szerzeménye, hanem átvétel valamilyen klassszikus zenéből. A zeneszerzói munka tehát nem volt túl bravúros, és ez talán abból fakad, hogy Mana 'dalszerző', és nem 'zeneszerző', biztos érezhető a finom különbség a kettő között^^ Az album kétségkívül hatásos lett, mivel azok az elemek lettek benne kiemelve, amiktől egy zene nagyszabásúnak hat (orgona, kórus, Klaha operai hangja, stb.), de ez inkább csak külcsíny, ha objektíven nézzük a dolgokat. Ebben persze nem muszáj egyetértenünk^^
Nightwishes párhozamot megmondom őszintén én nem ismertem fel az albumon, én ezt sokkal inkább Goth-nak, amazt meg sokkal inkább Fantasy-nak érzem, dehát ahány ember, annyi féle aszociáció^^ Az egyetlen J-rock szám, amiben hasonlóságot érzek a nw-el, az Gackt Lust for Blood-ja, de annak is csak a kezdő akkordjai. Szerintem nagyon jellegzetes.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Feb 16 Mon, 9:49 pm 
Elite Member

tenshi wrote:
?k nem szeretik a komoly zen?t.

Oi oi, nem "ok", csak "Case". EN szeretem a klasszikus zenet. ^_^;;;

mira wrote:
A zeneszerz?i munka teh?t nem volt t?l brav?ros, ?s ez tal?n abb?l fakad, hogy Mana 'dalszerz?', ?s nem 'zeneszerz?', biztos ?rezhet? a finom k?l?nbs?g a kett? k?z?tt^^

Na ez a kulonbseg az, ami engem zavar. ^_^;;
________
Honda Cx500C

Last edited by mufurc on 2011 Feb 26 Sat, 2:20 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Feb 16 Mon, 10:26 pm 
VIP Member

nemtom, nekem nagyon bejött, abszolút nem találtam benne kivetnivalót, és rajzoláshoz tényleg tök jó háttérzene. Ráadásul némi változatosságot is jelent a sok kommersz zene között egy ilyen "gyögyszem" :) na jó, nem kívánok túlzásokba esni, valahol nektek is igazatok van, és amíg úgy viszonyul az ember hozzá hogy "nekem nem tetszik, de attól még lehet hogy jó" addig nincs semmi probléma 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Feb 17 Tue, 3:43 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

mufurc wrote:
Oi oi, nem "ok", csak "Case". EN szeretem a klasszikus zenet. ^_^;;;

Sumimasen!!!!!!!!!!!

Khm... Én nem igen szoktam az eredetiséget figyelni a zenébe, mert bele is őrülnék. Egyszerűen szeretem, ami tetszik, nem érdekel, hogy kit "utánoz" vagy kitől vesz át dolgokat. Mondjuk van ahol ez már nagyon zavaró (Miyavi kinézetei, zenéjéhez még nem volt szerencsém.)
És igen, Mana dalszerző, és nem zeneszerző, az biztos! De nem találtam zavarónak a dolgot, ugyanis én rajzoláshoz vagy utazás közben hallgatom mélyen elmerengve, oda meg annyira passzol :D . Azt hiszem ezt is bele kell számítanom. Magában még sose hallgattam meg, nem is hiszem, hogy fogom. Nem hiába alkalmazták egy filmhez háttérzenének, mert az is, háttérzene. És annak tökéletes számomra. Bulizásra nem jó (kivétel 2 dal), és arra se, hogy csak úgy leülj és hallgasd, mert elalszol rajta. Bár nekem mindig remek volt erre elszenderednem, mikor régebben elalvás előtt hallgattam :D .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Feb 17 Tue, 6:27 pm 
VIP Member

a malice mizer kapcsán kicsit ki lehetne vesézni a moi dix mois-t (vagy mana dix mois, nem is tudom, mindig keverem :) )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Mar 21 Sun, 1:28 am 
VIP Member

tegnap volt mana-sama sensei szülinapja??? Boldog szülinapot Senseiiiii!!!!!
Kár hogy dobost nem keresnek a moi dix mois-ba 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Mar 21 Sun, 2:19 am 
official forum bOObie
official forum bOObie

Jah, márc. 20., ha jól emlékszem. :roll:
És Te csak ne akard kitúrni Tohrut, jól van ő ott dobosnak! Majdnem a legjobb a MdMban, de Kazuno rulez :love: . Azok a kócos fogsorú basszgitárosok....... :love3:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Jun 29 Tue, 1:49 am 
Member

Nemtom esett-e már róla szó, nem akarom végigolvasni ezt a sok sok mindent most. Annyi kérdésem lenne hogy tudja-e valaki mit jelent a Syunikiss?

----------
by Yagamoto

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Jul 06 Tue, 9:44 pm 
Site Admin

Sakura wrote:
Nemtom esett-e már róla szó, nem akarom végigolvasni ezt a sok sok mindent most. Annyi kérdésem lenne hogy tudja-e valaki mit jelent a Syunikiss?

Hmm.. nem tudom, kicsit utánanúztem, de semmi utalást nem találtam rá a Malice oldalakon kívül, tehát szerintem simán lehet, hogy csak ö találták ki (habár öket ismerve legalábbis valami mögöttes jelentése biztosan van)

Oszt' ha valakit érdekel miket tervezget Mana Európában olvasgasson hír rovatot. xD Esetleges európai Moi Dix Mois koncert(ek) Hmmmhmmmmm.. xD~ (ez persze mind csak terv, de azért így, hogy amit ö mondta mégiscsak sokkal reménykeltöbb a dolog mint az eddigi találgatások ^^")

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Jul 07 Wed, 5:37 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Case wrote:
Esetleges európai Moi Dix Mois koncert(ek) Hmmmhmmmmm.. xD~

Jujjj, az túl szép lenne, hogy igaz legyen! Jó, a zenéjük annyira nem az esetem, de koncerteken nagyon jók, és tetszik az egész díszlet meg a hangulat, meg jönne japánból biztos pár cuki cosplayer, meg lehetne ott dolgokat venni, szóval mindenképp csodálatos egy élmény lenne, amit nagyon nem akarnék elszalasztani. Noh meg.... Kazuno!!!!!! xDDDDDDD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Jul 07 Wed, 5:46 pm 
Senior Member

Mi van a toborzással? Úgy volt, hogy Mana új tagokat keres :? ... Vagy már nem :) ?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 786 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 53  Next

All times are UTC + 1 hour