Locdog_Mc wrote:
én a végletek embere vagyok, én ugyanúgy meghallgatok komoly zenét, mint jazz muzsikákat, vagy keményebb rock-ot, sőt néha még rap-et is. és még sorolhatnám napestig.

Szerintem a legtöbben így vagyunk vele. Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki azt mondta volna, hogy az ő zenei izlése egyoldalú volna^^
A Bara no Seidou-t én is szeretem, bár csak a harmadik kedvenc albumom a Voyage és a Merveilles után, mivel ez az album számomra nem túl eredeti. Pedig én aztán igazán szeretem a komolyzenét, de megmondjam őszintén? Ami jó dallam volt a Bara no Seidou-n, az nem Mana szerzeménye, hanem átvétel valamilyen klassszikus zenéből. A zeneszerzói munka tehát nem volt túl bravúros, és ez talán abból fakad, hogy Mana 'dalszerző', és nem 'zeneszerző', biztos érezhető a finom különbség a kettő között^^ Az album kétségkívül hatásos lett, mivel azok az elemek lettek benne kiemelve, amiktől egy zene nagyszabásúnak hat (orgona, kórus, Klaha operai hangja, stb.), de ez inkább csak külcsíny, ha objektíven nézzük a dolgokat. Ebben persze nem muszáj egyetértenünk^^
Nightwishes párhozamot megmondom őszintén én nem ismertem fel az albumon, én ezt sokkal inkább Goth-nak, amazt meg sokkal inkább Fantasy-nak érzem, dehát ahány ember, annyi féle aszociáció^^ Az egyetlen J-rock szám, amiben hasonlóságot érzek a nw-el, az Gackt Lust for Blood-ja, de annak is csak a kezdő akkordjai. Szerintem nagyon jellegzetes.