Miharu98: Köszi!
Dorte wrote:
Akvarellből is valami papírboltos alapkészlet van, de igazából (péntektől) ANNYIRA gyűlölöm az akvarellt, hogy ha egyszer elfogy, nem is veszek majd másikat. u__u És a papírragasztó is monnyon le!! Művészellátóban vettem és felszakítja a papaírt =____= Az akvarellpapírokat sem értem. 295 grammtól kezdve elméletileg nem kell leragasztani. Na én azért leragasztottam és mégis hullámosodik. Innentől kezdve, ha valaki azt meri mondani nekem, hogy az akvarell fun, azt valagan rúgom. (Nem kérek ellenérveket Kadzsi XD)
Azért én kíváncsi lennék rá, hogy miért utáltad meg?
Amúgy a enyves papírragasztót vettél, amit általában az akvarellhez használni szoktak, akkor az természetes hogy felszedi, én a sima festékboltban is megtalálható ilyen sárga izét szoktam venni.. a titka az hogy belűlről kell kifelé leszedni, és ellenkező esetben nekem is felszedi a papírt. Na meg amikor leragasztod a papírt körbe, erősen rá kell nyomni, meg a szélét is beleszoktam körömmel izélni, hogy ne legyen levegő közötte.

(btw, az akvarellnél tényleg úgy van, legalábbis az én megfigyeléseim szerint, hogy minél drágább a festék, annál jobb minőségű. Az enyém is valami 6000 forint volt, de még ez is elég alja cucc.)
Aki amúgy szereti az akvarellt, annak ajánlom az anilint, asszem valami 1500 forint, ilyen sünishez hasonló izébe van, és elég sok papírtboltban lehet megtalálni. Én szeretem, meg az akvarellel keverni is kitűnően lehet, kicsit élénkebbek a színei, de tök ugyanúgy viselkedik a festék, mint az akvarell.
Egyébként aki meg szeretne elkezdeni festeni, hobbiszinten, annak én az akvarellt ajánlom (és nem azért mert imádok vele dolgozni, hanem) mert a legegyszerűbb festési technika, bár kinek a pap, meg kinek a ministránsfiú

Van akinek más az egyszerűbb, de az elég ritka megfigyeléseim szerint.