Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 25 Sat, 1:26 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2047 posts ]  Go to page Previous  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 137  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 01 Sun, 6:38 pm 
Senior Member

Szinte mindig grafitot használok, sosem szerettem igazán festeni, de lehet csak azért, mert sosem próbáltam mostanában komolyabban. De nem is hiszem, hogy fogom rövid időn belül.
Én mindenféle szedett-vetett cuccot használok, de leginkább alja minőség, maximum közép kategória.xD Lapból is általában amit épp találok, jobb esetben van valami jobb minőségű vázlatfüzetem (ezekbe szeretek a legjobban dolgozni). De mivel ez csak hobbi, ezért ezek is megteszik, túl drága lenne egy művészellátó nekem, úgyhogy a lényeg csak hogy legyen valami XDD

edit: jut eszembe, mindezek ellenére mostanában gondolkodtam, hogy valami újat ki kéne próbálnom, és a porpasztellnél állapodtam meg, esetleg valakinek valami ötlete, tanácsa, egyszerű-nehéz-e vele dolgozni?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 01 Sun, 7:06 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Dorte wrote:
Pasztellem ilyen van, meg valami másik 36 színû, de az elég kemény, egyelõre nem szimpatikus

Nekem olajkrétám van ugyanettől a márkától, a tündéres rajzokat szoktam ezzel csinálni, mert szebben tudom keverni a színeket egymásra kenve, mint a színesceruzánál.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 01 Sun, 9:06 pm 
VIP Member

Miharu98: Köszi! :D

Dorte wrote:
Akvarellből is valami papírboltos alapkészlet van, de igazából (péntektől) ANNYIRA gyűlölöm az akvarellt, hogy ha egyszer elfogy, nem is veszek majd másikat. u__u És a papírragasztó is monnyon le!! Művészellátóban vettem és felszakítja a papaírt =____= Az akvarellpapírokat sem értem. 295 grammtól kezdve elméletileg nem kell leragasztani. Na én azért leragasztottam és mégis hullámosodik. Innentől kezdve, ha valaki azt meri mondani nekem, hogy az akvarell fun, azt valagan rúgom. (Nem kérek ellenérveket Kadzsi XD)

Azért én kíváncsi lennék rá, hogy miért utáltad meg?
Amúgy a enyves papírragasztót vettél, amit általában az akvarellhez használni szoktak, akkor az természetes hogy felszedi, én a sima festékboltban is megtalálható ilyen sárga izét szoktam venni.. a titka az hogy belűlről kell kifelé leszedni, és ellenkező esetben nekem is felszedi a papírt. Na meg amikor leragasztod a papírt körbe, erősen rá kell nyomni, meg a szélét is beleszoktam körömmel izélni, hogy ne legyen levegő közötte. :D (btw, az akvarellnél tényleg úgy van, legalábbis az én megfigyeléseim szerint, hogy minél drágább a festék, annál jobb minőségű. Az enyém is valami 6000 forint volt, de még ez is elég alja cucc.)
Aki amúgy szereti az akvarellt, annak ajánlom az anilint, asszem valami 1500 forint, ilyen sünishez hasonló izébe van, és elég sok papírtboltban lehet megtalálni. Én szeretem, meg az akvarellel keverni is kitűnően lehet, kicsit élénkebbek a színei, de tök ugyanúgy viselkedik a festék, mint az akvarell.
Egyébként aki meg szeretne elkezdeni festeni, hobbiszinten, annak én az akvarellt ajánlom (és nem azért mert imádok vele dolgozni, hanem) mert a legegyszerűbb festési technika, bár kinek a pap, meg kinek a ministránsfiú :D Van akinek más az egyszerűbb, de az elég ritka megfigyeléseim szerint.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 02 Mon, 7:56 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

^
Nincs mit! ^_^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 02 Mon, 5:28 pm 
Forum Addict

Ma előjött belőlem az alkotási kedv, kb. 4 órás munka. Még anno ne zavarj linkelt egy vidit a dry brush technikáról olajfestékkel, nagyon megtetszett akkor, és most ki is próbáltam :D Igaz még nem az igazi... de mégis ez az első alkotásom ezzel a technikával, majd gyakorlom még sokat. Meg még kellenek ecsetek, most csak két darab ecsettel dolgoztam.
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 02 Mon, 5:43 pm 
Forum Addict

Húh, nagyon szép lett! :heart:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 02 Mon, 7:50 pm 
Forum Addict

kadzsesz wrote:
Azért én kíváncsi lennék rá, hogy miért utáltad meg?

Mert béna vagyok és nem tudom használni. :beaten: Ha láttad volna mit sikerült vele festenem, te is megutáltad volna :artist: Na de nincs ezzel baj, hát egyszerűen nem nekem való és kész. ^^ Az a baj, hogy még nem mondtam le róla teljesen, szóval ejh XD Oh és köszi a tippeket a ragasztóval, ha megint festésre adnám a fejem, majd így csinálom. :smile2:

Sayu: Ez nagyon jól néz ki! *_* Mi ez a technika? Még sosem hallottam róla.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 02 Mon, 9:14 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Sayu wrote:
*kép*

Eszméletlen jó lett *_______*
Tudom, ez hülye kérdés lesz,de.... ha teljesen száraz az ecset, akkor hogy viszik fel rá a festéket? o_O
olajfestékkel még nem volt dolgom, de láttam vízfestékkel is ezt a technikát.

btw ha már kérdések, valaki tudna ajánlani olyan papírfajtát, aminek gyakori össze-szét hajtogatás esetén sem törik be durván, vagy szakad el? vagy legalább sokáig bírja?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 03 Tue, 9:51 am 
Forum Addict

Dorte wrote:

Sayu: Ez nagyon jól néz ki! *_* Mi ez a technika? Még sosem hallottam róla.

Köszönöm!! :smile2:
http://art-portrets.ru/dry_brush_technique.html Itt leírja honnan ered. Egyszerű fekete olaj festék és speciális ecset, papír... :) Én csak ezt olvastam el, meg a videók alapján.

Shizu: Köszi :D Azért lehet felvinni a festéket, mert az olajfestéknek eleve olajos az állaga. Vízfestékkel szerintem macerásabb, mert mindig kell egy kis víz hozzá, hogy festeni tudj vele. Itt nem kell az olajfestéknél, én sem használtam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 04 Wed, 12:02 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Sayu: köszönöm :D

Last edited by Shizu on 2010 Aug 16 Mon, 3:33 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 05 Thu, 1:35 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Öhm! Azóta befejeztem délután a rajzot, így töröltem a vázlatot xD Bocsi a scannelés miatt. Kicsit megnyújtotta o_O"

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 16 Mon, 3:43 pm 
Forum Fanatic

Sayu wrote:
*Ryuutarou kép*

Ez nagyon tetszik, ügyes vagy! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 16 Mon, 11:11 pm 
Forum Addict

Sayu wrote:
Köszönöm!! :smile2:
http://art-portrets.ru/dry_brush_technique.html Itt leírja honnan ered. Egyszerű fekete olaj festék és speciális ecset, papír... :) Én csak ezt olvastam el, meg a videók alapján.

Oh, köszönöm szépen! :3 Furcsa, hogy a videóknak egy részét már láttam ezelőtt is, de sosem néztem utána, hogy mivel készülnek ezek a munkák. : o Azt hiszem, ha jó passzban leszek ki fogom egyszer próbálni.

On.
Hoztam egy tavalyi munkát, mert mindig csak beszélni járok ide, mostanában meg nem csináltam semmit. :'D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 17 Tue, 11:15 am 
Forum Addict

Köszönöm Jigsaw! :D

Dorte: nagyon szép! Különösen nagyon tetszik a szemüvegkerete, nagyon jó lett! *___*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Aug 17 Tue, 12:24 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Dorte wrote:
Hoztam egy tavalyi munkát, mert mindig csak beszélni járok ide, mostanában meg nem csináltam semmit. :'D

hát az elég baj! :nono2:
nagyon szép lett egyébként *____*

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2047 posts ]  Go to page Previous  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 137  Next

All times are UTC + 1 hour