Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 25 Sat, 12:44 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2904 posts ]  Go to page Previous  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 194  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 06 Tue, 12:33 pm 
Elite Member

^
A ㅕ jelet szokták yu-nak is átírni. Ezzel szemben a ㅠ pedig yoo-nak. Fura, mert nem minden esetben tartják ezt be, mert van amikor a ㅠ yu-nak van átírva, de van amikor yoo-nak, változó igazságszerint.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 06 Tue, 1:00 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Ayumi wrote:
^
A ㅕ jelet szokták yu-nak is átírni. Ezzel szemben a ㅠ pedig yoo-nak. Fura, mert nem minden esetben tartják ezt be, mert van amikor a ㅠ yu-nak van átírva, de van amikor yoo-nak, változó igazságszerint.

Az átírás egy dolog, de kiejtés szempontjából meg félrevezető...Szal azért a yeo meg yu között van egy kis különbség. XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 06 Tue, 1:05 pm 
Elite Member

nem feltétlenül. Hiába van valami yeo-nak vagy yu-nak átírva, ha az ember egy kicsit is konyít a hangulokhoz vagy hallotta már kiejteni xy-nak a nevét, akkor nem zavarja az ilyesmi. szerintem legalábbis.

Egyébként meg az átírásról volt szó és nem a kiejtésról.... : )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 06 Tue, 1:11 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

az a koreaiakat nem érdekli hogy bele lehet keveredni, ott van pl. ékes példának a Suju-s Kyuhyun neve, akinél az első "u" az tényleg u, a második az már az a bizonyos "eo" hang. XD; vagy az "ou"-s példára ott van még Kan Mi Younon kívül Song Baekkyoung a 1TYM-ból. szóval ami náluk kiejtés szempontjából ugyanaz azt ők írhatják latin betűkkel millióféleképpen...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 06 Tue, 1:15 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Én ezt tudom, de pont ezért tök mindegy hogy írod át kb, csak én személy szerint úgy szeretem, hogy az kiejtés szempontjából is passzoljon, de lehet ez csak az én hülyeségem. XDDDD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 06 Tue, 1:18 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

én is úgy szeretem, nyugi. XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 06 Tue, 1:55 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

XD
Quote:
Kim Hyun-joong has stopped singing and started kissing! The singer/actor is rumored to star in the upcoming Japanese manga remake “Itarazura Na Kiss”(aka “It Started With A Kiss”). The MBC drama considered casting CNBLUE’s Jung Yong-hwa.

viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Teljes cikk:
popseoul

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 06 Tue, 11:51 pm 
Forum Fanatic

Nnna~ megkezdtem én is a K-popos kalandozásaimat. :beaten: Néztünk jóóópár csapattól videókat, de egyelőre csak a B2ST tetszik (persze van még néhány, ami szimpi, de tőlük majd későbbvadászok cuccokat), de az nagyon jó! A pörgős számaik királyak, és érdekesmód a lassúakat is tolerálom. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 07 Wed, 7:37 am 
Forum Expert
Forum Expert

^
És pont egy fiúbandával kezdted, ez olyan... bizarr. XD De a B2ST tényleg jó, mellettük csak a Big Banggel vagyok még teljes mértékben kibékülve, a többi boybandtől elhallgatok pár pörgős nótát, de a legtöbbjük balladáitól falra mászok. :retard:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 07 Wed, 7:55 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Mert lanyokkal kezdje? Mondjuk... t-ara? popppi? pop-si-pop-si. XD
http://www.youtube.com/watch?v=9403-9CptH8

Ja, a legvaganyabb koreai ferfi. xD 6 evesen nyomja a fobb szamokat. A bo peep-es a kedvenc reszem. Erdemes megnezni. Reszlet a Cinderellas sister doramabol. XD
http://www.youtube.com/watch?v=oGz_d3aY6p8

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 07 Wed, 10:13 am 
Forum Fanatic

Jude wrote:
És pont egy fiúbandával kezdted, ez olyan... bizarr. XD De a B2ST tényleg jó, mellettük csak a Big Banggel vagyok még teljes mértékben kibékülve, a többi boybandtől elhallgatok pár pörgős nótát, de a legtöbbjük balladáitól falra mászok. :retard:

Hát, így alakult valahogy. XDDD ...női énekesekben meg amúgy is válogatós vagyok (nem azalapján, hogy milyen jó, hanem hogy mennyire tetszik a hangja XD), de már onnan is kinéztem 1-2-t, sz'al ami késik nem múlik. Csak még előbb 'tube-on hallgatok cuccokat, hogy érdemes-e egyáltalán leszedni. xD Viszont akkor Big Bangékbe alaposabban belenézek, hátha nekem is bejön (néztünk már pár MV-t, de egyelőre még csak olyan "nemrossz" szint nálam).

Kry-chan wrote:
Mert lanyokkal kezdje? Mondjuk... t-ara? popppi? pop-si-pop-si. XD
http://www.youtube.com/watch?v=9403-9CptH8

Ááááá~ neee~ a popi-popi dal!!!! XDDDD

edit: Oké, úgy tűnik, hogy 4minute-et meg Super Juniort fogok tölteni, ezeknek szinte mindegyik videójukban tetszett a zene, a többi csapat, akiket kipróbáltam egyik se jött be. Hajjaj mi lesz még itt~ xDDD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 07 Wed, 5:51 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jigsaw wrote:
Nnna~ megkezdtem én is a K-popos kalandozásaimat. :beaten: Néztünk jóóópár csapattól videókat, de egyelőre csak a B2ST tetszik (persze van még néhány, ami szimpi, de tőlük majd későbbvadászok cuccokat), de az nagyon jó! A pörgős számaik királyak, és érdekesmód a lassúakat is tolerálom. :lol:

Hehe, B2ST nekem is a kedvenc boybandem (úristen, ez azért így viccesen hangzik XDDDDDD), tulajdonképpen mondhatjuk úgy is, hogy ők az egyetlen, akiktől minden számot bírok. xD És augusztusban comeback! (vagy szeptember, nem is tudom)
Suju-nak csak a gyorsabbakat (azt a négyet-ötöt), meg most a No other a legújabb tetszetős.
Meeeeg a U-kiss-nek van 2-3 nagyon jó dala (Mworago pl)...és hát igen, a Big Bang meg G-dragon, ők jók. DBSK meg szintén nem a kedvenc. ( bár velük úgy vagyok, hogy minden számukat elhallgatom, de Mirotic-on meg 1-2 alapon kívül nem találok kiemelkedőt o.o)

Lyányok közül meg 4minute-et nem szeretem igazán, meg Rainbow, és ilyem marhaságokat (már elnézést xDD), de a többi jóó~ Bár ez abszolút szubjektív vélemény, mert látom neked meg 4minute pont tetszik, bár hozzáteszem, én nem csak a zene miatt nem kedvelem őket, hanem a tagok ...hát khm. o.o Bár a debütálás ugyebár náluk is erős volt, csak aztán..f(x), meg SNSD, ők vagy szexi vagy aranyos számokat kapnak, meg a tagok is szerethetőek, és egyediek (már nem kinézetre, hanem tulajdonságokra, hangra XDD). Aztán After School sztem a legjobb dolog, amit a tavalyi évben k-popból adott nekünk az úristen. XD ÉS egyre jobbak~ 2NE1-nal ugyanez.
Kara-t, meg T-ara-t kihagytam, velük az a bajom, hogy van 1-2 elég erős daluk (popipopi xDDD, Lupin), aztán annyi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 07 Wed, 8:35 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Van új Narsha (Brown Eyed Girls) és Son Dambi minialbum.

Töltsétek mindkettőt, mert megéri! Narsháét ugyan most hallgatom, de eddig kurvajó (az I'm In Love-nál tüncebb dolog nincs :heart:), na meg neki a hangja is elsőosztályú. Dambin pedig meglepődtem, tőle eddig nem voltam ilyen minőséghez szokva, pozitív csalódás.

Ja, meg itt van az új Sori mini is, ha még valakinek nem lenne meg. Ezt konkrétan sunáznám, annyira zsír. XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 07 Wed, 9:05 pm 
Forum Addict

Jude wrote:

Ezt köszönöm, a másik kettőt nem ismerem, de holnap lesz időm, majd belehallgatok.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jul 07 Wed, 9:50 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jude wrote:
Van új Narsha (Brown Eyed Girls) és Son Dambi minialbum.

Töltsétek mindkettőt, mert megéri! Narsháét ugyan most hallgatom, de eddig kurvajó (az I'm In Love-nál tüncebb dolog nincs :heart:), na meg neki a hangja is elsőosztályú. Dambin pedig meglepődtem, tőle eddig nem voltam ilyen minőséghez szokva, pozitív csalódás.

Ja, meg itt van az új Sori mini is, ha még valakinek nem lenne meg. Ezt konkrétan sunáznám, annyira zsír. XD

Csak azért töltöm mert te ajánlottad. XD Hetek óta hírdetik a borítót, ami alapján nem nagyon érdekelt. De ha azt mondod tünci,, meg pozitív, akkor csekk. :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2904 posts ]  Go to page Previous  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 194  Next

All times are UTC + 1 hour