Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 25 Sun, 6:07 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 60  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 10:46 pm 
Site Admin

egyébként én ismerem az ellegarden-t és szerintem szörnyüek. :smile2:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 10:49 pm 
Forum Addict

Jigsaw wrote:
Jigsaw wrote:
valahol ott porosodik egy írható dvd-men

Na, nem bírtam ki, utánanéztem most. xD

Ezek vannak, szólj, hogy melyik kell:
- Bare Foot (single)
- Yubiwa (single)
- Ichi (single)
- Missing (single)
- Space Sonic (single)
- Don't Trust Anyone But Us (album)

mind :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 10:50 pm 
Forum Addict

Case wrote:

pocsék az ízlésed na jó nem ^^ ez is egy vélemény ^^ de miért? :S bár gondolom nem mindenkinek egyforma az ízlése:) szerencsére... amúgy kinézetre tényleg XD a zene nekem bejön...

Last edited by Zearlot on 2006 Nov 15 Wed, 10:51 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 10:50 pm 
oshare booty
oshare booty

nem jó felé meünk XD

hy -> klikky!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 10:51 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

pszabi wrote:
jaigen pvk, nemrég tettem fel egyet: http://www.sendspace.com/file/5wm958

húvazz' ez ilyen "evriszing gonabí ólrájt" zene amit érzékeny cserkészfiúk énekelnek mindenféle gyanus tábortűz körül.... nekem bejön :)

tipikus igényes örömzene ..... érdekel a többi is

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 10:52 pm 
Forum Addict

pszabi wrote:
nem jó felé meünk XD

hy -> klikky!

XD már töltöm is...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 10:53 pm 
oshare booty
oshare booty

Mona wrote:
tipikus igényes örömzene ..... érdekel a többi is

lásd az előbbi postot :)
btw hnap folytatom.. és ha lesz érdeklődés akkor nyomom fel a pvket is (meg vhol liveom is van XD)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 10:55 pm 
Forum Fanatic

Rin wrote:

Rendben. :D

Megpróbálom felszenvedni csütörtök/péntek estig őket...SendSpace ugye jó lesz?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 10:57 pm 
Site Admin

Rin wrote:
Case wrote:

pocsék az ízlésed na jó nem ^^ ez is egy vélemény ^^ de miért? :S bár gondolom nem mindenkinek egyforma az ízlése:) szerencsére... amúgy kinézetre tényleg XD a zene nekem bejön...

szerintem hótunalmas tucat-rock. semmi nem volt benne ami meg tudta volna ragadni a figyelmem. valami 1-2 éve pár PVt szedtem le tölük, gondolva, hogy kindulási pontnak a kislemezdalok a legjobbak, de egyiket sem birtam végig.. o_O

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 11:00 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jigsaw wrote:
Rin wrote:

Rendben. :D

Megpróbálom felszenvedni csütörtök/péntek estig őket...SendSpace ugye jó lesz?

hát igazából a magyar quake-net szerverre lett volna jó rendelni egy külön ftp -t.külön ajánlással és mellékelt személyikultusszal (külön névre szóló dal formájában) nekem... de ha sendspace hát sendspace.... most mit csináljak :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 11:01 pm 
Forum Addict

Case wrote:
Rin wrote:
Case wrote:

szerintem hótunalmas tucat-rock. semmi nem volt benne ami meg tudta volna ragadni a figyelmem. valami 1-2 éve pár PVt szedtem le tölük, gondolva, hogy kindulási pontnak a kislemezdalok a legjobbak, de egyiket sem birtam végig.. o_O

tucatrokk??? buu O___o :D tucattsokker XD yee, új műfajt alakítok ^^ én már amúgy hozzászoktam, hogy azokat a zenéket szeretem, amiket mindenki utál XD kivéve Közi-t... őt csakis szeretni lehet ... de nem tudom, én hallok benne valami szeretni valót... mint Tetsu hangjában ... tucat vagy sem, feelinges... olyan kikapcsolós zene, de hát kinek a pap, kinek a papné... én szeretni fogom ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 17 Fri, 8:30 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

amit Fuesousha Kinoko mondott a lyrics topicban az érdekes. Mármint az eufolk zenékről. Ugye ez az a stílus amiért a világ igényesebb zenéért rajongó rétege megdöglik (bár ezis kezd divat lenni dehát ez idővel mindiennel így van) . Különösen a magyar folk-és valami másstílus cuccokért sír most mindenki. Jó kérdés hogy a japánok mennyire álnak a sorban ez ügyben. Ahogy én észrevettem rájuk kizárólag a sokkal divatosabb cuccok hatnak az ilyen igényesebb hatások mindig elkerülik őket.

Mert ott volt a 80s' években a glam meg különböző hajmetál csapatok, aztán mindenki nu-metalt akart játszani. Most meg ez a mostanra egész igényesre fejlődött extrem-nu-metal-valami az ami hülyíti meg pl a DEGet. A pop vonalon is ez volt, van. A régi dallamos "táncdalénekesk" után most a Jpopzenék nagyrésze az RnB-t majmolja. Persze mindenesetben vegyítik a benyelt stílusokt a saját zsenialitásukkal, szal ez egyáltalán nem pejoratív kijelentés akar lennia részemről.

De mi a helyzet a nemzeti kultúrális zenei értékeken nyugvó világnezei meg folk cuccokkal. Nem lepődnék meg ha ezekre szarnának a japcsik hisz a történelmileg is igazolt bezárkozásuk egyik angy eredménye hogy nyiltan soha nem rajongtak más nemzeti kultúrákért... mindig csak a mainstream dolgokat nyúlják le. (külföldi feliratos poló, francia nyelv látványos karakterhasználata..stb)

Szal a kérdés fel van dobva és megmondom nekem fogalmam sincs :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 17 Fri, 6:27 pm 
Site Admin

A téma érdekes, de a következtetés hibás. :beee:

mint minden más müfajra, úgy a népzenékre, vagy népzenei alapú cuccokra is ugyanúgy rá vannak cuppanva sokan, max. nem olyan tömegben, hogy az igazán látványos legyen, de ugye a japán zenei szcénával kapcsolatban sose szabad elfelejteni, hogy a második legnagyobb a világon, így az amit egy külsö szemlélö lát csak a felszín.. csak a mainstream, meg 1-2 olyan müfaj ami valamiért felkapottabb lett nyugaton (noise pl.) és ezért a méretéhez képest jó rálátása lehet egy külföldinek is, meg sok anyag van róla online (mert ugye pl. a noise szintér ici-pici, mégis pop/vk dolgokat leszámíva messze arról van a legtöbb anyag angolul a neten).

de ettöl függetlenül megvan gyakorlatilag szinte minden más müfaj is, köztük a népzenei ihletésüek is... egyszer poénból megpróbáltam japán jódlit találni és találtam is valami tokioi jódli klubbot. xD (zenét [szerencsére?] nem).

de egykét idevágó példa amikbe belefutottam, pl: a Bliki Circus, abszolúte autentikus, de azért kicsit megtekert klezmert nyom (és pokoli jól csinálják), az egyébként reggae-t nyomó Little Tempo rengeteg tradicionális karibi behatást használ, a Petty Booka hawaii ukulelén ad elö világsikereket (az ukulele egyébként is elég népszerü arrafele, mondjuk ez annyira nem meglepö, merthogy ugye japánoknak hawaii kb olyan mint németeknek ibiza, meg magyaroknak görögország), meg biztos van egy csomó más minden ami most baromira nem ugrik be.

jahde, ugye ott van még a kiterjedt Bartók mánia, meg persze a Muzsikás arrafele is népszerü.. lásd a kapcsolódó részt a KK. Null interjúban, ahol azt is említí, hogy egyik régi zenekarával (YBO2) meg brit tradicionális cuccokat dolgoztak fel. Nomeg ott van az AMT mellékproject Zoffy a trubadúrénekeivel (amik idönként az Acid Mothers Temple lemezeken is felbukkannak.)
Jah, meg ha lenne itthon scanner, akkor elö tudnám keresni az a a Marquee-t (Shibuya-kei magazin) amiben valami zenész a kedvenc lemezei közt említi az egyik besh-o-drom albumot..

No, tehát igen, van ott kereslet a népzenékre. :grin:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 17 Fri, 6:38 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

gondoltam ám hogy megint tévúton járok. Az az igazság hogy a deg meg laruku meg ez a gazette-mucc-12012 meg D meg ancafe.... ezek nagyon komolytalanok. Már nem úgy értem hogy zenészi képességeikben... sőt laruku ugye hatalmas alap banda... de az ember állandóan azt látja róluk hogy pózolnak, meg hülyéskednek mint az óvodások (már amikor nem zenélnek) és ez annyira meglepő meg fura hogy egy idő után mély mondanivalót nem keres az ember.... ami meg nagyon elszált... az meg simán elszállt. Nekem ez mindig ilyen buta-primitív-eccerű módon volt (van) levezetve a fejemben... és mindig rácsodálkozom hgy mennyi zenész-zenész van ott is.. sőt pont japánba mér ne lenne

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 18 Sat, 3:09 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Ez a téma távol áll az IQ-mtól... a nagyokhoz fel sem érhetek. De akit érdekelne, ma felteszek két Ellegarden pakkot 8-8 számmal. Aki esetleg nem hallotta őket, és kíváncsi, hogy Monának és Case-nek mi nem tetszik. Szerintem azért érdemes esélyt adni nekik. Ha valakinek épp ilyen hangulata van, akkor még jól jöhet. Különben japán nyelv mániásként még az amerikai stílusú rockzene is japán nyelven tetszik jobban... pölö most kaptam jingle ballset japánul... oké, ez azért pont nem rock... de japán szöveggel sokkal klasszabb.... :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 60  Next

All times are UTC + 1 hour