Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 24 Sat, 7:04 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 60  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2010 Feb 04 Thu, 1:16 pm 
Site Admin

Lily wrote:
A Gazette-t is kivették... meg az Ancafét is. Nem mintha hiányolnám õket, de az LM.C-t igen. :?

o___O? Teljesen normális dolog, hogy egy ilyesmi eseményre minden évben más fellépöket hívnak meg... csunya is lenne, ha mindig ugyanaz lenne a lineup.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Feb 04 Thu, 3:35 pm 
oshare booty
oshare booty

apropó.. nincs is ancafé perpill :D ezt csak most szúrom ki..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Feb 04 Thu, 4:20 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Nem is tudtam, h nincs Ancafé.... :?

Amúgy, jah, igazatok van, csak azért furcsáltam, mert tavaly meg tavalyelőtt szinte ugyanazok voltak a fellépők.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 02 Tue, 9:22 am 
Forum Fanatic

A visual kei kulisszatitkai és árnyoldalai@Tokyo Damage Report (nagyon jó interjú egy "belsőssel"!)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 02 Tue, 12:52 pm 
Forum Addict

elolvastam, durván "jó"... nagyon érdekes volt, nem vagyok naiv, de nem gondoltam volna, hogy ennyire szemfényvesztés az egész :/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 02 Tue, 2:00 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Köszi Jigu ezt a cikket! Semmi olyan nem volt benne, amiről ne tudtam volna vagy ne lett volna sejtésem, de azért mindezt így, összefoglalva, rendezetten olvasni...
Lesokkolódtam. Nem fogok hazudni.
És a világ ura Dynamite Tommy...
Remélem nem baj h Twitterre is kitettem és szétkommenteltem.
Ha hirtelen eltűnök és nem írok többet sehol, Tommy eljött értem :beaten:

Last edited by Aru on 2010 Mar 02 Tue, 2:23 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 02 Tue, 2:03 pm 
Forum Fanatic

^ Nem baj, láttam. :) És nekem is nagyon tetszett, volt pár meglepő dolog, de hát végülis ez is csak popbiznisz. :lol: Szerintem van pár erősen durván túlzás benne, de akkor is érdekes és szórakoztató (meg tanulságos) olvasmány volt nekem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 02 Tue, 2:07 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Jigsaw wrote:
de hát végülis ez is csak popbiznisz.

Ennyit akartam hozzáfűzni én is. XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 02 Tue, 2:10 pm 
Forum Expert
Forum Expert

TRUFAX
De azért legalább azt megtudtam h valójában hogyan és miért lett Dir en grey. Csak annyit fűznék hozzá még h ettől nem fogom őket kevésbé szeretni.
Viszont LJ-re nem merem kitenni mert milliók álmait zúznám össze néhány óra alatt és ennyire azért én sem vagyok kegyetlen. :roll:

EDIT: Közben az jutott eszembe h ez teljesen olyan mint a manga-ipar, csak zenészekkel.
Nameg aki olvasta a NANA-t, annak viszonylag kevés újdonság került elő a cikkben. Yazawa Ai azért felvillant ezekből a dolgokból nem keveset.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 02 Tue, 2:28 pm 
Forum Addict

Hát ez tényleg nem semmi. o_O

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 03 Wed, 12:08 pm 
Site Admin

Aru: nem hiszem, hogy attól zúzódna szét milliók álma, hogy te kiteszed lj-re... :beaten: terjed ez a cikk magától is.

Egyébként az egészhez mindenekelött annyi, hogy a Tokyo Damage Report A LEGJOBB "japánban élö külföldi blogol" tipusú oldal ever. Föleg, ha valakit nem a szokásos, ezerszer körüljárt témák érdekelnek, hanem inkább kicsit alulnézetböl az egész. Klubkoncertek, elbaszott épitészeti megoldások, utcai politika, boltok, graffiti, fétisklubok, yakuza, underground nöi pankráció és egyéb random mindenféle amiröl máshol nem igazán van szó, plusz idönként ilyesmi nagyobb cuccok szubkultokról és hasonlókról. Régebben volt pl. egy baromijó interjú egy ex-ganguróval is, ami lazán a leginformatívabb cikk online a témában, nemrég meg arról volt egy nagyon jó kis írás, hogy a konzervatív Japánban miért hagyják ennyire szabadon extrémkedni a fiatalokat és mi történik azokkal, akik aztán nem hajlandóak visszaváltani mintapolgár stílusba egy bizonyos kor után. Szóval érdemes körbenézni alaposan, föleg, hogy kurvajó stílusa van a faszinak. xD

Ez a vk téma meg... Tegnap kinyomtattam a cikket, de még csak kb. a feléig jutottam, de hjahh, az a baj Japánban, hogy a yakuza olyan szinten épült be mindenhova, hogy rengeteg esetben gyakorlatilag képtelenség megmondani, hogy meddig üzletember és mikortól yakuza valaki. Egyébként jó képet ez az egésznek a müködési mechanizmusáról, de van benne azért jópár dolog, ami nem egészen úgy van, vagy más nézöpontból nézve közelsem látszik annyira maffiafeelingesnek mint ahogy a cikk hangvételéböl sejthetö.
Pl. a livehouse cucc, hogy egy kiadó nélküli zenekarnak tepernie kell ahhoz, hogy hétvégui idöontot kaphasson. Szóval ez speciel mindenhol így van és nincs benne semmi különleges. Ha egy kiadó mögötted van, akiknem megvannak a kialakult promó csatornáik, törzsközönségük, stb, akkor érthetö, hogy egy klub sokkal könnyebben ad helyet egy zenekarnak jó idöpontban, mert a háttér biztosítja, hogy lesz közönség és forgalom, ha ellenben csak valaki bemegy az utcáról, hogy helló, szeretnék itt játszani, akkor érthetö, hogy nem fog rögtön pénteket-szombatot kapni sehol, mert rizikós, hogy mivan ha lemegy 10 ember 'oszt csá', ami a klubnak is masszív bevételkiesés a bárpult miatt.
Szóval ezt, mint az oldal legtöbb cikkét, azért bizonyos fenntartásokkal kell olvasni, meg végiggondolni más szempontból is a leírtakat.

Meg a cikk alapján (legalábbis ameddig eljutottam benne eddig) az jön le, hogy ez az egész vk 100%-ban producerek által összefabrikált dolog, ami meg megintcsak túlzás és van rá jópár ellenpélda, meg az egész yakuza style felépítése egyrészt abból adódik, hogy (ahogy a bevezetöben is szerepel) ez a többi stílusnál is több-kevésbé így müködik, másrészt meg abból, hogy ez az egész felépítés csak nekünk fura, Japánban a full-legális cégek személyzeti szerkezete is nagyon hasonló (pl. a lifetime employment intézménye ugye, ami ott müködik, máshol nem). Szóval ez csak egy (egyébként rohadt érdekes) nézöpont, máshonnan nézve ellenben közelsincs ott akkora gáz, ahogy ez alapján tünik és van ott egy raklap zenész zenekar, zenész, aki lelkesedésböl csinálja ezt az egészet és nem azért, hogy ki tudja fizetni a lakbért. :'D

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 03 Wed, 1:05 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Köszi Case h megnézted a cikket! Pár emberkének továbbadogattam, de semmi visszhang nem volt, Twittert kivéve. LJ-ről meg végül levettem mert betámadtak érte és elegem van h flame-elnek :roll:

Egyébként pár dolog feltűnt, ami azért nem egészen így van és egy picit inkonzisztenssé teszi a nekem ezt az egészet. Pl. a FREEWILL együtteseit igazából a FOOL'S MATE futtatta fel, DEG-et is ideértve, és hatalmas gyászjelentést adtak ki amikor tavaly elhunyt az Editor in Chief (fogalmam sincs mi a magyar neve, bocsi ^^; ).
Azt viszont eddig is tudtam h Yoshiki-é és Tommykáé ott minden, és azt sem volt nehéz kitalálni h Kisaki Tommy keze alá dolgozik. Máskülönben mit keresett volna abban az adócsalási botrányban 2007-ben, amit ez a cikk is megemlít a videók kapcsán? Persze Kisaki ült egy keveset, Tommy-val szemben ellenben 20 napon belül ejtették a vádakat. x'D *lekövette a japán médiában azért*
És az h a Sony Music-ot, ami ha jól emlékszem, a világ legnagyobb zenekiadója, teljesen kihagyta a riportból az író. Mert azért a FREEWILL csak egy kis szelete a Sony Birodalomnak. Persze ezzel nem Tommy-t akarom védeni, hiszen köztudottan utálom az ürgét, csak érdekelne h az anyavállalattal mi a kapcsolat ebben a kérdésben.
Azt meg régóta tudom hha FREEWILL, akkor Fuji Tv. Az Adeyto nevű műsorvezetőt (a szőke maca a DEG "Ain't afraid to die" PV-jében) pl. Tommy tette be oda. Mesélhetnék a művésznőről még pár érdekes dolgot, de ezt most hanyagolnám, több okból is.

A yakuza részről meg tényleg annyit h levelezőtársam egy fagyasztott tengeri áruk feldolgozásával és exportjával foglalkozó cégnél dolgozik, és ott ugyanígy jelen van a yakuza, nem kell feltétlenül zeneiparnak lennie.

Meg mintha nálunk olyan nagyon másképp lenne. Pl. rögtön ott van h habár látszólag a TV2 és az RTL Klub véres csatákat vívnak a nézettségért egymással, a valóságban ugyanaz a faszi a tulajdonosa mindkettőnek. DT csak hazai viszonylatban. Vagy ott volt nemrégiben ez a "szüntessük meg a Danubius és a Sláger Rádiót" botrány...
Nincs új a nap alatt, csak az emberek többsége nem jár eléggé nyitott szemmel ezekhez a dolgokhoz.

Azzal viszont egyetértek h mint minden cikk és blog amit egy karakteres személy vezet mindig, minden esetben szubjektív. Ezért kell valóban körbenézni, megkérdezni mást, figyelembe venni több véleményt is. Ettől függetlenül továbbra is ajánlgatom ezt a cikket, mert valóban jó.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 23 Tue, 1:09 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Jobb híján ide:

Japánban még mindig toronymagasan veri a CD a digitális letöltést

Úgy látszik, Japánnak elfelejtettek szólni, hogy mi a trend. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 23 Tue, 1:17 pm 
Site Admin

Jah, pont a napokban volt valami hazai blogon szó arról, hogy amcsiknál már alig van CD bolt, ott is ezen pörögtem egy sort, hogy bezzeg Japánban mi van, pedig ugye ök a hi-tech netovábbja, csak valahogy az egész zenei kultúra náluk teljesen másról szól és a fizika hanghordozók még mindig kultusztárgyak és nem csak egy elvakult kisebbség körében. <3

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 23 Tue, 1:27 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Még az előző cikkhez megjegyzés. A kiadós-felépítéses dologba nem mászok bele, nem érted hozzá, de a cikkben nagyon megvan ragadva az a tipikus vérmes fangörl, akik közül néhányhoz már nekem is volt szerencsém X_X
Ijesztő, hogy milyen betegessé tud válni néhány ember rajongása :?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 60  Next

All times are UTC + 1 hour