Ójaj Ójaj XDD Az ne mondjuk itt, hogy Yui egy szar, mert
Neko-chan lehet, hogy figyel, nomeg én is szeretem. :P Yui jó példája annak, hogy valaki gyengécske hanggal is népszerű tud lenni, csak meg kel találni a hangjához legjobban illő stílust és a rést a piacon. Onnantól jól működik, sőt talán Yui működik a legjobban, ha az ilyen énekeseket nézzük. A számai általában egész hangulatosak, és ha tetszik az a stílus, akkor egészen szerethető is.
Misia pont az az előadó, akivel már találkoztam, de egyszer sem volt szerencséje. Az everything száma tök jó, viszont más érdekeset még nem halottam tőle, igaz nem is nagyon néztem, csak jutubon, meg még amibe belebotlottam a sukit (egy kislemez). Mindenesetre a stílusa nálam nem nagyon működik, a lassú számainál inkább bealszok. :D
De ha már Misia előjött, mint nem annyira pop, érdemes megemlíteni
Hirahara Ayakát is.
Csakis élőben. Szinte mindig a Jupitert nyomom tőle, azt már megfigyeltem! höhö:D
Alannel kapcsolatban pedig csak azt írtam, hogy néhol koppintós. Hangban persze nem annyira, de hogy az avexnél van, az azért rányomja bélyegét a zenéjére is. Pl a Tsuki ga watashi száma egy HEAVEN-LABYRINTH-JEWEL-momentum utánérzés. A Gunjou no Tani is megpöccintette a Green hangzását az elején, rögtön Ayumi jutott eszembe. A De a Diamond is beállhat a sorba, igaz ott valószínűleg bejátszik az Inuyasha is, mint avex monopólium == kellett egy olyan számot írni, ami eddig volt az animéhez, és hogy népszerűsítsék alant, berakták énekelni. xD
Alan új albuma pedig tényleg komolyan házszámot tévesztett. Addig nyomják, ameddig lehet. Kicsit sajnálom is szegény lányt emiatt, mert az eredeti hangjával többet érdemelne, nem kéne belekényszeríteni egy ilyen lóversenybe. Persze eladások szempontjából biztos jó taktika, de azért ennél többre is képes lenne, ha jobban odafigyelnének rá. Ez utóbbi a my life albumon nem igazán sikerült.
Hamasaki Ayuminak mindig adok esélyt, hogy élőben is bizonyítson, de eddig mindig csalódást okozott az élőfellépéseken. Ha csak a legjobb eladásokat produkáló
énekeseket nézzük, akkor is csak valahol a másodvonalban van nálam. Persze mint előadó profi és népszerű, bár itt figyelembe ajánlanám a
házi készítésű grafikonomat.
Az, hogy mennyire meghatározó, kissé túl van dimenzionálva szerintem. Házon belül (avex) komolyan támogatják (amennyi pénz benne van már, nem csoda), viszont olyan nagy kihatás nem látok más előadókra nézve. Sőt inkább szerintem az jellemző, hogy Ayumi eléggé biztonságra játszik: miközben stílusok jönnek-mennek körülötte, ő eléggé behatárolt vonalon mozog (ez másokra is jellemző) és mindig csak annyira újít be/csippent fel az aktuális trendekből amennyi feltétlenül szükséges. Ezt persze kényelmesen megteheti, hiszen komoly rajongói bázissal rendelkezik, nem kell kapkodnia.
A lényeg az, hogy pop világ arrafelé nagyobb téren mozog (színesebb), mint ő, így nem hiszem, hogy annyira meghatározó lenne, nem leptek még el minket az Ayumi hangzású klónok. Meg különben is inkább zeneszerzők szokták meghatározni a hangzás, mint előadók. Ayumi "csak" egy előadó, ezért is tartom többre Utada Hikarut, még ha nem is tetszik mindig annyira a zenéje, mint Ayumié.