Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 09 Fri, 2:23 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2592 posts ]  Go to page Previous  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 173  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 11:10 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^
Igen, az biztos, hogy rengeteget fejlődött a hangja a kezdetek óta, és még mindig ki tud rukkolni kellemes meglepetésekkel, annak ellenére, hogy sokszor önmagát ismétli. De ez nem befolyásol abban, hogy alapvetően élvezem a zenéjét. ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 08 Tue, 11:20 pm 
Forum Addict

Jude wrote:
De ez nem befolyásol abban, hogy alapvetően élvezem a zenéjét. ^^

Ennek örülök. És tényleg ismétli magát, de szerencsére olyanmiket ismétel amiket én szeretek tőle.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 09 Wed, 9:28 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Ójaj Ójaj XDD Az ne mondjuk itt, hogy Yui egy szar, mert Neko-chan lehet, hogy figyel, nomeg én is szeretem. :P Yui jó példája annak, hogy valaki gyengécske hanggal is népszerű tud lenni, csak meg kel találni a hangjához legjobban illő stílust és a rést a piacon. Onnantól jól működik, sőt talán Yui működik a legjobban, ha az ilyen énekeseket nézzük. A számai általában egész hangulatosak, és ha tetszik az a stílus, akkor egészen szerethető is.

Misia pont az az előadó, akivel már találkoztam, de egyszer sem volt szerencséje. Az everything száma tök jó, viszont más érdekeset még nem halottam tőle, igaz nem is nagyon néztem, csak jutubon, meg még amibe belebotlottam a sukit (egy kislemez). Mindenesetre a stílusa nálam nem nagyon működik, a lassú számainál inkább bealszok. :D

De ha már Misia előjött, mint nem annyira pop, érdemes megemlíteni Hirahara Ayakát is. Csakis élőben. Szinte mindig a Jupitert nyomom tőle, azt már megfigyeltem! höhö:D

Alannel kapcsolatban pedig csak azt írtam, hogy néhol koppintós. Hangban persze nem annyira, de hogy az avexnél van, az azért rányomja bélyegét a zenéjére is. Pl a Tsuki ga watashi száma egy HEAVEN-LABYRINTH-JEWEL-momentum utánérzés. A Gunjou no Tani is megpöccintette a Green hangzását az elején, rögtön Ayumi jutott eszembe. A De a Diamond is beállhat a sorba, igaz ott valószínűleg bejátszik az Inuyasha is, mint avex monopólium == kellett egy olyan számot írni, ami eddig volt az animéhez, és hogy népszerűsítsék alant, berakták énekelni. xD
Alan új albuma pedig tényleg komolyan házszámot tévesztett. Addig nyomják, ameddig lehet. Kicsit sajnálom is szegény lányt emiatt, mert az eredeti hangjával többet érdemelne, nem kéne belekényszeríteni egy ilyen lóversenybe. Persze eladások szempontjából biztos jó taktika, de azért ennél többre is képes lenne, ha jobban odafigyelnének rá. Ez utóbbi a my life albumon nem igazán sikerült.

Hamasaki Ayuminak mindig adok esélyt, hogy élőben is bizonyítson, de eddig mindig csalódást okozott az élőfellépéseken. Ha csak a legjobb eladásokat produkáló énekeseket nézzük, akkor is csak valahol a másodvonalban van nálam. Persze mint előadó profi és népszerű, bár itt figyelembe ajánlanám a házi készítésű grafikonomat.
Az, hogy mennyire meghatározó, kissé túl van dimenzionálva szerintem. Házon belül (avex) komolyan támogatják (amennyi pénz benne van már, nem csoda), viszont olyan nagy kihatás nem látok más előadókra nézve. Sőt inkább szerintem az jellemző, hogy Ayumi eléggé biztonságra játszik: miközben stílusok jönnek-mennek körülötte, ő eléggé behatárolt vonalon mozog (ez másokra is jellemző) és mindig csak annyira újít be/csippent fel az aktuális trendekből amennyi feltétlenül szükséges. Ezt persze kényelmesen megteheti, hiszen komoly rajongói bázissal rendelkezik, nem kell kapkodnia.
A lényeg az, hogy pop világ arrafelé nagyobb téren mozog (színesebb), mint ő, így nem hiszem, hogy annyira meghatározó lenne, nem leptek még el minket az Ayumi hangzású klónok. Meg különben is inkább zeneszerzők szokták meghatározni a hangzás, mint előadók. Ayumi "csak" egy előadó, ezért is tartom többre Utada Hikarut, még ha nem is tetszik mindig annyira a zenéje, mint Ayumié.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 09 Wed, 1:33 pm 
Member

foodlfg wrote:
Ójaj Ójaj XDD Az ne mondjuk itt, hogy Yui egy szar, mert Neko-chan lehet, hogy figyel, nomeg én is szeretem. :P Yui jó példája annak, hogy valaki gyengécske hanggal is népszerű tud lenni, csak meg kel találni a hangjához legjobban illő stílust és a rést a piacon. Onnantól jól működik, sőt talán Yui működik a legjobban, ha az ilyen énekeseket nézzük. A számai általában egész hangulatosak, és ha tetszik az a stílus, akkor egészen szerethető is.

Figyelek ám :D
De nem szokásom ilyesmin megsértődni, sőt bármennyire imádom YUI-t, én is aláírom, hogy élőben sokszor elég gyengécske és a hangja sem egy nagy szám... de ebbe most nem mennék bele, a lényeget úgyis leírtad :)
Bár azon kívül, hogy "szar", azért szívesen meghallgattam volna egy bővebb véleményt is (és most nem feltétlenül azért, mert YUI-ról van szó). De mindegy, én meg Otsuka Ai lemezét nem bírtam végighallgatni, fizikailag idegesít a hangja és a stílusa is, dehát ez van.

Ayumit jó előadónak tartom és kedvelem is, de valahogy sosem tudott igazán megfogni a zenéje, szóval Jude-al értek egyet, a többi említett előadóhoz meg nem nagyon tudok hozzászólni, mert nem ismerem annyira a munkásságukat, meg egy kicsit mostanság le vagyok maradva jpop téren, szóval lesz mit bepótolni :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 09 Wed, 2:02 pm 
Elite Member

hmmm,ezt megbeszéltük/tétek akkor ^^""

onn: Misia tetszik O_o szerintem eléggé jó , bár nem lett rögtön kedvenc de kellemes és eléggé hallgatható,tényleg jó!:3

ehhh.... visszaestem uuhoz egy kis időre... xD szóval msot nálam jpopnál az megy,természetesen nem csak :sweatdrop:
mert azért Kuminak van egy pár dolga amit kicsit azért hogyismondjam,ízléstelen o_o de azért van amit nagyon szeretek tőle ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 09 Wed, 7:04 pm 
Forum Addict

jó én asszem elásom magam... kb csak nekem a kedvencem Ayu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 09 Wed, 7:28 pm 
Elite Member

nekemis xDD az egyik kedvencem ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 09 Wed, 7:50 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Matsu~ wrote:

Nekem tényleg nem a kedvencem, de azért viszonylag sokat hallgatom, bár ebben benne van az is, hogy Ayumi gyakran jön ki zenékkel. Egyébként semmi baj vele.
http://www.last.fm/user/foodlfg

Neko-chan wrote:
De mindegy, én meg Otsuka Ai lemezét nem bírtam végighallgatni, fizikailag idegesít a hangja és a stílusa is, dehát ez van.

Csak Neko-channak, csak most! Otsuka Ai maximum kawaii fokozaton: Magic :pinky2:
van hozzá klip is ha valakit érdekel.

Ai Love-chanos minialbumáról ugyan azt írtam az Otsuka Ai témában, hogy nem kell tőle sokat várni, de ennek ellenére ezt a számot tök jól összerakták. Tetszik, ahogy Ai suttogva énekli, hogy "LOVE". ^^b

Egyébként pedig tényleg nem árt Aihoz egy kis "perverzitás", vagy mi. (:
És melyik lemezét nem bírtad végighallgatni ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 10 Thu, 2:26 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Szavazzunk az évtized legjobb albumaira!
Részletes szabályok és szavazás a jpopsukin.
A lényeg az, hogy mindenki összeállítja a szerinte legjobb japán albumokat, amik 2000 és 2009 vége között jöttek ki és elküldi a listáját a sukin a szervezőknek.
Minimum 5, maximum 20 albumot lehet írni, de megkötés, hogy egy előadótól csak egy album szerepelhet a listában és nem lehet válogatás albumokat beleírni.

Gondolom a legnépszerűbb (pop) előadók albumai lesznek az élmezőnyben, ami kicsit talán papírforma, de azért előtűnhetnek egzotikusabb előadók is, akiket viszont érdekes lesz látni.
Mindenesetre minél többen szavazunk, annál jobb!

Én már elkezdtem gondolkodni a listámon, de még várok, mert még van egy kis idő az év végéig és addig még jönnek új albumok.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 10 Thu, 3:34 pm 
Member

foodlfg wrote:
Csak Neko-channak, csak most! Otsuka Ai maximum kawaii fokozaton: Magic :pinky2:

pff... ez a csaj továbbra is hallgathatatlan számomra xD
Valamelyik best of albumával próbálkoztam még korábban és többszöri nekirugaszkodásra is csak kb. a 3. számig jutottam, nagyon nem az én műfajom...^^"

Matsu~ wrote:

Azért ez nem igaz, vannak jópáran ezen a fórumon, akik nagy rajongói, csak max most épp nincsnek itt. Ezért ne ásd el magad :)

foodlfg wrote:

Érdekes ötlet, de már előre látom a nagy részét, amik nagy valószínűséggel bekerülnek... Mondjuk nekem mindegy is, amúgy sem nagyon járok jpopsukira, meg nem is tudom hirtelen, mikre szavaznék.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 11 Fri, 11:25 pm 
Senior Member

Fúú, hát akkor asszem én is elbújhatok... mert én szintén sose voltam Ayumi rajongó (kövezzen meg mindenki, de szerintem néha kifejezetten orrhangja van - pedig tudna ő természetesen is énekelni, de néha erőlteti ezt a hangszínt). Amúgy nincs bajom vele, és vannak tőle kedvenc számaim, amik tényleg jók, meg elhallgatom úgy egyébként is, és tisztelem meg minden - de szerintem is fel van fújva a neve egy kissé. Viszont az tény, hogy előadónak nagyon jó, csak hát ez ott hibádzik, hogy Japánban eleve iszonyat sokan tudnak jó show műsorokat és live fellépéseket nyomatni, meg egyáltalán - már eleve Japánban ez a kategória, hogy "fellépő" egy külön cucc. Szóval ilyen téren lehet, hogy jó, de rajta kívül még rengeteg fantasztikus fellépő és előadó van odaát, külön karizmával (ami lényegtelen, hogy saját-e vagy kidolgozták-e neki, ami jó az jó). Az is tény persze, hogy személyenként különböző hangulatot képviselnek az énekesnők, szóval akinek bejön Ayu, annak bejön - akinek nem, annak nem... én pl. mainstreamben Namie (meg Utada) párti vagyok, de ezt már kitárgyaltuk. Kinek mi a gumikacsája...

Ami meg Ito Yunát illeti, szerintem ő tipikus példája annak, hogy egy báb szegényke... Lehet, hogy baromi jó hanggal született, és tehetséges, de egyszerűen nem bírják kihasználni. Ott szenvednek vele, folyamatosan ugyanolyan dalocskákat írnak a hangjára, ami sokkal de sokkal többet elbírna, tízszer furfangosabb és meghökkentőbb dallamokkal - de nem... a legújabb száma is, hiába hallgattam meg, egyszerűen ennél tízszer nehezebb dalokkal tudna durrantani, mert tehetsége az van. Csak hát akik adják alá a számokat, azok nem tudnak írni... (ha pedig szenvedély hiányáról beszélünk énekesnőnél, na hát én inkább nála érzem, hogy hiányzik valami spiritusz... ). Csak azt remélem, hogy egyszer a kezébe veszi a dalok írását, és kialakít egy saját stílust, és végre kihasználja a hangját...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 12 Sat, 11:02 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Egyetértek, sajnos tényleg valahogy így áll a helyzet, bár Yuna legutóbbi albuma már jobban tetszett, szóval én egy kis fejlődést véltem felfedezni. Jó ez a kicsit bulizósabb irány, amit hoztak. A Dream ezért előrébb is fog végezni nálam ebben az évben, mint ahogy azt a Wish tette a múlt évben.

Azt nem tudom, hogy Yuna mennyire tudna dalokat írni. Én úgy tudom, hogy ő csak egy énekesnő, szóval lehet, hogy még rosszabbul járnánk, ha ő írná a dalait, mint így. Eléggé kiszolgáltatott. Egyébként Yuna is nagyon biztonságra játszik, ami a futószalagon gyártott zenék esetében nem is meglepő. Az már jó, ha egy-két eredeti dal van az albumokon, a többi töltelék. Mondjuk itt azért megjegyzem, hogy Yuna és főleg a Dream albuma még mindig jobban teljesít, mint az átlag. (szenvedély nálam különösebben nem szükséges, ha tetszenek a számok, akkor minden rendben)

Az egyik legjobb dal egyébként Yuna legutóbbi albumán a LOVE MACHINE GUN volt. Hallgatás!! xD
Mondjuk nekem a Let it Go is tetszett... Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 13 Sun, 4:04 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Neko-chan wrote:
foodlfg wrote:
Érdekes ötlet, de már elõre látom a nagy részét, amik nagy valószínûséggel bekerülnek... Mondjuk nekem mindegy is, amúgy sem nagyon járok jpopsukira, meg nem is tudom hirtelen, mikre szavaznék.

Hamasaki Ayumi biztos elől lesz, valószínűleg több albummal is. Mondjuk én is fogok rá szavazni, mert ebből az évtizedből nem hagyható ki.

Mindenesetre itt az listám, amiből még ki fog esni pár előadó, de innen fogok válogatni:
alan - 1 Voice of EARTH (2009.03.04) - 5 3
Amano Tsukiko - 3 Tenryuu (2004.01.21) - 2 0 8 0 3
Amuro Namie - 4 break the rules (2000.12.20) -
Angela Aki - 3 HOME (2006.06.14) -
ayaka - 1 First Message (2006.11.01) -
BoA - 6 THE FACE (2008.02.27) - 5 2 3 3 1 9
BONNIE PINK - 8 Golden Tears (2005.09.21) - 0 1 1 0 1 0 6 12 11 6
Cocco - 6 Kirakira (2007.07.25) - .. .. 2 0 2 17
CORE OF SOUL - 2 'Over the Time' TIME IS OVER (2003.02.19) - 3 10 1 6 1
Do As Infinity - 4 True song (2002.12.26) - 1 1 8 8 7 7
Every Little Thing - 7 Crispy Park (2006.08.09) -
FictionJunction YUUKA - 2 Circus (2007.07.04) -
Globe - 08 LEVEL 4 (2003.03.26) -
Hamasaki Ayumi - 6 I am... (2002.01.01) -
moumoon - 1 Flowers (2006.09.06) -
Onitsuka Chihiro - 1 Insomnia (2001.03.07) -
Otsuka Ai - 3 Love Cook (2005.12.14) -
Rie fu - 1 Rie Fu (2005.01.19) -
Rurutia - 3 Promised Land (2004.06.09) -
Sakamoto Maaya - 5 Shounen Alice (2003.12.10) -
Shibata Jun - 4 Watashi (2005.03.30) -
SNoW - 1 Hatsuyuki (2007.01.24) -
Suzuki Ami - 8 DOLCE (2008.02.06) -
Tsuchiya Anna - 1 strip me (2006.08.02) -
Utada Hikaru - 7 Ultra Blue (2006.06.14) -
Yaida Hitomi - 3 i/flancy (2002.10.09) -
Youjeen - 1 The Doll (2001.07.05) -
YUI - 1 From Me to You (2006.02.22) -
ZONE - 3 N (2004.02.18) -
Zwei - 1 Pretty Queen (2004.10.14) -

A kötőjel utáni számok azt jelzik, hogy az előadó albumairól, mennyi szám tetszett. Az első szám, az első album. Általában akkor pontoztam így végig az albumokat egy-egy előadónál, amikor nem ismertem őket annyira és így próbáltam eldönteni, hogy melyik a jobb.
Érdekesség BONNIE PINK, akinél sok album van és a régieket szinte egyáltalán nem hallgattam/ismertem, a számokból látszik is, hogy miért...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 14 Mon, 10:37 am 
Site Admin

Jude wrote:
Meg csak úgy említés szintjén felhozom Hiromit, aki az újabb generációból nekem az egyik legjobb hangú énekesnõ.

宏実 - YES
Nah, szóval ez a szám nekem tecc. xD Még akkor is, ha a videó ilyen zavarbaejtöen lowbudget, meg a lány ilyen furán néz ki. xD A többi száma is ilyesmi?

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 14 Mon, 10:59 am 
Forum Expert
Forum Expert

^
Hát nem a videó volt itt a lényeg amúgy sem. Vannak hasonló számai, meg hagyományosabbak is, de szerintem még azok is messze jobbak bármelyik hasonszőrű énekesnő produktumainál.

Ja, zenét megelfelejtem:

RAINBOW part 1
RAINBOW part2
pass: lucifer20xx@KMC

愛されたい

True Colors
pass: petgep@kmc

HOT CHOCOLATE
Ez új, még nekem sincs meg, de karácsonyi dalok vannak rajta...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2592 posts ]  Go to page Previous  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 173  Next

All times are UTC + 1 hour