NaomiSunshine wrote:
Kedves Site Admin, Case!
Mindenkinek joga van a szabad vélemény nyílvánításhoz de szerintem ha ezt publikus körülmények között teszi, szerintem ajánlott intelligensen közölni.
Mindemellett léteznek olyan magyar rajongók, akiknek igenis tetszik a GPKISM muzsikája. Én ezen emberek közé tartozom.
Ezek szerint Pestre is jöttek volna... csalódás olvasni, hogy ezt visszamondtátok. Lassan egy éve támogatom GPKISM-t és immár egy ideje a Darkest Labyrinth Kiadó bandáit. A GPKISM-t megalakulása óta nagyon szeretem, és mint mondtam írtózat nagy csalódás itt értesülni róla, hogy magyar földre is jöttek volna, csak egyesek személyes okoból (mert ne haragudj, ez az volt) visszautasítják. Illett volna egy szavazást tartani, vagy a többiek véleményét kikérni a koncertet illetõen.
Én igenis szeretném Magyarországon látni õket. Nagyon remélem, hogy ezt a hibát helyre hozzátok, mert nem valószínû, hogy lesz még így egy lehetõség.
~Naomi
A zenekar azon számával (nomeg a videóval) kapcsolatos véleményem fenntartom, szerintem nagyon rosszra sikerült mndkettő.
A koncerttel kapcsolatban ellenben azt hiszem félreértettek valamit. Nem azért utasítottam vissza az ajánlatot, mert nekem speciel nem tetszik a zenekar, hanem mert biztos bukás lett volna. Egy zenekarnak koncertet szervezni nagyon komoly összegekbe kerül, ami még egy kisebb csapat esetében is több százezres összeg és a korábbi tapasztalatok is eléggé fájdalmasan bizonyították, hogy itthon nem bejáratott nevekre egyszerűen nincs elég érdeklődés.
A GPISM ráadásul valószinűleg a nemzetközi ismertségi szintjükhöz képest az átlagnál több pénzt akart volna... Kiwamu régebbi csapata, a Blood évekkel ezelőtt is lényegesen több pénzt akart volna egy budapesti koncertért, mint amennyi reális lett volna. Össehasonlításként, akkor kértek volna több, mint másfélszer(!) annyit, mint amennyibe a kb. azonos kategóriájú Gothika kerül manapság. És a Gothika legutóbbi pesti koncertje úgy lett minuszos (szerencsére ott csak párezren múlt a dolog), hogy ők meglehetősen stabil rajongótáborral rendelkeznek itthon. A GPKISM jóval drágábban hozna be lényegesen kevesebb ember, szóval képtelenség lenne úgy megszervezni, hogy ne legyen nagyon vaskos bukás a dolog vége.
Szóval.. nem személyes okoból lett az ajánlat visszautasítva és nem egy hiba volt, amit jóvá kellene tenni, hanem egy alaposan átgondolt, a hazai viszonyokat mérlegelve meghozott döntésről volt szó. Ha van valaki aki hajlandó tipp alapon úgy kb. 400-500ezer forintot kockáztatni ezért a koncertért, akkor azonnal megírom nekik, hogy jöjjenek legközelebb, és leszervezem a dolgot és maximálisan segitek a promózásban, stb, addig viszont sajnos nem reális a dolog.