De én teljesen megértettem, hogy miről beszéltél, mikor etikátlanak nevezted. És mikor butának neveztél, ami viszont etikus.
Ha itt bárki bármi rosszat mondott volna hidére, akkor még jó, hogy elleneznétek, mert egy halott ember, meg ilyesmi. De magáról a halálról beszélni miért lenne etikátlan, azt nem tudom.
A másik dolog, de ezt nem te mondtad, hanem Grail, hogy mindenki tisztában van vele, hogy mi történt, és ezért felesleges ezen "rágódni". Hát ha mindenki oly mértékben tisztában lenne vele, hogy mi történt, akkor nem lenne téma.
Itt vita nem volt, de még hasonló sem. Az csak nem baj, ha az emberek még mindig olvassák a dalszövegeit, próbálják megérteni, hogy mit érzett, veszik a fáradtságot, hogy egyáltalán leírják a nevét. Micsoda véletlen, ha az életének ezek a nem jelentéktelen elemei (mint sok dalszövege is), tele voltak halálra utaló jelekkel.
Ez egy ócska katolikus klisé, hogy mindig csak az élettel kell foglalkozni és hogy a halál tabutéma. Szerintem a halál is az élet része, úgyhogy pont annyira etikus vagy etikátlan valakinek az életéről beszélni, mint a haláláról. Hogy lehetne különválasztani a kettőt, mikor egyikből adódik a másik.
Annyit értek el ezzel, de most komolyan, hogy azok, akik netán még írnának ebbe a topic-ba, elmennek máshová beszélni, mert itt egyszerűen nem lehet.
_________________ ♥*♥*東*方*神*起*♥*♥
|