Jude wrote:
^
Egyébként a túlértékeltségét úgy értettem, hogy hiába jó az, amit csinál (mert ez elvitathatatlan tõle, tehetsége van, bár nála is becsúsznak gyengébb dolgok, de kinél nem), annyira nem kiemelkedõ, újító, különleges, hogy ennyire a nagy átlag felé emeljék... Az eladási adatok pedig ebben az esetben nem mérvadóak, mint tudjuk, veszik a szart is tonnaszámra odakinn.
Hogy mi szar, szerintem az eléggé szubjektív, de lényegében egyetértek, én is valami ilyesmire próbáltam utalni ott.
Én inkább azt mondanám, hogy az eladási adatok azért nem jelentenek sokat, mert egyszerűen az ilyen előadók mögött óriási pénzeket fektetnek reklámozásba és mondjuk a koncertekbe, klipekbe a
többiekhez képest.
Ráadásul ezek egymásra rakódnak. Pl Ayumi még akkor is ismert lesz, ha esetleg a következő albumáról egy szó sem esik a megjelenése előtt..
A túlértékeltet is innen közelíteném meg. Önmagában szerintem nem túlértékelt. Inkább azt mondanám, hogy a többi előadó is lehetne olyan híres és sztárolt, mint Ayumi, mert tényleg nem feltétlenül van sok különbség köztük. Én inkább őket tartom kevésbé értékeltnek, mint Ayumit túlértékeltnek..
De lényegében egyetértek. :)