Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 19 Sun, 11:47 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 580 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 39  Next
Author Message
 Post subject: ~
PostPosted: 2006 Aug 20 Sun, 9:11 pm 
Newbie

Quote:
visualkei mitõl visualkei [a külsõségeken KÍVÜL], ezután sem fogjátok

Quote:
de sajnos a hozzáállás miatt nem tudom támogatni ezt az egészet,ha szerényen kezdtétek volna...

1Mert te tudod mitől visual kei a visual kei, ha igen akkor oszd meg szivesen meghalgatom a személyes véleményed,

2Nem értem ezzel a szerénységgel mire gondolsz? Nem úgy állították be magukat hogy konzervatóriumban végzett zenészek, a zenei tudásuk (mint zenész) szerintem jó, és ezt minden elvakultság nélkül mondom. Amire te gondolsz "hozzállás" az a saját szerepük játszása volt, ami szerintem több okból is nagyon jó dolog, betekintést nyerhetünk a zene mögé(Szerintem ez alapból feldobja az egészet), beinditja az ember fantáziáját. És ez egyediséget kölcsönöz nekik.

to KNS: NE hagyjátok abba a szerepetek játszását, mert nekem nagyon tetszik ^^, további jó zenélést, az iranai-hoz hasonló profi műveket, meg a "Nyald meg! Nyald meg a sülthusomat!" -hoz hasonló fan videókat kivánok nektek :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 20 Sun, 9:23 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

hát, ez az én véleményem, de ez a dolog japánból jött, és jobb, ha ott is marad - vannak gyökerei, hagyományai, sajátosságai, és nem csak magyarországon, számomra bárhol máshol a világon nem éreznék helytállónak egy ilyen zenekart, szerintem érthető okok miatt.
nekem sem tetszik a(z ilyen fajta) szerepjátszás, ha valaki színészkedni akar, menjen színházba szerepet játszani. bizonoyos mértékig valóban hozzátartozik ehhez, de legfeljebb a kinézetben.
én egyetlenegy ilyen JAPÁN bandánál sem láttam ilyen körmönfont és nagyívű karakterképeket, ez túlzás.
nálam sokkal jobban vette volna ki magát egy ilyesmi, ha csak hobbibandának összeállnak valakik, és elhintik, vagy megjegyzik, hogy ilyen is van. de nem, számomra túlságosan is nagy promóciója van ennek az egésznek.

külföldön is csinálnak gulyáslevest, és csak azt hallom, hogy sehol sem közelíti meg a magyar verziót. nem is fogok máshol gulyáslevest enni.

de ha valakinek tetszik, élvezze egészséggel, én egy picikét viccesnek találok egy külföldi *specialitást* másolgatni. lehet, hogy van a zenétekben potenciál, de szerintem sokkal jobb lenne, ha ezt egyéni stílusban próbálnátok kamatoztatni!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 20 Sun, 9:39 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Magába a vitába belefolyni nem nagyon szeretnék de hogy a Visual Kei miért az ami arról szivesen elmondom a véleményemet:

Japán az egyetlen olyan hely a világon (illetve még az egyéb ázsiai feljett országok vagy területek) ahol a nagyon messze nyúló kultúra az irányadó a populáris zenei ágban. Magyarul az egyetlen olyan hely ahol a mainstreamnek számító zene szerkezete, dallamvilága és énektechnikája a régi népi zenékben gyökeredzik (és nem úgy mint a magyar hogy az is ugyanazon a nyelven volt xD ).. A "hiper-vibrátó" (erre a mekegésre gondolok) a dallamok túlfűtött érzelmisége.. a dallamszerkezetek túvariálása, mind az enkában gyökeredzik illetve az pedig abban az álltalános keleti zenekultúrában ami egyedül álló. A számok előadásmódja, a sztárok viselkedése mind a japán embertipus (világnézet, magatartás, keleti-erkölcsű felfogás.. kitartás, távolságtartás ellenére is a legmesszebbmenő tisztelet a másik ember iránt) sajátja ami szintén egyedülálló a világon. Leszűrve a gondolatmenetet a VK-ra: a nőies image egyértelműen a kabuki színháznak tudható be (a túlfűtött erotika szintén sajátja bár ebbe a mai hentai kultúra is kezd belefolyni) a régi malice mizer koncertek is tele voltak tűzdelve apró színházi előadással. És valóban megteremtettek egy világot aminek a szereplői voltak de soha nem erősítették ezt a való életben. Az interjúk alatt a külsejükkel tovább viték a mesét de itt meg is állt a dolog. Ha erre terelődött a téma általában kitérő válaszokat adtak és a csenddel tartották tiszteletben az általuk képviselt világot. Azzal hogy valaki a való életben ezt szintén erölteti nevetségessi teszi azt amit képvisel a szinpadon. Én ezt figyeltem meg ezeknél a zenekaroknál. A hozzászólásom első része meg azért eröltette a japán embertipust és a kultúrában gyökeredző mai pop-rock zenéjüket, Mert a Japán Visual-kei, rock, pop azért olyan amilyen mert japánok csinálják a saját törtémelmük, gondolkdásmódjuknak megfelelően. És ha ez nem lenne egyedülálló vagy utánnozhatatlan akkor ez a fórum se lenne és senki nem hallgatna japán zenét a szigetükön kívül.

és hogy mégis egy kicsit konkrétabb legyek veletek kapcsolatban: én csak drukkolok..nekem mindegy kit mi ösztönöz zenére mert az csak jó.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 20 Sun, 11:24 pm 
Site Admin

Nah, vitába én sem akarok beszállni, de azért 1-2 dolgot hozzáfüznék:

O-chan wrote:
..fejlõdünk összerakjuk hoyg a végeredmény megfelelõ legyen. Sok oylan elem hiányzikm ég a zenénkbõl amitõl az majd igazán Visual Kei lesz. Most nem több a J-rocknál. Ami nem baj csak nem cél.

A JRock meg a visual kei két tökkülön kategória, ami közt persze van átfolyás, csak éppen a másik irányba.. a régebbi, vk külsöségeket elhagyó zenekarokat emlegetik leginkább JRock-ként, vagyis ez a kategória ide szerintem nagyon nem passzol. Nem beszélve arról, hogy a JRock az japán rock, ami azért japán mert zeneileg, témailag, stb ottani dolgokban gyökerezik, nomeg ugye mindenekelött japánok játszák japánban.

O-chan wrote:
A lényeg. Mesze van még hoyg profi zenekar legyünk, Magyarország Elsõ Visual Kei bandája. De ez a cél. A mi általunk kitalált elemekkel, történetekkel, egyebekkel. Ez már így marad. Nem koppintunkmásokat, nem akarunk hasonlítani senkihez sem. Mi érzünk valamit a sstílusból, tudásunknak megfelelõen szeretnénk az elemeit ellesni, átérezni megtanulni. És akkor a végeredmény az lesz (remélhetõleg) mint Japánhonban.

Szerintem a vk azért irreális némileg Japánon kivül, merthogy ez a müfaj nagyon mélyen az ottani kultúránban gyökeredzik, habár szerintem nem igazán a hagyományos kulturában, mint ahogy Mona mondta (habár persze onnan is vannak elemek, mint a speckó énektechnika amit sokan használnak. a nemi jegyek keverése és az egész androgün dolog ellenben imho sokkal inkább gyökerezik a glam-rock-ban, mint a kabukiban, habár sok nyugati szerzö ezt láthatóan nem így látja, de szerintem egyszerüen nem ásták bele magukat eléggé a müfaj kialakulásának körülményeibe). Sokkal inkább van arról szó (mint ahogy itt is ki van fejtegetve), hogy a japán kultúra azon képessége érezhetö itt is, hogy nagyon hajlamosak arra, hogy külföldi mintákat átvéve és azokat más hatásokkal és a saját kulturájukkal és sajátos hozzáállásukkal keverve valami teljesen újszerüt hozzanak létre. Ez a japán történelem számos pontján észrevehetõ, kezdve az õsi, kínai kulturális, irásrendszeri, megstb behatásoktól a mai napig. Zeneileg legjobb példa erre a visual, nomeg a Shubuya-kei, de szinte minden más müfajban is érezhetö ez a tulajdonság több-kevésbé (az újabb példák közt ott vannak a populáris jazzbandák, mint az Ego-Wrappin', Paris Match, Orange Pekoe, stb, vagy föleg a hip-hop, a kisérleti elektronika és a noise keresztezéséböl születö lenyügözö mutációk.) Node kezdek elszaladni a témától. Csak annyit akartam ezekkel mondani, hogy az egész vk müfaj és a körülötte kialakult szubkultúra valami nagyon, nagyon jellegzetesen japán dolog, ami az országon kivül, a gyökereitöl elvágva eléggé nehezen adható vissza hitelesen és a ti zenekarotok egy olyan kisérlet, amiböl tényleg születhet valami érdekes, mert a koncepció alapban érdekes, habár az egész beinditása sikerülhetett volna némileg összeszedetebben és átgondoltabban is, de nem igazán érzem úgy, hogy magához a visual kei-hez sok köze lenne.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 20 Sun, 11:48 pm 
VIP Member

Jujj de beindultunk... tök jó!

Nézzük.

A történelmi zeneelméleti és szerkezeti hátterével valóban nem voltam tisztában, asszem egyikünk sem. Ez a része elfogadva.
Hogy ez az egész VK téma japán, és nemmás, szintén elfogadva.

DE!

Még egy magyaroroszági, amerikai vag yegyébb együttest nem láttam rituális öngyilkosságot elkövetni, mert kelta, skandináv metált igyekeztek játszani. Azt érezték magukénak és belevágtak.

Nem igaz?

Megérezték benne azt, amitől az az övék. Ahogy mi is. Bocsánat érte hoygnem a fehér ember zenéje tetszik annyira hoyg azt akarjuk játszani. Én sajnálom alegjobban hogy nem vagyok japán. Mert nekem mind a kultúra, mind a modern kultúra, a szokások, a rangrendszer, a szertartásosság nagyon tetszik, s mindne erőmmel igyexem megtanulni. Ahogy a nyelvet is, mint a zenei részért felelős ember, igyexem szerkezetileg is megtanulni a hangzásvilágot. Hogy ez nem hallatszik annak az az oka hoyg KURVASZAR a minőség és mert az egy régebbi dal.
Én és az együttes össze stöbbi tagja megtalálta a japoán modern zenében a japán rockban azt amit szívesen hallgat, és mint (köhm...) zeneértő emberek úgy éreztük, szeretnénk munkálkodni is benne.
Ez a lényeg. Csak ez. Hogy ennek a szubkultúrának a részesei lehessünk.
Akár csak itt aneten, pár mp3 formájában, akár a magyar zenei szintéren.

Arra amit Mona mondott:

Soha sehol az utcán nem járok úgy, hogy én egy elszabadult életrekelt baba vagyok, ahogy Sedi sem harapja meg a csini szüzeket csak mert az együttes történetében ő vámpír. Ez marad az általunk tervezett kis színpasi jelenetekre, a színpadi látványra, az esetleges koncertekre. Csak szerep. Merthogy mi azt is szeretnénk. De ez nem lett megkérdezve. Mindegy... ez még messze van.

Zoska:

Nem vagyunk TRÚGÓT együttes. Csak semmiértelme nincs annak hoyg én a próbára is kiöltözzek. Kamilla civilben ilyen, nem a képek kedvéért öltözött be. Majd ha videoklipp vagy fellépés lesz elhaghyjuk a trúgót külsőt. A civil stílus meg magánügy.

Szerintem itt zárjuk le a vitát. Meglátjuk mi sül ki belőle. Azt most megmondhatom,hoyg az együttes mind a 6 tagja mindnet el fog követni, hogy azzal amit letesz az asztalra, azzal megfeleljen annak a stílusnak amit magáénak érez. És ez a fonots.

★Orcoo blogja★

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 20 Sun, 11:53 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:

habár szerintem nem igazán a hagyományos kulturában, mint ahogy Mona mondta

építő jellegű vita lenne ha ebbe belefolynánk (ilyenből is kevés van) de ennek ellenére tartom az állításomat. A glam-ben voltak embrek akik ezt megalkották és lefektették az iránymutató mérföldköveket és az is igaz hogy japán az aki úgy tud lopni mindenhonnan hogy azt később olyan értékes egyvelegként (ötvözve saját kultúrájával) képes prezentálni hogy senki nem vádolja őket plágiummal. Én mindig abba a hibába esem hgy számomra a trú VK az a malice mizer.. a mai nu-metat (vagy extrém metal hogy ne kövezzenek meg) irányokkal átitatott VK-ként aposztrofált zenekarokat nem tartom annak ( a dirut sem). És a MM erős színházi párhuzammal rendelkezett. Én ebből indulok ki ezért eröltetem a kabukit... ettől függtelenül igazad van. Az már csak nézőpont kérdése hogy ki melyik oldalt eröltetei(glam,kabuki). A lényeg azonban változatlan: az egyedülálló kultúrális jegyek nem teszik lehetővé ezeknek a stílusoknak a hiteles prezentálását japánon kívül.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 21 Mon, 12:00 am 
VIP Member

Így is van. És erről nem is volt szó.

Mindent amit európai fehérember képességekkel tudunk igyexünk beletenni. Azért találtuk ki akaraktereket és a háttérsztorit hoyg legyen értelmes színdarab a zenék alatt és között. egyenlőre anyagi és képességbeli határai vannak a tökéeltes imitáláshoz. De dolgozunk rajta és ez aléyneg. Nem akartuk megszentségteleníteni a stílust és Japánt. Sőt...

★Orcoo blogja★

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 21 Mon, 12:03 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

"a tökéletes imitáláshoz"
....

imitálás, utánzás, másolás - nevezzük akárhogy, egyike azoknak a dolgoknak, amit a legkevésbé kedvelek, és akkor még finom voltam; ezt most nem kellett volna...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 21 Mon, 12:05 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

mellesleg, ez a fehér ember zenéje dolog mi akart lenni? Oo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 21 Mon, 12:08 am 
Newbie

Chimaera wrote:
imitálás, utánzás, másolás - nevezzük akárhogy, egyike azoknak a dolgoknak, amit a legkevésbé kedvelek, és akkor még finom voltam; ezt most nem kellett volna...

LOL te megröhögtettél, akkor ne is halgass ennyi erővel japán zenét sem :D XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 21 Mon, 12:09 am 
VIP Member

FLAME ON:

Akkor mért hallgatsz VKt? Meg J-rockot? Elolvastad mit írtak róla itt a SOJon? Nem ez lett megmagyarázva hogy máshonnan szedték össze a stílusjegyeket? Nem?
Figyelj oda légyszíves.

Flami OFF.

Akkor ne hallgasd meg a zenénket, és nem zaklatnak fel az ilyenek.

★Orcoo blogja★

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 21 Mon, 12:10 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

na ezt viszont most nem értem, mire céloztál. (bocs az offért)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 21 Mon, 12:13 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

ja, bocs, már értem.

mint ahogy azt előttem is leírták (azzal együtt amit említettetek), a japánok KÉPESEK arra, hogy ne nyilvánvalóan másoljanak, hanem merítsenek, vagy ötvözzenek, és az ötvözésből kialakítanak valami egyedit.

ha meg szőrözni akarunk, olyan dolog nincsen, amiben ne lenne egy icipici lenyúlás. akkor helyesbíteném a saját fogalmazásom: a nyilvánvaló másolásról beszéltem, az imitálás szó pedig az én nyelvezetemben eléggé erre utal, de elnézést, ha félreértettem valamit.

egyébként meg nem zaklatott fel semmi. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 21 Mon, 12:14 am 
VIP Member

Chimaera wrote:
na ezt viszont most nem értem, mire céloztál. (bocs az offért)

Ha elolvasod a VK történetét olvashatod hogy a japánok a nyugati zenéből vették az laapokat. Nem a saját agyszüleméynük, csak úgy eljapánosították hogy végül az övék lett.
Javaslom olvasd el a honlapon található történelmi leírást.

★Orcoo blogja★

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Aug 21 Mon, 12:16 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

már értem, előtted reagáltam :)

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 580 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 39  Next

All times are UTC + 1 hour