Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 20 Mon, 1:54 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 639 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 43  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 4:14 pm 
Mumus

maga a "horogkereszt" mármint a jel! pl a koreaiaknál már több száz vagy ezer éve templomoknál díszítő ezköz meg a kínaiaknál is!! Egy elég régi szimbólum csak rossz reklámot kapott! Én úgy vagyok vele, hogy nem nagyon érdekel mit gondol az a zenész aki hordja had ne mutogassak az amcsik felé, inkább a zene érdekel és ha jó akkor tőlem azt hord amit akar!! gondoljukn csak bele hogy az angolok mit csináltak anno a koncentrácoós táborokban hogy az oroszok miket csinálták és hogy az amcsik mit csinálnak most!!! szóval ennyit erről!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 4:38 pm 
Forum Addict

Ji-chan wrote:
maga a "horogkereszt" mármint a jel! pl a koreaiaknál már több száz vagy ezer éve templomoknál díszítő ezköz meg a kínaiaknál is!! Egy elég régi szimbólum csak rossz reklámot kapott!

Igen, a swastika valóban az, ezért írtam horogkeresztet (mint Hakenkreuz), az egyenruhán hordott verzióra utaltam, amibe már nehéz belemagyarázni, hogy dísz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 4:44 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Az indiaiak szerint aki megfordítja (lásd Hitler) arra hatalmas szerencsétlenséget hoz, míg egyes buddhista szövegek szerint mindegy merre fordul. Az ősi északi germán népeknél (pl. vikingek) a nap szimbóluma volt. A Sun Microsystems svéd szoftvervállalat (a Java kidolgozója) logója is egy erősen stilizált swastika/napszimbólum.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 5:16 pm 
oshare booty
oshare booty

Aru wrote:
A Sun Microsystems svéd szoftvervállalat (a Java kidolgozója) logója is egy erősen stilizált swastika/napszimbólum.

Image
én ezt S-ek hadának véltem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 5:55 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Nah, berajzoltam neked:

Image

Egyébként körbe meg az van írva stilizált betűkkel h "SUN"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 6:03 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

jajj....azért nagyon bele kell azt nézni :) .sztem rendben van az a logo nagyon.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 6:22 pm 
oshare booty
oshare booty

pont ezt akartam írni.. ebbe azért erős nekem a beleképzelés.. inkább nézem gyémántnak vagy nem is tom..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 6:25 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Bogaraim, nem beleképzelés. A Spektrumon volt egy műsor a swastikáról tavaly, abban mutatták. Nem én találtam ki, mielőtt még erre a következtetésre jutnátok.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 6:28 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

hát sajnálom azt aki ilyen szarságokkal foglalkozik.gondolom belelátja egy gombóc fagyiba is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 6:49 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Úgy látom, elkerülte a figyelmet h az északi germán népeknél napszimbólum volt. Mindegy... :|

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 7:01 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

igen, pozitív jelentése volt.ezért is volt olyan szimpi hitlernek.manapság viszont átformálódott a köztudatban és sztem kár is ezen fennakadni.akik olyan pólókban járnak, hogy "this is not a fucking nazi sign" azoknak feltűnési viszketetségük van és ezzel leállhatnak kiokosítani a népet, hogy mennyire képben vannak a témában.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 7:04 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Azok legalább annyira gagyik mint a sok "magyar vagyok nem turista" meg Nagymagyarországos pólós, aki kemény legénynek hiszi magát.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 02 Sun, 7:09 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

multkor láttam egy jó kis matricát amin a következő állt: "unod a hosszú busz és vonatutakat?kisebb magyarországot!" és illusztrációként a mostani magyarország volt és azon belül egy kisebb "nagymagyarország" :D .dögös volt 8-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 11 Tue, 10:11 pm 
Senior Member

Miért van az, hogy a jó emberekkel történik a legtöbb gond? Miért van az, hogy a fellengzős divatpicsák mindig jól néznek ki, tudnak énekelni, és szépen rajzolni, ennek tetejében népszerűek is? Miért van az, hogy ha ez mind együtt jár, még rohadtul szemetek is? Miért van az, hogy aki kedves a többiekkel, és nem osztja az észt, ki van cikizve, és lekiabálják a fejét, mindennek elmondva. Miért van az, hogy a szemét divatpicsák, akik random mindenkit gúnyolnak soha nem kapnak el szörnyű fertőző betegségeket, nem örökölnek hasonlóan szörnyű betegségeket, és minden klappol az életükbe. Miért van az, hogy míg egy rendes ember, aki naponta iszik egy pohár sört, máj-rendellenességben elpatkol, ezek öntik magukba, és a fenéért sem dobják fel a talpukat. Miért van az, hogy agyonsminkelik magukat, és nem b*ssza tönkre a bőrüket a sok vacak? Miért van az, hogy össze-vissza festhetik a hajukat, tönkreroncsolhatják, és mégsem hullik ki az összes hajuk mind egy szálig? Miért van az, hogy ha ezek valamibe belefognak mindig jól sül el? Miért áll szóba még egy geci törpével is egy fiú, mikor az aranyos chibivel is tehetné? Miért nehéz a divatpicsák felfogása, és miért ellenszenveznek nyíltan. Miért, miért, miért?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Nov 12 Wed, 12:23 am 
Senior Member

Tokubei wrote:
multkor láttam egy jó kis matricát amin a következő állt: "unod a hosszú busz és vonatutakat?kisebb magyarországot!" és illusztrációként a mostani magyarország volt és azon belül egy kisebb "nagymagyarország" :D .dögös volt 8-)

Ez kétfarkú kutya, ha jól tudom. Nagyonsúlyos szegedi banda. http://www.mkkp.hu

amúgymeg: swastika, Sun-logo, etc...
A körben lévő kereszt ősidőktől fogva Napszimbólum./kivétel az asztrológia, ahol a Föld jelképének tették/ Ennek az "elkopása" eredményezte a swastikát ami még mindig Nap jelkép. Ennek okáért mindenhol megtalálható Indiától Germánián, Óceánián, és Afrikán keresztül Peruig. És ugyanezen logika alapján Jézus glóriája szintén Nap jelkép, ahogyan maga a kereszt is /csak az egyházszakadás után kezdte a nyugati kereszténység megkülönböztetni magát a latin kereszttel. Addig a kereszt egyenlő szárú volt/ --- Dr. Pap Gábor, és más neves művészettörténészek szerint is. És ahogy Aru mondta, Hitler megfordított swastikát használt, és sarkára állította. Bár ugye minden kultúrkör függő. Szerintem engem egy talpra állított balra forgó swastika nem mentene meg a börtöntől...
A Sun- logo meg inkább az ó-/középkori mágikus csomóból eredeztethető, pl. mint amilyen a mi királyi jogarunk végén található.

Személy szerint oda vagyok a III. Birodalom esztétikájáért /6 éves korom óta kedvencem a fekete-ezüst kombináció/ Amúgy meg, ha azt nézzük hogy ki mit követett el milyen jelképek címszava alatt, akkor a Hakenkreuz, és a vörös csillag mellett egyből be lehetne tiltani a keresztet is. /I-IV. Keresztes háború, inkvizíció, coquistadorok.../ Meg úgy a komplett amerikai zászlót. /mindkét háborúba érdekből léptek be, azóta is többet generáltak puszta üzletből/ - halkan és záróljelben jegyzem meg, hogy a koncentrációs tábor brit találmány.

Szerintem ebbe ne süllyedjünk bele, mert hetekig beszélnék...
Ha nagyon off voltam, töröljétek

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 639 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 43  Next

All times are UTC + 1 hour