Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 25 Sun, 9:16 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 786 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 53  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 20 Thu, 1:45 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Megbántásról szó sem volt, mert engem megbántania még nem igen sok embernek sikerült ^^". Az egész végül nézőpont kérdése. Én is ismerem az erősen kifestett metál bandákat, de nekem kicsit se hasonlítanak kinézetben a Malicehoz. A Malicet kinézetileg méregetve én először azt hittem, mikor megláttam őket, hogy valami goth modellek vagy színészek vagy valami olyan zenét játszhatnak, mint a Bara no seido (de ez csak az akkori ers képeire vonatkozozz. És végül a Gacktos képek mögé én nem tudtam zenét elképzelni, de ha sikerül is, az tuti nem metál lett volna. Mert hogy a legtöbb metál együttes sokkoló valamilyen szinten, de a Malice sosem tett ilyet, ők mindig tökéletesek és gyönyörűek voltak/vannak. Ez nekem nem fér össze a metálos szubkultúrával ismervén azt nagyon jól (Hogy a metál azon szögletéből vizsgáljam a dolgot, amire a Malice árnyaltan hasonlít: Ha van szép goth ruha, akkor hol a shokkerkedés? Mittomén direkt ronda smink és társai. Vagy a cafatokban lógó hosszú haj? No meg ami a legfontosabb, a hú de férfias, vagy hű de laza, vagy hű de shokkoló vagyok dolog?) Én teljesen megértem, hogy metálos ismerőseim Malice képeket látván azt mondták: "Ha ezek eljönnének mifelénk buliba, nem élnék túl!" Szóval a metálosokban eléggé nagy nemtetszést kelt általában kinézetük, ha tudják, hogy férfiakról van szó. Nőként nem nagyon zavarnák őket, de szerintem akkor se jönne be nekik a dolog.
Szóval egy szó, mint száz, nem bántottál meg ezzel, csak kötözködtem és kifejtettem véleményem. Ennek bizonyára talán az lehet az oka, hogy nem metálos vagy goth körökből jössz, mint én ^^". De hallgasd csak meg a Malice többi dolgát, és talán majd rájössz, hogy egyátalán nem metált játszanak, de kinézetileg mégis tökéletesen passzolnak zenéjükhöz. És szerintem a Merveillest kérd Case-chantól, mert az itt a mindenki kedvence, meg jó is nagyon.
(Szerintem itt a kötözködés vált az egyedüli funkciómmá! Talán meg kéne tartanom a mostani kis képet itt a fórumon.... Pedig nem akartam, dehát jellemző ^^"!)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 20 Thu, 2:40 pm 
Senior Member

Én is metalos volnék (vagy keményebb rockot szerető :) ). Először a Beast Of Blood-ot hallottam a Malice Mizer-től. Abban van egy kis metal beütés. Akkor még azt hittem, a többi daluk is olyan stílusú. Még a Shiroi hada ni kuruu ai to kanashimi no rondo is besorolható oda (bár már érezhető, hogy ez a csapat más, mint egy metal banda). Persze, utána, mikor a többi számot megismertem (Illuminati, Syunikiss ~Nido me no aito~, Gekka no Yasokyoku,...) kiderült, hogy egy elég színes, sokoldalú, színvonalas, nehezen beskatulyázható társaság :) . Nekem nagyon tetszenek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 20 Thu, 5:23 pm 
Member

tenshi wrote:
Ennek bizonyára talán az lehet az oka, hogy nem metálos vagy goth körökből jössz, mint én ^^".

Anno, lánymalac koromban metálos voltam (a szó tág értelmében), kábé Poison-tól a Slayer-ig. Azóta is szeretem, de már más zenék a kedvenceim.
Annak örülök, hogy nem bántottalak meg. Nyugodtan kötözködj csak tovább, a vitákból sok jó is kisülhet. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 20 Thu, 8:33 pm 
Site Admin

tenshi wrote:
És szerintem a Merveillest kérd Case-chantól, mert az itt a mindenki kedvence

nekem nem iiis! bleee! :beee:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 20 Thu, 10:45 pm 
Elite Member

Case wrote:
Umm.. mivel a Tetsu-s cuccok a 'csak-haladoknak' kategoriaba tartoznak, ezert majd inkabb valamelyik Gackt-os albumot pakolom fel legkozelebb. :smile3:

Én is a merveilles-t ajánlom. Nem törvényszerű egyébként, hogy Tetsu csak később tetszik meg az embereknek. Lehet, hogy rögtön, az is lehet, hogy soha. Ez sokban ízlés kérdése is (mint minden :smile1: )

Nah, volna egyébként egy kérdésem is (csak a tisztánlátás kedvéért) a Malice hivatalos ügyeiben jobban otthon levőkhöz. Konkrétan a Malice vált meg a Columbiától, vagy fordítva? Mi ez ügyben a hivatalos álláspont? Gondolom sejtitek, miért kérdezem. A látszat elég erőteljesen az utóbbi lehetőségre enged következtetni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 20 Thu, 11:37 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

gabrovano:
^^" Csak mert a J-pop dolgokban írogattál igazán, de ugye ennek nem kell jelentenie semmit. Én személy szerint a kimondottan idétlen zenét/együtteseket szeretem, amibe bármely stílus beletartozhat ^^". És örülök, hogy legalkább Te pozitívnak látod a túl nagy számat :D !

Azt hiszed nem tudom Case-chan!!!!! Nem rád gondoltam, de kettőnkön kívül itt mindenki azt nevezte meg eddig kedvencének. Ennyi.

Beast of blood, Nps Ngs, Genshou rauken, S-Conscious, Hakai no Hate, meg talán a Chimamirareta kajitsu, megszorítással a Houkai Jokyoku is, és ennyi a kemény dalaikból ^^".[/list][/quote]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 21 Fri, 12:27 am 
Site Admin

mira wrote:
Nah, volna egyébként egy kérdésem is (csak a tisztánlátás kedvéért) a Malice hivatalos ügyeiben jobban otthon levõkhöz. Konkrétan a Malice vált meg a Columbiától, vagy fordítva? Mi ez ügyben a hivatalos álláspont?

Nincs hivatalos allaspont.. o_O Az az egesz idoszak nagyon ködös és átláthatatlan. Sem a kiadó sem ök nem beszéltek róla kivéve azt a bizonyos nemrég megjelent Gackt önéletrajzot, de abból sem derül ki semmi, söt. Meg mondjuk a dolog kiadói részéröl ott sincs szó, csak Gackt távozásáról.
Viszont most végre eszembe jutott, hogy igértem egy linket a Gackt bio fordításához.. ^^"
http://www.livejournal.com/users/darcenciel/251648.html
Kiváncsi vagyok valaki le tud-e ebböl szürni valamit, vagy találni benne valami logikát... nekem nem sikerült. :]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 21 Fri, 2:15 am 
official forum bOObie
official forum bOObie

Ezt elolvasva talán még örülök is, hogy Gackt nem maradt a bandában. Természetesen nem hiszem el, amit írt, de nem mondom, hogy hazudik. Szerintem félreértett mindent, ezért kuszál itt mindent össze vissza. Egyszerűen nem értette meg magát igazán az együttessel, és ez így volt jobb. Nekem félreértések hosszú sorának tűnt az egész. Talán ő így érezte, így jött le neki a dolog. Ha emberek nem értik meg egymást, jobb, ha nem dolgoznak együtt. Ennyi! De azt, hogy a Malice elszáll a sok pénz miatt, hihetetlen nagy valószínűtlenségnek tartom. A Kamiról írtakat is elolvastam (mit is tehetne egy naaaaaaaaagy Kami-fangirl ^^"). Az nekem igen tetszett, valahogy aranyosan volt extrém szentimentális :D . Meg egy lehetséges saját jövőképemet tárta fel ^^". Mert ugye, ha egyszer eljutnék úgy japánba, hogy utazgathatnék, akkor megkeresném természetesen Kami sírját. Szerintem nem lenne egy egyszerű feladat, de csak megtalálnám valahogy. Kíváncsi vagyok rá, hogy milyen a fő hely, ahol emlékeznek rá az emberek. Majd talán egyszer...... A remény hal meg utoljára!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 21 Fri, 8:17 am 
Member

Van egy jó sztorim! Tegnap éppen hallgatom a munkahelyemen a Bara-t mikor megérkezett az irodámba a 46 éves kolléganőm. Belemerültünk némi ügyintéznivalóba, közben meg ugye szólt a háttérben a Malice. Úgy fél óra múlva megszólal a néni, hogy: "De jó zenét hallgatsz, van még valami hasonlód? Írd már fel nekem!" Hát egy kicsit bizarr volt..... :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 24 Mon, 5:39 pm 
Senior Member

A régi Malice Mizer:
Image
Tetsu (itt jobban látszik) és Gaz:
ImageImage

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 24 Mon, 10:39 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Good old indies!!!!! Itt olyan helyesek voltak!!!!! És még Mana is bishounen volt :love2: . Miért nem maradt így :cry: ? Olyolyolyolyoly!!!! Ezt most felejtsétek el :drop2: . Ez a véleményem, de nem hozzászólni :smile2: !

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 26 Wed, 2:23 pm 
Site Admin

tenshi wrote:
És még Mana is bishounen volt :love2: . Miért nem maradt így :cry: ?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:argh: :agrue:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 26 Wed, 2:31 pm 
Elite Member

Mana nekem is indiesbe jön be. Mmmmmm :love2:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Nov 26 Wed, 4:04 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

:argh: Mondtam, hogy csak semmi reakció, felejtsd el Case-chan. Az én véleményem itt nem számít! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2003 Dec 01 Mon, 6:59 pm 
Senior Member

tenshi, itt egy kép, Neked :wink: !
Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 786 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 53  Next

All times are UTC + 1 hour