Biztos szó éri majd a ház elejét, de nekem egyelőre szinte csak Diru eredeti cuccaim vannak. Persze megvan minden cuccuk, a korábbiak közül is, csak éppen nem mind eredeti.
Náluk is ez a B-T tendencia mutatható inkább ki. Albummegjelenés előtt 2 max. 3 single, ami általában egy új dal + 2-3 live felvétel felállást jelent, kivéve DG-t, amin csak egy live van, egy új dallal és egy újrajátszottal körítve, de így is nagyon korrekt lett szerintem.
Továbbá nekik vannak olyan mini albumaik mint a Six Ugly, vagy ott van egy minialbunak is beillő single, a Kaede ~ If Trans ~ és ezeken mind, mind vannak olyan számok, amik később albumokra nem kerültek rá, lásd Unknown...Despair...A Lost... vagy Fukai, illetve ott vannak az olyanok mint a Clever Sleazoid, az Embryo vagy éppen a Ryoujoku no Ame, aminek később az új felvétele került fel az albumra.
Még a Decade-et is korrekt ötletnek tartom, pont azért, mert van annak is koncepciója; az új rajongók megismerhetik a régi munkáikat és fordítva, a régi rajongók az új dalokat, valamint felkerültek rá olyan nehezen megszerezető hanganyagok is mint az Ain't Afraid to Die vagy a JEALOUS - Reverse.
Ők is mindig csinálnak limited meg regular változatot, de általában ezek annyiban különböznek, hogy a limitedhez jár egy kis extra, poszter vagy mappa, WTD-hez DVD, de mindig ugyanazok a dalok vannak a limited-en is mint a regular változaton, tehát ezzel nem akarnak legalább a rajongókról annyi bőrt lehúzni.
Az hogy vannak bizonyos albumjaikból európai meg amcsi változatok, megint más, mert ebben az esetben is csak a borítóterv különbözik, és ha valakinek a japán kinézet kell, az akár CD Japan-ről vagy Yes Asia-ról könnyen megrendelheti, és nem fog semmivel sem többe kerülni, mintha az Amazonról rendeled az eu edisönt. (Tudom, mert rendeltem már innen is és onnan is, nem véletlenül preferálom a CD Japant.)
PV-kről meg annyit, hogy pl. a MOAB-ról, ha 4 számhoz észült PV akkor lehet h sokat mondtam. Viszont ötletes volt annak idején h az egész GAUZE-t PV-ben is megörökítették, de azért hálistennek nem lett belőle rendszer. A DOZING GREEN-hez készült vidi meg zseniális lett, ez nem vitatéma.
Edit: Szintén nagy ötlet volt a Diru részéről az Average Psycho és az Average Fury DVD szett, amin csak PV-k voltak. Ezt azóta is szeretném megszerezni.
az egyedüli, amivel az ő esetükben nem értek egyet, az az aKnot Only DVD...főleg az európai turnéról...