Nna, asszem a topic nem szorul bővebb magyarázatra... Nemtom mennyien ismeritek/szeretitek a kínai zenét, de ide jöhetnek a vélemények ^^
Nem mintha annyira otthonlennék a ezen a téren, de topicindító post révén produkálok valamit
Cherry Boom - Cherry Boom
Ők egy tajvani "csajrockbanda", először tőlük hallottam kínai zenét... Mondjuk ettől az albumtól nem vágtam magam hanyatt, mert ugyan a minőségre nem lehet panasz, de szinte az összes szám lassú. (Meg a címeket elnézve, témák tekintetében se túl változatosak.) Az egyetlen gyorsabb szám az
I wanna rock, ellenben sztem ez nem is olyan rossz. Ráadásul sztem tök jó a szövege, nem hittem volna h. ilyen dallmos is tud lenni a kínai nyelv
(Idén kijött egy második cd-jük is, de azt még nem hallottam.)
Cold Fairyland - Seeds on the ground
Ezt az albumot azért töltöttem le, mert a bandanevet és a borítót elnézve minimum valami fejletépő metálra számítottam. Mondjuk letöltés közben már gyanús volt, h. írták, h. használnak csellót, dehát az Apocalyptica óta tudjuk, h. csellóval is lehet metált csinálni...
Nahát ez nem az. Tulajdonképpen kínai tradícionális zene + klasszikus zene, mindez dobaláfestéssel, esetleg néha gitár/bassz is hallható. (Némelyik számban még ének is van XD) Bár igazából nem mondanám, h. rossz, mert tök szép, csak hosszú távon unalmas ^^"
12 girls band
Ez nemtom mennyire számít popnak, de mindegy XD 13 csajból áll a formáció, de mindig csak 12-en vannak a színpadon (12 a kínai hagyományban a nőiesség száma), és különböző tradícionális kínai hangszerekkel játszanak ált. hagyományos kínai zenéket, de földolgoztak már nyugati számokat is (pl.
Titanic főcímdal,
El Condor Pasa). Szerintem tök jó, bár ez sem kifejezetten bulizene XD
JerryC
Tajvani gitáros, a Canon Rock-ot biztos mindenki hallotta már, de azért belinkelem. (Ez az originál verzió, ő játssza személyesen
)
http://www.youtube.com/watch?v=by8oyJztzwo
Öhm... Asszem most így kezdetnek ennyi elég is lesz
Még annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy a CCTV4-en mostanában szinte minden este (mármint Mo.-i idő szerint este) szoktak különféle kínai banzájokból részleteket adni, ahol lehet élvezni mindenféle másodosztályú popcsilagok (fél)playback fellépéseit
Legalábbis remélem, hogy az a másodosztály, és nem a szupersztárok
Najó, igazából szoktak egészen korrekt előadók is lenni, pl. múltkor volt egy csaj, aki úgy énekelt egy Whitney Houston (v. Toni Braxton... sz'al ilyesmi) számot, hogy eszméletlen