Ezt a nyílt felszólítást flame-re... ^^;; Na, azért megpróbálom nem lecsapni a labdát...
Nno szóval... Részemrõl a történet ott kezdõdik, hogy ugye volt a Malice Mizer, amiben volt vmi Gackt nevû fazon, aki danolt. Mivel én sosem voltam MM-fan, a dolog kb. ennyiben is maradt.
Aztán jött a kiválás, és az online JRock-világ egy emberként indult Gacktot lincselni, hogy hogy van pofája, és most miért, és dögöljön meg, stb. Erre mufi reakciója: meglesni, mit mûvel az ürge (abból kiindulva, hogy akit ennyi fangirl tud utálni, az csak érdekes lehet). Hát, meglestem... semmi különös, zeneileg. Viszont azt tisztelni kezdtem benne, hogy fenntartások nélkül képes elszakadni a többiektõl, és a saját útját járni. Még meg is védtem, hogy egy mûvész/elõadó nem a rajongói rabszolgája, nem azért van, hogy kielégítse emberek igényeit, stb... És istenem, ha a Mizerable olyan, mint egy felvizezett MM-dal, a Mirror se sokkal érdekesebb, a Vanilla meg *brrr*...
Na, itt már jó hangosak voltak a pro-Gackt fangirlok, úgyhogy kezdett Gackt egyre kevésbé érdekelni (akit a fangirlök ennyire tudnak imádni, attól jobb távol maradni

;; ), NADE aztán hallottam az Oasist, ami NAGYON kúl, és az Uncertain Memoryt, ami NAGYON szép. No, ekkor jó adag küzdés után beadtam a derekam, és azt mondtam, hogy oké, érdekel a fazon. Aztán jött a Mars, ami egy nagyon jó album. Aztán a Sekirei, a Secret Garden, amik szintén nagyon jók.... aztán a dolgok MEREDEKEN megindultak lefelé... Rebirth: meg sem közelíti a Mars színvonalát, és amúgyis semmi különös, aztán a Moon, ami végképp érdektelen... a 12 gatsu-tól meg a hasonlóktól meg a hideg ráz.

Ennyit Gacktról, a zenészrõl.
Gackt, az idol: sosem érdekelt különösebben. Kezdve ott, hogy nekem egyszerûen... nem jön be külsõleg. Nem látom szépnek, sose láttam. (*shrug* ízlések és pofonok...) Kúlos, az tud lenni, de amikor valaki FOLYTON arra utazik, hogy milyen kúlos, az nekem egy idõ után uncsi és kiszámítható. (É'ted... nem anime karakter, akit csak 25 részen keresztül kell bámulni ^^;; ) A live-jai... személyi kultusz és fanservice keverékei, szintén nem tudják felkelteni az érdeklõdésemet. Én azért nézek koncertet, hogy élõben halljam a zenét, és vhogy érezzem a zenekar/elõadó jelenlétét... ha ebbõl kvázi-vallásos élmény kerekedik (ld. Otokogi

), vagy fanservice is tartozik hozzá, az jó, de a koncert ne arról szóljon, hogy "itt van Õ, az ISTEN, és most meglovagolja a gitárosát! Jaj, és néha hülyéskedik is, mert az olyan aranyos, neem?."

Ez másoknak lehet hogy bejön, nekem nem.
Gackt a TV-ben: eleinte TÉNYLEG szórakoztató volt, a Hidden Meat-es Utabanon hülyére röhögtem magam én is. NADE hatszázadszorra (vagy akár csak negyedszerre) látni, amint ugyanazt adja elõ, az már nem olyan poén, és egyre kevésbé vicces... A legutolsó, amit láttam, azon még kényszerbõl se tudtam mosolyogni. Magnum. Gackt weird. Ja. Szóval poénkodunk vmi TV-show-ban, hogy a fanek örüljenek... minden tisztelet eltûnt, amit valaha éreztem iránta.
Ezt (tisztelet elvesztése) leszámítva talán az vele a legnagyobb bajom, hogy egyrészt magától vetette bele magát ebbe az idol-dologba ("let's sell out and make big money!" -_-), másrészt pedig egyszerûen
látszik rajta, hogy mennyit dolgozott rajta. Egyszerûen... kiszámított. TUDJA, hogy a nép mire indul be, és tudja, mikor és mit csináljon, hogy megnyerje magának a potenciális rajongókat. Kúlos fotók, kawaii fotók, pucérkodás, reklámok, fanservice, fanservice, fanservice... Tudatosan csinálja. Azt kapod, amit vársz, semmi "izgalom", semmi lendület, semmi fantázia. IMHO.
Az meg aztán végképp ráteszi a tejszínhabra a cseresznyét, hogy a csapból is õ folyik... mindenhol, minden fangirl nyáladzik rá (még aki nem is ISMERI a zenéjét, csak képeket látott róla, meg videókat, az is)... JRock, Gackt!! Õ a kedvencem, mert AAANNYIRA jó! És van az a kép, mikor meztelen, és a másik srác is az, és HUUUUUU... *___* -____-;; Sz'al persze, a fangirlök MINDIG ilyenek, én is ilyen lennék, ha mondjuk Tetsurõl & Haidóról lenne szó, DE Gackt esetében ez nem a túlfûtött fantáziájuk miatt van, hanem mert Gackt&Cég ezzel eteti õket. Tetsu és Hyde azért adtak fanservice-t, mert olyan kedvük volt. Gackt azért, mert a fanservice az image-ének a része.
Na, hát hirtelen ennyi jutott eszembe... ^^;; És remélem, nem veszed flame-nek... de most mit csináljak, te kérdezted.