Közkivánatra!
Szokásos: Kedvenc sorozatok, rajzolók, írok, kiadók (Marvel vs DC!! xD)
Meg majd hírek, ilyesmik.
(jah, és ide csak amcsi és európai cuccokat plíz, mangáknak ott az animés topic a filmes részben ^^)
Há' akko' kezdem. xD
Kiskorom óta baromi nagy képregény fanatikus voltam mindig is, kiskoromban még a itt nyomtatott külföldi (holland és kandináv) cuccokat kellett vadászni antikváriumokból, meg késöbb a bolhapiacról, mert nem volt más. A fö már ekkoriban kialakultak: elöször John Carter (Marvel sorozat, eredetileg 77-79-ben futott, az alapul szolgáló könyveket pedig a Tarzan regények íróra E.R. Burroughs követte el a század elején) volt a legföbb kedvenc, aztán jött az X-Men és azóta az van mindenek felett.

Késöbb jöttek a magyar kiadások, aztán a külföldi trippek, amiker végre el tudtam kezdeni eredetiben is begyüjteni az X cuccokat, aztán nyáltak itt is képregényboltok, tehát lehetett venni havonta az éppen aktuális cuccokat. Valamikor 2000 felé kissé megomlot a hazai kinálat, meg az X sorozatok is fura irányokba mentek el és akkor elvesztettem a fonalat az új cuccokkal (de majd ha eccer sok pínzem lesz, akko' beszerzem ami azóta megjelent xD), de a régebbi dolgokra azóta is vadászok és szépen lassan fogynak a lyukak a kollekcióban.
Vagyis a kedvencek:
Sorozat: X-Men (a fövonal. az alternsatív világos sorozatokat nagyon nem szeretem), más X-related sorozatok (elsösorban: az elsö Excalibur széria, New Mutants, X-Force utolsó pár éve, Generation-X), egyébként meg: John Carter, Atari Force (DC)
Kiadó: még jó, hogy a Marvel
Szerzö: Chris Claremont über alles (ugye 16 évig folyamatosan írta a X-Men sztrorikat, meg a melléksorozatok közül is párat, de azóta, pár éves szünet után megint visszament. Meg nem kis sokként ért, mikor utólag megtudtam, hogy a John Carter sztorik jórészéért is ö volt a felelös.)
Rajzoló: No, itt van pár. A legföbb favorit Marc Silvestri (föleg mikor Dan Green csinálta neki a tuskihúzást. Olyan sztorikat hoztak össze együtt mint az Inferno, a Fall Of The Mutants, a második Brood történet, nomeg az egész ausztrál idöszak. <3), Alan Davis (Excalibur miatt), Art Adam (pár X különszám, pl. az Asgard Wars és a Mojo Mayhem), Joe Madureira (jóideig regular Uncanny X-Men rajozoló), Chris Bachalo (Gen-X). Meg még vannak páran, de ök a leginkább szivemcsücskei. ^^
Nomeg persze ott vannak még az európai képregények is, amiket szintén nagyon szeretek, ott föleg azok a kedvenceim amik a francia Metal Hurlant magazinban futottak, mint pl. Moebius dolgai, vagy a korai Enki Bilal képregények. Nomeg Milo Manara. xD
(ez meg ez elsö Uncanny X-Men epizód, amit valaha olvastam. és azonnal kitört a

annyira szokatlan és formabontó volt a sztori)