Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2024 Apr 25 Thu, 7:15 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 60  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Sep 17 Mon, 4:30 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: 2007 Jul 11 Wed, 12:33 pm
Posts: 53
Komoly? o.o Ejhaj... mikor? *még jó h nem olvasok popcornt :D*


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007 Sep 17 Mon, 5:32 pm 
Offline
Forum Addict
User avatar

Joined: 2006 Aug 07 Mon, 2:51 pm
Posts: 1212
Location: Nyappyland
Yakaii wrote:
Uramisten... azt álmodtam h a Popcornban AnCafé poszter van... és most látom ezt... *fejbe lövi magát*



Német popcornban többször volt már D'espairsRay#Mucc/idén németbravóban 2 oldalas cikk isvolt róluk.../ vagy akár tavaly gazettét is láttam benne amugy egy még színvonalasabb tinilánymagazinban a starflashben volt ancafe poszter....

de am. megvettem a popcornt és lol az egész viszont an caféról nagyon cuki kép van ugyh azért megérte XD meg benne vannak a j-shock fesztiválon fotózott egyedek akiket ugye énis láttam/találkoztam.ha kell bescannelem :)

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007 Sep 17 Mon, 6:17 pm 
Offline
Elite Member
User avatar

Joined: 2006 Mar 31 Fri, 3:45 pm
Posts: 304
Location: ~Weirdo's Forest
Yakaii wrote:
Komoly? o.o Ejhaj... mikor? *még jó h nem olvasok popcornt :D*

énse... asszem pont itt volt az a cikk is belinkelve...pár hónapja

_________________
egyik blogom másik blogom (taiwani élmények) dorama listám twitter facebook tumblr


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007 Sep 17 Mon, 6:56 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 2002 Dec 24 Tue, 12:42 pm
Posts: 20384
Location: 60091
jaja *keres linket*
itten vannak: 1 / 2

német tinimagazinokban (popcorn, bravo és társaik) meg elég régóta rendszeresen vannak jrock cikkek, plakátok, stb. kiváncsi vagyok az itteni kiadásokba mikor gyürüzik be a téma (reméljük sose. o_O)

_________________
Nippon Shoxx! / Webshop! !!!~*~Poszterek~*~!!!

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007 Sep 21 Fri, 11:53 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 2002 Dec 24 Tue, 12:42 pm
Posts: 20384
Location: 60091
Najólvan....
Miután most már több hazai fórumon is kitört az általános hisztéria és pánik a korábban itt is emlegetett Free Will-es botránnyal kapcsolatban (külföldi fórumokról meg inkább ne is beszéljünk...), ezért gondoltam ideje, hogy írjak egy kis összefoglalót, hogy mi a franc is van. Merthogy midenki nyakig lubickol a félinfókban, a tényként beállított alaptalan pletykákban, meg a hajmeresztö kavarásokban, de senki nem veszi a fáradtságot, hogy alaposabban körüljárja a témát.

Az egész ugyebár kezdödött ezzel az LJ bejegyzéssel, amiben össze vannak foglalva a botránnyal kapcsolatos hírek. Engem az képeszt el (többek közt), hogy ebben az LJ cuccban teljesen korrekt az iró, nem pánikol, nem találgat, hanem fordítja a tényeket, híreket japánból angolra, de a rajongók ennek ellenére képesek voltak pánikolni, felduzzasztani ezt az egészet és hozzárakni egy halom elképesztö faszságot, melyek persze már tényként prezentálva terjedtek tovább.

A botrány alapja annyi ugyebár, hogy a Free Will-nél volt egy nagyösszegü csalás, amiben a cégvezetö Dynamite Tommy (aki '90 környékén a Color nevü, akkoriban relatíve ismert ös-vk banda énekese volt, majd megalapította a Free Will kiadót, ami, kiadói tevékenysége mellett, idövel az egyik legnagyobb indies vk terjesztövé nötte ki magát) is nyakig benne volt. Az egész lényege, amennyire le tudom szürni az infókból, hogy felvettek 324 millió yen-t egy reklámcégtöl a Dir en grey-el és egyéb zenekaraikkal kapcsolatos promóciós kiadásokra, amit aztán nem arra használtak fel, amire kellett volna. Vagyis egy relatíve nagy összegü csalásról van szó, ami miatt mult héten letartóztatták az érintetteket. Jah, meg még fontos lesz késöbb: maga a csalás nem most történt. Hanem 2001 elején.

Egyértelmü, hogy mikor ez kiderült múlt héten, hatalmas botrány lett és ettöl hangos minden Japánban. Ami viszont szomorú, az az, hogy a rajongók nagy többsége elkezdett pánikolni, találgatni és hisztériázni, miközben azok akiknek a fórumokon a legnagyobb a hangjuk és terjesztik a "híreket" sokszor alapvetö dolgokkal sincsenek tisztában és nem veszik a fáradtságot, hogy ellenörizzenek bármit az infók közül. Elsösorban azon aggódik mindenki, hogy mekkora nagy káruk származik ebböl majd a zenekaroknak, meg fel fog oszlani egy csomó csapat, stbstb. Hogy ez miért csacskaság? Azért mert:

*Elöször is, amin láthatólag senki sem gondolkodott el: Az összeg. Ami elsö hallásra gigantikusnak tünik. Node. Ha tényleg ennyire nagy, akkor, hogy lehet, hogy hat (6!!) éven keresztül nem robbant ki a botrány? Hogy eddig senkinek sem tünt fel, hogy hoppá, hiányzik egy halom cash, csukjunk le valakit. Egyszerüen azért, mert Japán a világ második legnagyobb zenei piaca és ott, azon a szinten ez nem egy nagy összeg. Gondoljunk bele: ha egy kislemezböl elmegy 50.000 példány (és a sikeresebb vk/jrock cuccokból elmegy ennyi), akkor 1.000 yen-es ár esetén (pedig a kislemezek többsége ennél drágább) az már 50.000.000 yen bevételt jelent. Persze ebböl lejön egy halom minden, de akko is: ez csak egyetlen egy zenekar egyetlen egy kislemeze. A nagy pénz pedig a koncertekben, merch cuccokban, nagylemezekben van. Tehát érdemes elgondolkodni azon, hogy ez az elsö hallásra gigantikus összeg, zeneipari méretekkel mérve mennyire nem gigantikus.

*Aztán: sokan keverik a lemezkiadó (a Free Will-hez alig tartozik pár zenekar) és a terjesztö (ahogy ellenben sok zenekar köthetö az FWhez) fogalmát, pedig nagyon nem ugyanaz a kettö. Terjesztöként arról gondoskodnak, hogy a kisebb kiadók (akiknek nincsenek meg a megfelelö kapcsolataik, hátterük, eszközeik az országos, vagy akár nemzetközi terjesztésre) lemezei eljussanak a boltokba, plusz esetleg a promóció egy részét is ök végzik. Mint ilyen persze lehetnek némi fennakadások, de különösebb gondok nélkül lecserélhetö a Free Will ha esetleg ténylegesen belebuknának ebbe az ügybe. Ami valószerütlen. Kiadóként mindössze a Bis és a Rentrer tartozik közvetlenül és kizárólag a Free Will alá, minden más jórészt független al- vagy társkiadóknál van. Pl. a Dir en grey is, amit közösen kezel a Free Will és a Sony Japan. De a részben a Free Will-hez kötödö PS Company elöadóinak nagy része (Miyavi, Kaggra, stb) is már átszerzödött nagy kiadókhoz, így öket sem érinti igazán a botrány, ha egyáltalán a PSC-t érinteni fogja bármilyen szinten.

*A Free Will egyenlöre folytat tovább mindent zavartalanul, már csak azért is, mert a botrányba keveredett emberek (még ha DTommy is a cégvezetö) nem egyenlöek a lemezcéggel. Valamint más, a FW-el kapcsolatban álló cégeknek is komoly kára származna egy leállásból. Vagyis rövid távon igazából semmi különösebb hatása nem lesz ennek az egésznek, hosszabb távon pedig annyi, hogy várhatóan átalakul ez-az, lesznek személycserék, de semmi olyan esemény nem várható, ami nagyban befolyásolná a lemezipart, vagy akár magukat a zenekarokat. A kisebb zenekarok terjesztést (ugybár abban a nagyon feltételes esetben, ha azt a Free Will nem látja el a jövöben) átveszi majd más, a zenekarok esetleg átszerzödnek más kiadókhoz (bár szerintem ez sem túl valószinü), aztán ennyi. Nagyon nagy a hangja ennek az egésznek, de borzasztóan fel van fújva a dolog, még Japánon belül is, és ha nem lett volna belöle botrány, hanem szépen csendben intézték volna el a bíróságon, akkor nagy valószinüséggel a rajongók, akik most oly nagyon pánikolnak észre sem vettek volna semmit.

Ennyi a lényeg, továbbiakban meg a felmerült, néha egészen elképesztö tévinfókról pár szó:

*"Gackt-ot és Miyavi-t is nagyban megkárosították." ~ WTF? Az eddig leírtakból is kiderült szerintentem, hogy egyetlen elöadó sem szenvedett direktbe károsodást anyagilag, de, hogy ök ketten, hogy kerültek a képbe...? Miyavi a PS Company-hoz tartozott, de már egy jó ideje a világ egyik legnagyobb lemezkiadójánál, a Universal Music-nál van, vagyis igazából semmiféle köze nincs ehhez az egészhez. Gackt meg a Nippon Crown-hoz tarozik (nagyon jelentõs és nagy múltú japán lemezcég), aminek meg pláne semmi köze a Free Will-hez. Nem tudom ezek a baromságok kitöl eredtek, de gratula neki.

*"Az Under Code is veszélyben van és lehet, hogy feloszlik több zenekar." Az Under Code terjesztését is elvileg részben a Free Will intézi (habár erröl én nem igazán találtam semmi megbízható infót... de biztos. Igazából nem lényeges az egész a fentebb leírt dolgok miatt). Ha van is bármi közük egym<shoz, ez annyira elhanyagolható, hogy nem lesz különösebb hatása. Tehát nem, emiatt nem oszlik fel egy UC zenekar sem, a Vidoll sincs veszélyben (föleg, hogy már vagy fél éve nem is az UC alatt vannak...), sõt, még a Pashya sem ezért oszlik (ök ezt már augusztus elején bejelentették).

*A Dir en grey nem szerzödött át nagyhirtelen a Sony-hoz a botrány hatására. Azon egyszerü okból kifolyólag, mert már hosszú évek óta a Sony-hoz tartoznak (a Firewall Div., ahova tartoznak, a Free Will Sony-val közösen igazgatott részlege). Ugyanígy a többi banda, mint pl. a Kaggra és hasonlók, akik jóideje elszerzödtek a PSC-tõl és már csak részben tartoznak oda.

Vagyis: pánikra semmi ok. Esetleg ha azok akik keltik a feszültséget és hisztériát, egy icike picikét is utánagondoltak volna a hallottaknak, meg utánanéztek volna a számukra is ugyanúgy rendelkezésre álló információknak (mert amit fent írtam abban nincs semmi titkos, insider dolog, csak közkézen forgó adatok vannak összefoglalva), akkor most nem lenne hisztéria. Egyenlöre nem sok mindent lehet csinálni, mint várni és nézni, hogy mi történik. A per úgyis elhúzódik ki tudja meddig és mire vége lesz, már réges rég lecseng ez az egész, átalakul aminek át kell és nyugi lesz megint.

_________________
Nippon Shoxx! / Webshop! !!!~*~Poszterek~*~!!!

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007 Sep 21 Fri, 12:50 pm 
Offline
Forum Expert
Forum Expert
User avatar

Joined: 2007 Mar 25 Sun, 9:30 pm
Posts: 11297
Location: Bottom of the Death Valley
Case-sama, le a kalappal előtted!!! Köszönöm, hogy vetted a fáradságot hogy eloszlass minden tévhitet.
Igyekeztem én is többé-kevésbé utánajárni aminek tudtam, megszámlálhatatlan találgatással találkoztam Batsu-n, Tsumi-n, Gaia-n és sokmindehol. Igyekeztem kiszűrni az idiótaságokat, ha ez mégsem sikerült 100%-osan azért én kérek elnézést. Amikor felhoztam ezt a hírt semiképpen sem a rémhírkeltés volt a célom.
Szerettem volna mindenkit megkímélni a külföldön eluralkodott pániktól, de úgy látszik erre a magyar fenek egy része nem érett meg. Nem fogok neveket mondani, de tudom, ki kezdte el kavarnia szezont a fazonnal.
Lehet utálni annak, aki nem ért azzal egyet, hogy én nem pánikoltam, hogy tárgyilagos akartam lenni, hogy tájékoztatni akartam. Lehet utálni amiatt is, mert képes vagyok nem ezzel foglalkozni a nap 24 órájában, a hét minden napján, még akkor sem, ha a magyar Deg fenklub menedzsere vagyok. Sajnálom, életem nekem is van! Az online petició, a pénzgyűjtés, és hasonló ötletek NEM TŐLEM EREDNEK!!!
A továbbiakban szeretnék megkérni minden ebben a vészmadárkodásban résztvevő személyt, hogy ejtse a témát!
Ahogy Case is mondta, ez szépen meg fog oldódni, erre vannak a japán hatóságok.
Utoljára mondom, egyetlen együttes sem fog feloszlani a Free Will ügy miatt!
Részemről a téma lezárva!
Case-től pedig elnézést kérek a személyét ért támadásokért és rosszmályú megjegyzésekért! Sajnálom, ha idáig fajult a dolog, egyáltalán nem ez volt a célom.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007 Sep 21 Fri, 1:02 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 2002 Dec 24 Tue, 12:42 pm
Posts: 20384
Location: 60091
ugyanmár. ^^ beszólogatásokhoz hozzászoktam, pletykák meg gondoltam jobb ha tisztázva lesznek, mert nem vezetnek sehova. meg remélem senki nem akar ebböl megint személyes konfliktust csinálni, mert nagyon nem arról szól az egész. egyébként engem is érdekel nagyon, hogy mi lesz ebböl az egészböl, meg hatása biztos lesz, csak nem kell túlreagálni a dolgokat, mert közelsem olyan vészes a helyzet amilyennek elsöre látszik. :smile2:

_________________
Nippon Shoxx! / Webshop! !!!~*~Poszterek~*~!!!

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007 Sep 21 Fri, 1:19 pm 
Offline
Forum Expert
Forum Expert
User avatar

Joined: 2007 Mar 25 Sun, 9:30 pm
Posts: 11297
Location: Bottom of the Death Valley
:smile2: Hát, nem kétlem, hogy hatásai lesznek, ezért is kértem meg a 43 éves japán ismerősömet, hogy figyelje a híreket a kedvemért. Így aztán a Shinzo Abe miniszterelnök lemodásának körülményeitől kezdve minden ien sikkasztásos hírről tudok többé-kevésbé. Ha valami fejlemény lesz DT-vel, utána fogok járni, nem fórumokon, meg LJ-n, hanem hivatalos helyeken, és csak azután nyújtok majd tájékoztatást.

A személyes konfliktus meg már sajnos elkezdődött, előre látom mit fogok kapni MSN-en este.

Igyekszem a DST-t a lehető legjobban függetleníteni ettől az egésztől, és még egyszer gomen, hogy végül téged is belekevertek.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007 Sep 25 Tue, 9:54 pm 
Offline
Forum Fanatic
User avatar

Joined: 2005 Jun 25 Sat, 3:01 pm
Posts: 22645
Location: Szöged / nedvzöld csodahippirét
Érdekességképpen: Blood Stain Child - Mozaiq (lemezkritika a heavymetal.hu-n)

Amúgy elég felejthető együttes, csak nem minden nap látok a heavymetal-on japán bandát. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007 Sep 25 Tue, 11:23 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 2002 Dec 24 Tue, 12:42 pm
Posts: 20384
Location: 60091
ez a zenekar mindig olyan... borzasztóan néz ki. o_o

_________________
Nippon Shoxx! / Webshop! !!!~*~Poszterek~*~!!!

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2007 Sep 26 Wed, 8:23 am 
Offline
Forum Junkie
Forum Junkie
User avatar

Joined: 2005 Mar 26 Sat, 12:37 am
Posts: 3208
Location: Gödöllő
Case wrote:
ohh, kis google-fu után: már van is hazai rajongói oldaluk. o_O ez gyorsan ment.


az hagyján de még klipjük is van... ez olyan mint valami him tribute..de még annál is rosszabb... legalább valami japcsi zenei hatás felfedezhető lenne :S


http://uk.youtube.com/watch?v=NbhuvD8DSW0

és nem szégyellik élőben(lol) is előadni:

http://uk.youtube.com/watch?v=Sh2DJDRyH2k

_________________
frekvencia.tumblr.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Feb 05 Tue, 12:33 pm 
Offline
Forum Specialist
Forum Specialist

Joined: 2006 Oct 30 Mon, 4:34 pm
Posts: 6407
Aru-chan wrote:
Populáris maszlagokról meg annyit hogy Japánban ugyanúgy mint nálunk a tingli-tangli semmilyen zenét játszó popelőadók vannak a csúcson,

http://countdown.tfm.co.jp/cdj/popup_ranking.php
Szerinted ez mind az?

_________________
and everything is dark again


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Feb 05 Tue, 12:59 pm 
Offline
Forum Expert
Forum Expert
User avatar

Joined: 2007 Mar 25 Sun, 9:30 pm
Posts: 11297
Location: Bottom of the Death Valley
Mivel nem tudom elolvasni a sok észveszejtően szép kanjit és kanát csak két előadót látok, amit ismerek is: Acid Black Cherry és a the pillows.
Azzal hogy most hoztál nekem egy listát még nem adtad az egész ottani zenei élet keresztmetszetét, beismerem én sem, és lehet hogy túl könnyen ítélkezem meg minden, ebbe bele lehet kötni, sőt az is bizots hogy erősen kezdő vagyok, de mint mondtam volt a véleményem szubjektív. Csupán arra próbáltam utalni, hogy a JRock előadók helyzete hogy smint van. De mondjuk ebben meg már Case elmondta az én véleményemet is még waccápban.

lackoo, ne vedd sértésnek, tudom épp tegnap írtad hogy Jrockban nem utazol, na én meg Jpopban nem, és úgy veszem észre hogy neked komoly bajod van a Jrock előadókkal, hiszen a héten másodjára veszed elő ezt az "Amerika seggét nyalják" témát, úgy nekem meg a Jpop előadókról van meg a véleményem, és hidd el, nagyon sok mostani magát Jrock előadónak tartó együttest is simán betiltanék ha arról lenne szó. Nálam ezek közé tartozik a Dio vagy a SuG. Minősíthetetlenek.
Tudom persze, sarkallatos a véleményem és minek pofázok valamiről, amit nem is ismerek, de nem félek leírni a véleményem.
Szerintem jelen helyzetben a popzenei előadók a világ bármely táján silányak, utálom a popzenét, és azt sem fogom letagadni hogy szerintem azért lett ekkora kereslet japán rockelőadókra mondjuk Amerikában, mert az ottani rockelőadók erősen lepangtak és nem tudnak már újdoságerővel hatni

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Feb 05 Tue, 1:22 pm 
Offline
Forum Specialist
Forum Specialist

Joined: 2006 Oct 30 Mon, 4:34 pm
Posts: 6407
elolvastam a válaszodat
most kiváncsian várom a többiek reakcióját erre a témára

_________________
and everything is dark again


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Feb 05 Tue, 1:51 pm 
Offline
Forum Addict
User avatar

Joined: 2006 Jan 16 Mon, 2:57 pm
Posts: 1303
Location: Oita (Japán)
Quote:
hiszen a héten másodjára veszed elő ezt az "Amerika seggét nyalják" témát


Mondjuk ez valahol igaz, és mondjuk nem is ok nélkül. Nem tudom, nekem tsubasa mondta, hogy nem túl népszerű náluk a j-rock... ezt csak az tanúsította, amikor andro-ék itt voltak, és 10 bandából 6-ra csak pislogtak, amikor kikérdeztük őket. Na jó, én sem ismerek több tucat magyar bandát... de remélem mindenki le tudja belőle szűrni a lényeget...

_________________
★ZEARLoT★ /// ☆Zearurotsu ≠ Rushifuru☆・‥�━━━★ Lucifer vagyok bammeg!!!
www.nihongary.blogspot.com ★★★ www.zearlot.blogspot.com
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 60  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 45 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group