hp5
no.. megnéztem.. nem óhajtok spoilerezni.. habár kéne.. XD csak idegesítés végett!
de inkább csak röviden összefoglalom: full elégedett vok vele. nem mennék bele abba a gyerekes meik rész a kedvencem és egyáb vackokba (egyébként azu első de mind1), de télleg nagyon jól meg lett csinálva, rendezve stbbi.
maga a sztori, mint a 4 is picit gyors lesz, szal aki nem ismeri a könyvet az kapkodja majd a fejét, noha mindemellett látványosabb a 4nél és sokkalta élvezhetőbb is volt.. legalábbis számomra.
a helyszínek szinte tökéletesek. értem ez alatt az újakat. maga a minisztérium csarnoka abszolut ilyen a könyv szerint is. a misztériumügyi fo ill tsa.. kicsit eltúlzott a nyomasztóság terén ill a jóslatok terme sztem túl grandiózusra sikeredett.. elrugaszkodtak itt a díszletesek. a grimauld tér is ügyesen lett megoldva, csakúgy mint a privet drive és a wizengamot tárgyalás helyszíne.
a szereplők közül umbridge so-so volt eltalálva. maga a színésznő tökkkéletesen visszaadta a személyt, akit meg kellett személyesítenie, mind az émelyítő mézes-mázasság terén, mind a gonoszságén.. csupán picit magas volt.. a könyv szerint pici varangy, de ezen persze nehéz lett vna változtatni. cho volt is.. nem is, picit már inkább ginnynek lett a terep előkészítve. aki viszont el lett találva az bellatrix. ő ilyen... és az abszolút

aki még rajta is túltett az luna lovegood

imádtam a szöszit!!!
és.. télleg nem spoilerezek h mi és h volt

majd ha több ember is látta mehet majd a véleménybörze. 1-2 helyen eltértek a könyvtől és bár 1-1 elég erősnek is tűnhet, eléggé logikus h miért (részben időhiány miatt), de ami viszont teccett, h télleg minden benne volt, aminek (és akinek) benne kellett lennie!