Atashi mo, atashi mo~
Szóóóval... nekem még rééégen került a kezembe egy másolt XJapan kazi, de mivel nem kifejezetten tett rám nagy hatást a dolog (sose tetszett az ilyesmi zene, meg akkoriban éltem a SoM/Cassandra Complex/stb. korszakomat), úgyhogy a dolog annyiban is maradt...

Aztán, már jópár évvel késõbb, tudatosan is belekerültem az anime/manga-világba, és megtetszettek az anime-zenék, és a zene használata úgy általában (nem azok az openingek/endingek, amik a nyugati rajzfilmekben szoktak lenni), stb... elkezdtem érdeklõdni az anime zenék iránt, és, hát... hármat lehet találni, melyik volt az a bizonyos opening, amelyikbe végül különösen beleszerettem (hint: blurry-vel kezdõdik, és eyes-zal végzõdik )... aztán jött a RK anime, a Fourth Ave Cafe-val és a 1/3-mal (meg JAM, The Yellow Monkey, Bonnie, stb...) Akkor még nem volt internetem otthon, és suliban tudtam csak (nagy nehezen) keresgélni infót, meg néha letölteni (több órás munkával) és lemezen hazavinni egy-egy dalt, de amint otthon is lett internet, egyenes út vezetett lefelé a lejtõn. ^___^; (Azokban a régi szép idõkben még oldalakról lehetett dalokat és PV-ket letölteni... *sohaj*)
(Wah~ nosztalgiaaa~

)
Nyah, mindenesetre engem tulajdonképpen az fogott meg leginkább, ami bizonyos szinten az anime-zenékben is: hogy más volt. Mármint, akkoriban zeneileg épp mélypontra kerültem, és már jó ideje nem volt semmi, ami igazából tetszett meg érdekelt volna... és akkor hirtelen
PUFF, Laruku, SSh (bár róluk akkor még nagyon kevés volt, jó idõbe telt amíg találtam tõlük albumokat), Luna Sea, aztán késõbb Kuroyume/SADS, TMGE, Luci, SMG, Pierrot, Sophia, Vizell, nemrég meg Guruguru eigakan, vidoll... (ésatöbbi ésatöbbi)... major JRokk, JPop, visual kei, tengernyi változatosság és addiktív zene, teljesen más közönség, más hozzáállás a zenéhez, egy új világ tárult ki, blablabla.... sz'al buli, na.

(Amúgy a nõi faneknek azon ritka fajtájához tartozom, akiket nem izgatnak különösebben a kosztümök/stb., és általában inkább a "normálisabb" külsejû társaságok tetszenek "kinézetileg"... heh

)
Muu... na irány az alvás....