Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 25 Sun, 9:58 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 60  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 2:58 pm 
Forum Fanatic

Nemtom mi lehet a probléma, én csak azt tippelném, hogy esetleg nem tudnak az oldal létezéséről.
Annak idején amikor elkezdtem ismerkedni a J-rockkal és töltöttem zenéket, meg kerestem infókat zenekarakról, nekem pl. eszembe se jutott volna, hogy lenne külön magyar oldal ami ilyesmivel foglalkozik. Aztán valahogy idekeveredtem. És ittmaradtam. Yeyy!! xD

edit: Ja, és én is úgy regeltem, hogy előtte pár hónapig olvasgattam a fórumot és nem szóltam hozzá, lol. *scary lurker Jigsaw-cápa a víz alatt* xDDD
Azt nemtom méér', de akkoriban nem ismertem sokmindent, talán azér' hogy kiderítsem mik azok a zenekarok amiket érdemes hallgatni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 3:11 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Remélem nem robbantok ki ezzel egy hatalmas köpködést de sztem ti tényleg ilyen keménymagos elit...(osztag?^^) vagytok, még akkor is ha mindenki barátságos. Még most is ezt érzem pedig már itt vagyok egy pár hónapja. Talán mert ti már régóta ismeritek egymást, és sokszor az újak bejegyzései felett átsuhanva csak egymással beszélgettek. És sokszor van "leugatás" is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 3:19 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

érdekelne, mit értesz pontosan leugatás alatt...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 3:20 pm 
Forum Fanatic

Kry-chan wrote:
Remélem nem robbantok ki ezzel egy hatalmas köpködést de sztem ti tényleg ilyen keménymagos elit...(osztag?^^) vagytok, még akkor is ha mindenki barátságos. Még most is ezt érzem pedig már itt vagyok egy pár hónapja. Talán mert ti már régóta ismeritek egymást, és sokszor az újak bejegyzései felett átsuhanva csak egymással beszélgettek. És sokszor van "leugatás" is.

Nemtom, én ilyet nem éreztem... A "bejegyzésenátsuhanósat" meg végképp nem, hacsak valaki nem tud mit mondani az adott dologról (vagy csak én nem vettem észre ilyesmit O_o?).
Én legalábbis azt hiszem barátságos vagyok mindenkivel, de szóljon az, akivel nem és akkor megbeszéljük. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 3:22 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

:shock:
hát hogy néha ilyen pár hetes emberkék beírnak valamit és helyre lesznek rakva. Persze ha hülyeséget mondanak az jó is, de néha olyan...szóval finomabban is lehet.

most meg fogtok sértődni? :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 3:28 pm 
Elite Member

A bejegyzések átugrása (gondolom van ilyen, én nem vagyok olyan aktív, hogy ezt reálisan megítéljem) egyrészt tényleg vagy abból fakad, hogy nincs mit írni, vagy abból, hogy az ember számára evidens a dolog, nem érti igazán a kérdést, esetleg már sokszor ki lett beszélve. A belső beszélgetések meg persze abból fakadnak, hogy sokaknak vannak közös poénjaik, közös emlékeik, ezekbe egy új nyilván nem kap bebocsátást, ami érthető is, csak újoncként ez valahol valóban nem egyszerű. De ezt nevezik közösségnek. Olyan, mintha az ember egy új osztályba kerülne: van saját belső rend, az emberek ismerik egymást, megvannak a közös élmények, és ebben a bonyolult rendszerben kell megtalálni a saját helyed.

Egyébként az nagyon nem mindegy, hogy valaki úgy kerül-e ide, hogy vannak már ismerősei, vagy abszolút újonc.

Másrészt meg sokunknak volt csak olvasós korszaka, gondolom ismeretszerzés céljából, meg hogy felmérje a terepet.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 3:31 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Kry-chan wrote:
:shock:
hát hogy néha ilyen pár hetes emberkék beírnak valamit és helyre lesznek rakva. Persze ha hülyeséget mondanak az jó is, de néha olyan...szóval finomabban is lehet.

most meg fogtok sértődni? :shock:

hát, akiket szerintem itt valaki helyrerakott, az meg is érdemelte, klasszikus értelemben vett leugatást meg abszolút nem tapasztaltam eddigi itteni életem során.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 3:41 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

*vállat von*
Sztem akkor is van egy kicsi. De velem eddig még ilyet nem láttam. De másokkal igen. Talán épp az olvasgatós időszakok alatt látják ezt a nem regizstráltak és azért nem jönnek.
De az is lehet hogy sokan csak hülyeségnek tartják a fórumozást, sok honlapos csak megmarad a honlapos közösségben, mert az olyan barátságos, és biztonságos.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 3:41 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Szerintem egyáltalán nem furcsa, ha sokan nem mernek regelni ide. Én is eléggé kitaszítottnak érzem magam a forumon.... :?
És sok időbe is telt mire rávettem magam a regelésre...
Nekem is van rengeteg vk-s barátom és nem mindenki szeret forumozni, pont emiatt, mert itt mindenkit kioktatnak! Sztem egy forumnak arról kéne szólnia, hogy mindenki leírja a saját véleményét és ezzel a többiek vagy egyet értenek vagy nem! De itt én eléggé kioktatva érzem magam.
Nem tom ti hogy vagytok ezzel! De én kicsit másképp látom az egész japán rockot, mivel nem csak hallgatom, hanem játszom is!
És itt most pl arra is gondoltam, h hide-sama-tól a Doubt gitáralapja teljesen megegyezik Manson Antichrist Superstar-jával! Persze ezt most 20-an megcáfolják, pedig lehet, h senki nem tud gitározni ezek közül!
Lehet, h sokan pont emiatt nem akarnak feljönni ide! Többek közt a hugom sem... :|

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 3:43 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Yoshikit cejetem...írok emilt neki.

Naugyehogyugye. Nem akarok beleszólni de talán kicsivel befogadóbbnak kéne lenni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 3:56 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

zoskával értek egyet.ha van olyan, hogy egy nyúbi postjára nem reagálnak és egy másik vonalon fut tovább a beszélgetés, akkor valószínű, hogy alap dolgokat írt.....emlékszem amikor én először feljöttem azt kérdeztem, hogy ismeritek-e a dir en grey obscure pvt :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 4:06 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Tokubei: végre itt egy gyakorlati magyarázat is az egyik problémára. : ))) egyébként ebben igazat adok, a te példádon lehet is látni a dolgot.

most pedig, hadd offoljak egy picikét,

off
kedves pink spider,
ha már itt tartunk, veled kapcsolatban meg kellene említenem, hogy bizony nagyon szép dolog az, hogy te ennyire tiszteled hidét (és úgy gondolom, ezzel mindannyian így vagyunk), de néha ennek olyan témában, olyan dolog kapcsán adsz hangot, ahol nem éppen lenne helyénvaló. és az egyszerű usernek, sajnos, néha már kicsit nehézkes, hogy mindenhol ezt látja. én is rajongásig szeretem a laputát, és a szívem szakad bele, hogy fel kellett oszlaniuk, mégsem írom le ezt minden hozzászólásomban. még akkor sem, ha szívem szerint megtenném, mert ez nekem annyira fontos...
tudom, tudom, tolerancia, de ez a másik oldalról is kell; nem biztos, hogy mindenki jó néven veszi azt, hogy mindenhol felemlegeted a témát.
én pedig valóban nem tudok gitározni, de laikus füllel, és csakis FÜLLEL hagyatkoztam a témára, elnézést, hogy meg mertem kérdőjelezni a dolgot. de mégis reagáltam a hozzászólásodra, és - amint azt itt felrótták - nem siklottam el felette. pedig amiatt, hogy ellenkező véleményen voltam, megtehettem volna szimpla lustaságból, hogy nem reagálok rá.
remélem, megérted, amit itt leírtam, kihangsúlyoznám, hogy semmi támadó szándék nincs benne, csak elmondtam, hogy szerintem mire kellene figyelned, és miért fordulhat elő az, hogy kirekesztve érzed magad - pedig imho nincsen így.

off

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 4:15 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Sajnos tisztában vagyok vele, hogy mások számára elviselhetetlenül imádom hide-t! A hugom is sokszor kikészül ettől, de félek, ha nem adom ki magamból megőrülök! Ne haragudjatok rám emiatt, de télleg halálosan imádom őt!!!!!!!!! Mindig megpróbálok nem mások idegeire menni ezzel, de ha egy bandában meglátok egy piros hajú gitárost rögtön arra gondolok, h hide-t majmolja! Pedig nem így van... Megígérem próbálok megváltozni!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 4:35 pm 
Senior Member

Hm! Újként azt hiszem ehhez hozzászolnék! :smile2:
Igazából én is azt érzem kicsit, amit Kry-chan mondott! Már fogalmam sincs, hogy keveredtem először erre a fórumra, de tudom, h nagyon örültem, mikor megtaláltam! Azért regeltem, hogy minnél közelebb kerüljek a japán zenéhez, minnél többet megtudjak róla, kérdezhessek, vagy kérhessek segítséget ha valamit nem értek (mivel egyetlen olyan barátom sincs, akit akár egy kicsit is érdekelne a japán zene, sőt!!). Ehhez képest sokszor úgyérzem, h inkább nemkérdezek, mert biztos hülyének néznének, és vagy nem válaszolnak, vagy kinevetnek! De igazából konkrétan velem szemben ezt még nem tapasztaltam, szóval egyelőre csak tartok attól, h egyszer ez lesz :D És úgylátszik túl érzékeny vagyok egy leszúráshoz, így inkább megelőzöm :D:D De ez meg már az én bajom! :smile1:
Egyébként a másik oldalt is megértem teljesen, hiszen van egy kis összeszokott csapat, érthető, h az újak nem kapnak akkora figyelmet, meg a mások számára egyértelmű dolgokra sem reagálnak.. Szóval igazából nem jutottam semmire :D:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 4:42 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Aya wrote:
sokszor úgyérzem, h inkább nemkérdezek, mert biztos hülyének néznének, és vagy nem válaszolnak, vagy kinevetnek!

ezt éppen átbeszéltem az előbb valakivel, ez sajnos nem a közöségre kivetítendő, hanem egyéni probléma, és sajnos mindenhol így van; a beilleszkedés félelme. de egyébként nyugodtan lehet kérdezni, senki nem halt bele még ebbe, és úgy gondolom, vannak itt nagyon is segítőkész emberek, úgyhogy az újabbak oldaláról is van probléma.
tessék merni kérdezni! ha féltek, akkor nem nyilvánosan, de legalább pm-ben, valaki olyantól, aki szimpatikus. senki nem várja el, hogy mindenki felkészülten és tájékozottan jöjjön ide. én is eltörpülök azok mellett, akik igazán otthon vannak a japán zenei szcénában, de nagyon sokmnident köszönhetek több itteni tagnak is, sokan voltak olyanok, akik szélesítették a zenei repertoáromat, és a mai napig meg is teszik.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 60  Next

All times are UTC + 1 hour