Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 25 Sun, 6:38 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 60  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 8:04 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

nem bizony. én pl. rengeteg zenekart sorolnék a vk skatulya alá, ha már itt tartunk. a klasszikusokon kívül is, igen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 8:09 pm 
Senior Member

Doll wrote:
ömm... ne haragudj, de ki mondta, h vitatkozom? csak beszélgetek...

Én mondtam, de teljesen más értelemben, mint ahogy azt gondoljátok! Bocsánat, akkor maradjunk a beszélgetésnél, pedig a "vita" szó teljesen ártatlan volt! :)

Doll wrote:
nézd csak meg egy pár nagyon régi pvjüket, pl mikor Ruki csini 10centis karmokkal táncikál! és nem csak a malice stílus a vk. mert gondolom te így nézed õket...

Pont ez az amit Case is mondott! Akkoriban még olyan volt a vk, azért voltak vk együttes. Majd ahogy az együttesek változtak, úgy változott a vk is.. és fordítva!Legalábbis én így gondolom

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 8:19 pm 
Forum Fanatic

És különben is! Az X nem is "visual", de még csak nem is "visual kei", hanem "psychedelic crime of visual shock"! LOL.

Amúgy tök mindegy szerintem, én speciel a zene miatt szeretem a VK-t, persze az külön jó pont, ha még cool-osan is néznek ki hozzá. Ha meg egy banda VK-nek tartja magát, akkor azok és kész. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 8:38 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jani megmondta a frankót! XD :heart:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 8:47 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Közben nekem is megmondták a frankót...
egy kedves belső hang: Jé... te tudsz ilyen okosságokat is pupák? o_O nafene. XDD
Milyen hülye lennék ha nem kérdeznék meg minden hülyeséget! XDD

Én nem vagyok egy nagy X rajongó... és ezért megkérdem, h ez micsodi?
"psychedelic crime of visual shock"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 9:18 pm 
Forum Fanatic

Doll wrote:
Én nem vagyok egy nagy X rajongó... és ezért megkérdem, h ez micsodi?
"psychedelic crime of visual shock"

Asszem az X-nek ez ilyen "mottója" vagy "szlogenje" volt, vagy mi. Csomó helyen felbukkant, pl. címekben stb.
Ohh, és most veszem csak észre, hogy elírtam. Szóval helyesen: "psychedelic violence crime of visual shock"! :grin:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 9:22 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Quote:
A gazetteről meg már a kezdetektől azt mondták, h Vk még mielőtt a PSC felszedte volna őket. és én is bújom a gazettes oldalak és Ruki fan vagyok. és tudok róla. nézd csak meg egy pár nagyon régi pvjüket, pl mikor Ruki csini 10centis karmokkal táncikál! és nem csak a malice stílus a vk. mert gondolom te így nézed őket...

Kiakasztó. Múltkor láttam a Gazette régebbi klipjeit és ha lehet még jobban beléjük zúgtam épp emiatt. Öhm...igen. A múltkori képek topicos eksönöm tükrözte, hogy mi a visual-kei. egy valag szebbnél szebb képet tettem be, rengeteg együttest, akik visual-keiesek. Nem olyan stílusban mint az elején a Diru, a Luna Sea.

Quote:
mi sem vitatkozunk, csak kicsit furcsának tartom, hogy éppen az adminisztrátor véleményét/tapasztalatát próbálod megkérdőjelezni.

:lol: Nem az a lényeg sztem hogy Case az adminisztrátor, hanem hogy tényleg ért ezekhez, ezért ne kérdőjelezze meg. Amúgy nem hiszem hogy ez megkérdőjelezés, az nem baj ha mindenki elmondja a nézőpontját még akkor sem ha nincs igaza...vagyis csak egy picit...x_X A barátnőm yaoival idegesít közben...hol tartottam? jajh *buzi akar lenni*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 9:29 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

nem is az adminisztrátort, mint funkciót, hanem az alapítótagot mint személyt akartam kihangsúlyozni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 9:31 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Ok, akkor így egyet értek. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 9:45 pm 
Senior Member

Én is! Egyébként is nagyon felnézek Case-samára :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 9:47 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

szerintem mindenki, vagy legalábbis remélem. ^w^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 9:54 pm 
Senior Member

Remélem is! Case rulez! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 10:02 pm 
Site Admin

oh my.... ne izéljetek má' o___O"
no, akkor. ^^!

Pink Spider wrote:
Nekem a Gazette-rõl és a Despa-ról egy full amerikai beütésû metálbanda jut eszembe! Ráadásul a despa goth metált játszik...

Há' ha zeneileg kell behatárolni DéspairsRay-t, akkor már inkább nu-metal fele vannak. Goth-metal az teljesen más dolog (Paradise Lost, My Dying Bride, ilyenek)

Pink Spider wrote:
Sztem nem minden visual kei, ami jól néz ki és még rock-ot is játszik!!! Most említhetném Mansont, de õ nem jó példa, mivel hide nagy spanja volt és elõszeretettel majmolta õt, mind stílusban és zenében... és persze visual rock-ot játszik, ami nagyjából(!) megegyezik a visual kei-el. De akkor vegyük a Linkin' Parkot vagy a Limp Bizkit-et....

Mint írtam korábban (meg itt is, amit egyébként nagyon érdemes elolvasni.. meg amit baromira nagyon updatelnem kellene x_x) a visual kei nem zenei stílus, hanem egy szubkultúra. És mind a Gazette, mind a Désp, meg egy halom más zenekar is, akiket gondolom szintén nem sorolsz a vk alá, abszolút oda tartozik. Manson meg nem visual rock, ki írt ilyet akárhol? Hogy hide-tõl lopott ezt-azt, arra sem láttam/hallottam igazán soha semmi bizonyítékot, ellenben mondjuk a Skinny Puppy lopásaival. Másik két banda meg nem is értem, hogy jön ide?

Pink Spider wrote:
A diru-ban többen "majmolták" az X-et! Még ha volt mindenkinek egy egyéni stílusa is... Nem egyszer láttam Shinya-t full Yoshiki-nek "álcázva".
Meg láttam Kaoru-t és Die-t, sõt még Kyo-t is /bár õ nem utánozta hide öltözködését/ hide-s cuccban és hajjal! De fõleg csak hajban és sminkben "majmolták" /nem túl jó szó, mert ennyi erõvel én is majmolom hide-t, ráadásul egy alakulófélben lévõ vk banda gitárosa is vok, ezért semmi okom elítélni õket... :D/ hide-t!
Totchi-ka /ez nem gúnynév!!!!!!!!!!/ pedig a Luna Sea-s Sugizo-t részesíti elõnyben... Ez nem baj, mert mind hide-t, mind Sugizo-t imádom!!!!!
Épp ezért a diru az egyik kedvencem!!!
Persze késõbb télleg mindenki megtalálta önmagát!

Nekem semmi olyan Deg kinézet nem ugrik be, ahol hasonlítottak volna az X-re. Luna Sea, meg Kuroyume hatás teljesen egyértelmû, de X....?

Pink Spider wrote:
A Guns 'n' Roses-t én az X-el szoktam hasonlítgatni, mert a zenéjük naon hasonló! Fõleg mióta Pata megnézetett velem egy Guns'n' Roses koncertet a Tokyo Dome-ban................................................ :roll:

Persze, hogy hasonlít, mivel a GnR tipikus glam rock, az X, meg az korai vk vonal jórésze pedig a nyugati glam bandák hatására kezdett el zenélni és a kinézeteket is onnan kölcsönözték.

Pink Spider wrote:
Egyébként én nem vitatkozom, hanem beszélgetek! A kettõ nem ugyanaz! Megbeszéljük nézeteinket a vk-val kapcsolatban! Mért valami baj van ezzel??? Errõl kéne szólnia egy forumnak, nem??!! Vagy ezt is rosszul tudom?????????????????? :flame:

Dehogy, persze, hogy errõl szól és nincs is ezzel semmi baj. :sweatdrop:

Chimaera wrote:
mi sem vitatkozunk, csak kicsit furcsának tartom, hogy éppen az adminisztrátor véleményét/tapasztalatát próbálod megkérdõjelezni.

az, hogy admin vagyok még önmagában nem jelent semmi. attól még ugyanúgy tévedhetnék, meg beszélhetnék hülyeségeket (de persze egyiket sem teszem :beaten:)

Doll wrote:
ömm... ne haragudj, de ki mondta, h vitatkozom? csak beszélgetek...
ne haragudj, de a GnR köze sincs európához, sem az Xnek.

de van, mivel a glam rock/hair-metal vonal, amin az egész vk alapul Európában alakult ki. Persze aztán Amerikában is átterjedt és az a vonal, amibõl végülis a vk-nak ez az irányzata származik már inkabb ott volt jellemzo, de az egyik legfontosabb alapnak tekintett banda, a Hanoi Rock speciel finn. o__O!

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 10:06 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

a Hanoi Rock finn? O________O *mai meglepetés*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 08 Thu, 10:36 pm 
Site Admin

Chimaera wrote:
a Hanoi Rock finn? O________O *mai meglepetés*

azbiza. :grin:

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 60  Next

All times are UTC + 1 hour