oh my.... ne izéljetek má' o___O"
no, akkor. ^^!
Pink Spider wrote:
Nekem a Gazette-rõl és a Despa-ról egy full amerikai beütésû metálbanda jut eszembe! Ráadásul a despa goth metált játszik...
Há' ha zeneileg kell behatárolni DéspairsRay-t, akkor már inkább nu-metal fele vannak. Goth-metal az teljesen más dolog (Paradise Lost, My Dying Bride, ilyenek)
Pink Spider wrote:
Sztem nem minden visual kei, ami jól néz ki és még rock-ot is játszik!!! Most említhetném Mansont, de õ nem jó példa, mivel hide nagy spanja volt és elõszeretettel majmolta õt, mind stílusban és zenében... és persze visual rock-ot játszik, ami nagyjából(!) megegyezik a visual kei-el. De akkor vegyük a Linkin' Parkot vagy a Limp Bizkit-et....
Mint írtam korábban (meg
itt is, amit egyébként nagyon érdemes elolvasni..
meg amit baromira nagyon updatelnem kellene x_x) a visual kei nem zenei stílus, hanem egy szubkultúra. És mind a Gazette, mind a Désp, meg egy halom más zenekar is, akiket gondolom szintén nem sorolsz a vk alá, abszolút oda tartozik. Manson meg nem visual rock, ki írt ilyet akárhol? Hogy hide-tõl lopott ezt-azt, arra sem láttam/hallottam igazán soha semmi bizonyítékot, ellenben mondjuk a Skinny Puppy lopásaival. Másik két banda meg nem is értem, hogy jön ide?
Pink Spider wrote:
A diru-ban többen "majmolták" az X-et! Még ha volt mindenkinek egy egyéni stílusa is... Nem egyszer láttam Shinya-t full Yoshiki-nek "álcázva".
Meg láttam Kaoru-t és Die-t, sõt még Kyo-t is /bár õ nem utánozta hide öltözködését/ hide-s cuccban és hajjal! De fõleg csak hajban és sminkben "majmolták" /nem túl jó szó, mert ennyi erõvel én is majmolom hide-t, ráadásul egy alakulófélben lévõ vk banda gitárosa is vok, ezért semmi okom elítélni õket...

/ hide-t!
Totchi-ka /ez nem gúnynév!!!!!!!!!!/ pedig a Luna Sea-s Sugizo-t részesíti elõnyben... Ez nem baj, mert mind hide-t, mind Sugizo-t imádom!!!!!
Épp ezért a diru az egyik kedvencem!!!
Persze késõbb télleg mindenki megtalálta önmagát!
Nekem semmi olyan Deg kinézet nem ugrik be, ahol hasonlítottak volna az X-re. Luna Sea, meg Kuroyume hatás teljesen egyértelmû, de X....?
Pink Spider wrote:
A Guns 'n' Roses-t én az X-el szoktam hasonlítgatni, mert a zenéjük naon hasonló! Fõleg mióta Pata megnézetett velem egy Guns'n' Roses koncertet a Tokyo Dome-ban................................................

Persze, hogy hasonlít, mivel a GnR tipikus glam rock, az X, meg az korai vk vonal jórésze pedig a nyugati glam bandák hatására kezdett el zenélni és a kinézeteket is onnan kölcsönözték.
Pink Spider wrote:
Egyébként én nem vitatkozom, hanem beszélgetek! A kettõ nem ugyanaz! Megbeszéljük nézeteinket a vk-val kapcsolatban! Mért valami baj van ezzel??? Errõl kéne szólnia egy forumnak, nem??!! Vagy ezt is rosszul tudom??????????????????

Dehogy, persze, hogy errõl szól és nincs is ezzel semmi baj.

Chimaera wrote:
mi sem vitatkozunk, csak kicsit furcsának tartom, hogy éppen az adminisztrátor véleményét/tapasztalatát próbálod megkérdõjelezni.
az, hogy admin vagyok még önmagában nem jelent semmi. attól még ugyanúgy tévedhetnék, meg beszélhetnék hülyeségeket (de persze egyiket sem teszem

)
Doll wrote:
ömm... ne haragudj, de ki mondta, h vitatkozom? csak beszélgetek...
ne haragudj, de a GnR köze sincs európához, sem az Xnek.
de van, mivel a glam rock/hair-metal vonal, amin az egész vk alapul Európában alakult ki. Persze aztán Amerikában is átterjedt és az a vonal, amibõl végülis a vk-nak ez az irányzata származik már inkabb ott volt jellemzo, de az egyik legfontosabb alapnak tekintett banda, a Hanoi Rock speciel finn. o__O!