^ Látom nagyon rá vagy pörögve a csajbandákra, ajánlok párat, hátha nem ismered még őket (bár ezek nem illenek annyira bele a popba, inkább indie/garázs-rock, vagy határeset a kettő között):
Kinocohotel - Moetsukitai no (PV)
Egyik kedvencem, iszonyat feelingesen tudják a '60-as évek japán beatzenéjét megidézni, csak helyenként picit több torzítással, és hatalmas adag pszichedeliával. Először alig hittem el, hogy milyen friss zenekar, hangzás alapján nem tippeltem volna. xD Imádom őket!
Afrirampo - Miracle Lucky Girls (PV)
Ők már jóval elvontabbak, inkább experimentális zene - vannak egészen fura dolgaik, ez a video még a normálisabb oldalukat mutatja. xDDD Ők sajnos már feloszlottak, pedig jópofa színfolt voltak. Kell bizonyos fokú tolerancia meg befogadóképesség pár számukhoz, de jó kis húzós muzsika.
detroit7 - 24 HOURS (live Budapest)
Hazánkat is megjárt garázsrokk banda, igazából csak 2/3-ban lányok. xD Bevallom őszintén, a koncerten nagyon tetszett, amit produkáltak, de lemezen nem nagyon szeretem hallgatni őket, nekem totálisan elvész belőle az energia. Az énekes-gitáros hangját szokni kell picit, nem az a tipikus tünci-kislány-vagyok feeling (meg mán nem is kislány, van gyereke megminden). xD
school food punishment - you may crawl (PV)
Nagyon kellemes popos hangzás, kis elektronikával és indie-rockos hangulattal meghintve. Őket 1-2 éve hallgattam utoljára, de asszem egészen felfutottak azóta, anime openingek, megminden. Asszem most már poposabbak is (ha ez még lehetséges? xD). Mindenesetre jó kis hallgatnivaló, az énekeslány hangja nekem nagyon bejön, olyan simogató. Ja igen, náluk csak az énekes nőnemű. xD
Midori - Doping Noise Noise Kiss (PV)
Ezt csak így a poén kedvéért. xDDD Nagyon elvont matekos/jazzes zajos indie-rockszerűség, de szerintem egészen zseniális. Már feloszlottak egyébként.
edit: ja meg hogy felejthettem el, még egy bónusz:
101A - COME DOWN (PV)
Abszolút nem mainstream, de attól még nagyon tuti indie/shoegaze/rock banda, női frontemberrel.