hát ez azért így szerintem erős

nem tudom miért lett az utóbbi időben gyakorlatilag elvakult fen ellenzéki vonal a kiadók és a menedzsment leszólása (kezdve miyavival, gazette-el - a pscnél, folytatva a dir en greytől kezdve minddel, de nem említettem a teljes koreai hallyu vonalat, ami csak slave contract-okból állhat dbsk óta és különben is kiwamu és kisaki megmondta, h ami major vk az csakis kirakatzenekar lehet) xD kihagytam vkit? biztos.. mind1
legtöbbjéről biztosan állítom, hogy ha nem lett volna egy komolyabb kiadó és promóció mögötte, akkor most díznilendbe takarító lenne és nem profi zenész, akit mind szeretünk és
ismerünk
kb annyit értsünk meg, hogy ha nincsenek kiadók és menedzsment: soha a büdös életbe nem is
hallunk ezekről a zenekarok javáról. nem hogy
élőben lássuk -itt Európában- őket
persze lehet, h a despa összekapott a kiadóval itt-ott. nem lehetett könnyű hizumi betegsége miatt + ez jogosan felveti erre az időszakra a bestofok elővételét nem?

elvégre nincs release: ergó nincs jövedelem sem a kiadói oldalon sem a zenekar részéről. és szerintem ez mind2 félt zavarta: nem csak a kiadó vágyott pénzre. pláne, mivel a legtöbb kiadónak 5+ zenekara van: ők kapnak máshonnan is pénzt.. de az otthon ülő hizumi?
másrészt a név használata és a dalok gyakran előkerülnek. glaynél is megtörtént. a baj az, hogy sok esetben a kiadó szerződésre hivatkozik (lásd dbsk), amelyet a másik fél aláírt. akkor mire vitázik. nem véletlen húzódott el a végsőkig az sm - jyj vita is. alapjában véve jogilag bizony az sm-nek volt igaza, csak épp emberileg nem. ezt végül -nem épp alapfokon- sikerült megoldani
persze továbbra is mondom, nem hiszem h ennyire nagy bajok lettek volna a despánál (persze ki tudja, hogy hol az igazság: ha majd mind2 fél nyilatkozott, talán okosabbak leszünk, ameddig egyik sem, addig ez marad egy érdekes cikk)
köszi

jó olvasmány volt így reggel!