Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 25 Sat, 4:40 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489 ... 516  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 26 Tue, 8:42 pm 
Site Admin

Quote:
DIR EN GREY SIGNING SESSION IN BERLIN!

DIR EN GREY signing session at Saturn Alexanderplatz Berlin!

The band will only sign their new album DUM SPIRO SPERO.
22.08.2011 / 16:00 / Saturn, Alexanderplatz 3, 10178 Berlin
Hmm, mifene, nem hittem volna, hogy csinálnak aláírósdit, ha jól tudom nem nagyon volt jellemző a korábbi turnékon, nemde..?

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 26 Tue, 11:03 pm 
Forum Fanatic

^ Pláne azért nem értem, mert nem valami ilyesmi volt abban a bizonyos VIP-akármiben (plusz pár dolog)? xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 27 Wed, 12:27 pm 
Forum Fanatic

The Musical Planet: Kaoru és Die interjú

Egyébként a banda ma fejezte be a próbákat az EU-turnéra, és pár régebbi dalt is eljátszottak. Kíváncsi vagyok... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 27 Wed, 2:24 pm 
Forum Addict

Jig Köszi a linkeket! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 27 Wed, 4:05 pm 
Forum Fanatic

Kiszivárgott az új album, mégpedig ha jól látom, akkor az EU változat, legalábbis 2 bonus track van rajta.

DIR EN GREY - DUM SPIRO SPERO (album, 2011.08.03)
Filesonic link / Fileserve link / Mediafire link
Credits: Clueforumz

Nem fogom letölteni, megvárom a sajátom, de elvileg igazi rip (és jó minőségű).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 27 Wed, 4:25 pm 
oshare booty
oshare booty

én már szedem is thx!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 27 Wed, 5:10 pm 
Forum Fanatic

Majd írjatok sokat, hogy milyen! :D Eddigi netes reakciók alapján nagyon beteg/nem egyszerű. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 27 Wed, 5:11 pm 
oshare booty
oshare booty

Jigsaw wrote:
Majd írjatok sokat, hogy milyen! :D Eddigi netes reakciók alapján nagyon beteg/nem egyszerű. xD

jaja most hallgatom, szedem össze a gondolataim.
tényleg súlyos anyag: ami tuti, nekem a fele alapján már jobban bejön mint az uroboros.
egyébként más is szerintem (már amennyire ezekhez a metál dolgokhoz értek..)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 27 Wed, 5:15 pm 
Forum Fanatic

^ Idáig jól hangzik így leírva. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 27 Wed, 5:49 pm 
Forum Addict

OHMG!!! OWO Egy óriási KÖSZI!!!:D Leszedem és már most meghallgatom, mert nyaralni megyek pénteken, és nem leszek net közelben. Nem számítottam rá, hogy még ma hallani fogom. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 27 Wed, 5:54 pm 
oshare booty
oshare booty

naaaaa 1000 éve nem pontoztam: de MOST :D

01 狂骨の鳴り
10 pont - epic start, imádtam!!!

02 THE BLOSSOMING BEELZEBUB
6 pont - sejtelmes! nem a fave stílusom tőlük, de azt hiszem élőben ütős lesz. picit Vinushka 2 hangulatot áraszt a dal, csak nem gyorsul fel soha, inkább "vontatott" picit.

03 DIFFERENT SENSE
8 pont - akkor is luv volt amikor megjelent, rem lesznek még ilyen dalok!

04 AMON
8 pont - ezt pont most terveztem már leszedni! még vmi random rossz ripben hallottam mielőtt elutaztam, ugye azóta ki lett adva meg minden. na mind1, így jobb is volt. nekem ez is tetszik, olyan ütemes, ütős. néha pedig mintha szétesne Kyo alatt a dal, pedig nem is! ezért tetszik.. jól megmondtam tudom, na! de aki hallotta, érti sztem!

05 「欲巣にDREAMBOX」あるいは成熟の理念と冷たい雨
8 pont - nem beragadt a gomb. ez is jóságos. szintén picit vonszolgatja magát a dal, de mégis... különleges és elvont és megy és fura. ilyesmi dalukra pl én egyáltalán nem emlékszem. persze lehet nem ismerem őket eléggé.. Kyo begyorsulása a közepén vicces!!!!

06 獣慾
10 pont - yey xD tempó miatt. eddig talán a legviccesebb dal, világában emlékeztet picit a marrowra! Kyo pedig kretén benne~ imádom a dalt!!

07 滴る朦朧
6 pont - igazából talán mostanra tudnám megfogalmazni miért nem éri el a legtöbb dal nálam a 10 pontot: egyszerűen túldallamizáltak a gitárok. és ez egyben epic és átok. ez a dal is szinte instrumentálisan megállná a helyét unalom nélkül. nehéz rá jó vokált írni. persze Kyo kreatív és itt-ott tetszik is. de teljesen olyan mintha rég kész dalra utólag próbált volna éneken elgondolkodni és az egész jó, de mégsem kerek

08 LOTUS
7 pont - mááááá ismerjük egy ideje :)

09 DIABOLOS
6 pont - hátő igazából nem tudom hova tenni a dalt. olyan ryojoku no ame-s picit, de mégis szürkébb. nem kifejezetten rossz (koncin lesz min nyakat pihentetni). a szólója szép. utána kellően felgyorsul! aztán belassul (ja itt vettem észre h 9 perc a nóta és még van hátra 3... xDDD)
utólag revidiálom magam: ez vinushkás inkább

10 暁
5 pont - fúúúúú micsoda start O_O; az effekten bekakkantottam. *töccik* pecsétet kap! kár hogy utána eléggé semmilyen a dal

11 DECAYED CROW
10 pont - *______* ezen akinek marad nyaka az kap tőlem ropit (mert az olcsó!)

12 激しさと、この胸の中で絡み付いた灼熱の闇
6 pont - ismerjük egy (jó sok) ideje

13 VANITAS
8 pont - szép.

14 流転の塔
4 pont - ezmi? ... uncsira sikeredett sajna

innentől nem pontozok
átlag: 7,5 / 10

15 羅刹国 (Bonus Track)
ezt szívesen meghallgatnám konci végén élőben is általuk :)

16 AMON (Symphonic Ver. Bonus Track)
a szimfonikus start nagggggyon tetszett, kicsit animés, sejtelmes. utána már gitárokkal annyira nem nagy dolog. nem rossz, de lehetett volna végig lassú!

összben: húh.. vegyes érzés. az biztos hogy nagyon tuti. és mint írtam: nekem jobban bejön az uroborosnál.
összben a kritikáknak is helyt adok: nagyon más, nehezen meghatározható hogy tulképp mi is akar ez lenni a lemezen (már műfajilag)
sok dal mintha picit szétesne, el-elmélkedne 1-1 hangszer és hát Kyo éneke sem épp könnyen követhető szóval sok közönségének nem lesz :D
de mégis érződik rajta a dir en grey -beteg- világa

ááá minek írok, am is mindenki meg fogja hallgatni és majd beszélünk akkor xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 27 Wed, 6:19 pm 
Forum Fanatic

Hehe, reméltem, hogy tőled számíthatok egy hosszú elemzésre! :lol: Érdekesen hangzik az alapján, amit írtál. A Rasetsukoku-t pedig szerintem mindenképp eljátsszák nálunk is, asszem egy ideje eléggé szerves része a setlistjeiknek (gondolom ezért is vették elő újrafelvételre). :) Vááá~ alig várom, hogy hallhassam az albumot!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 28 Thu, 1:13 am 
Forum Addict

Nos akkor én is pontoznék :D

1.) Intro: SA BIR introját nagyon sokkal megelőzi!!! Egyszerűen tökéletes, rögtön kirázott a hideg. 10/10

2.) The blossoming beelzebub: hasonlóan megegyezik a véleményem Szabiéval, első hallásra engem is Vinushkára emlékeztetett, viszont élőben tarolni fog ez a szám is. 10/6

3.) Different Sense: már akkor is imádtam mikor kijött, szóval 10 / 10 :)

4.) Amon: Kyonak az nagyon mély hangja elég jó az elején! Ahh és a sok sok basszusgitár *o* Örülök, hogy a vége felé még dallamosabb lesz. Az eleje jó kis zúzós. :) Ez 10/8 van hiány érzetem egy picit.

5.) Yokusou ni dreambox....: Hmm eléggé összetett, van benne minden; az egyik részénél zúzós aztán belehúzza éneklősebb részébe, majd még ezt fokozza még feljebb, és aztán bumm!! és egy hörgéses résszel befejezi. Ez is nagyon tetszik :D de még mindig nem ez a kedvencem 10/9

6.) Juuyoku: ez nagyon odacsap!! Ezen a koncerten mindenki szétcsapatja magát! Beteg, örült és eddig nem halott új hangeffektek Kyotól :D 10/ 10

7.)Shitataru mourou: itt megint egyetértek Szabival, sok mindent próbálnak belecsúfolni egy számba, és valamelyik része kiemelkedően jobban tetszik, és vannak olyan részei amiknél azt mondanám, hogy már hallottam. 10/8

8.) Lotus: hát a többihez képest nekem ez csak 10/6 pont.

9.) Diabolos: már a címe is tetszett, ennél a számnál mondtam, hogy EZ IGEN EZ MÁR VALAMI!!:D Az albumról az első kedvenc számom. Semmihez sem tudnám hasonlítani. Az első pár másodperctől megragadott. A refrénjét egyszerűen imádom, jó hogy hamar megy is bele, és utána hangszerelés, a gitárok *O* valami zseniális!! Ezt követően, bekeményítés 8-) <3 Tetszik 5 percnél elekro effekt és gitár párosa. A végén lévő nyújtást imádom, refrénjével együtt. Zongora szintén jó ötlet volt beletenni. Libabőrözés végig. Nekem10/10 +1 :heart:

10.) Akatsuki: az elején elég lassú, de azért örülök, ahogy egyre jobban halad a vége felé több benne zúzás és hörgés, pörgés. De ezenkívül semmi extra. 10/6

11.) Decayed crow: hörgés és zúzás dögivel :) Koncert alatt vigyázzon mindenki magára xD Itt kezdem el érezni azt, amire céloztak a srácok, erősen emészthető album, vagyis tele van üvöltözős részekkel Nálam ez 10/8

12.) 激しさと、この胸の中で絡み付いた灼熱の闇 10/ 10

13.) Vanitas: Másik nagy kedvenc az albumról :heart: Nagyon szép szám, érzelmileg erősen hat. Kyo hangja csodálatos benne. 10/10

14.) 流転の塔: Nekem ez egy tökéletes befejező szám. Jól eltalálták benne az arányokat, és végre egy kis dob-bassz! *-* 10/9

15.) 羅刹国 (Bonus Track) :D régebben is szerettem, ezzel verzióval is szintén :)

16.) 16 AMON (Symphonic Ver. Bonus Track): *O* Úhh nagyon tetszik a kezdés! Hegedű állati!!! Többször alkalmazhatnák :D 10/10 :)

Összességében nagyon állati album lett. :D Nem előzte meg az Uroborost nálam, más témájúak és ennyi. Ez egy tényleg kemény-üvöltős elmebeteg Deges album :3 Erre is számítottam :) Innentől kezdve csak Diru fog szólni nálam egészen koncertig :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 9:08 pm 
Forum Addict

Pontozni nem fogok,de ez az album valami hihetetlen jó lett véleményem szerint. Tegnap ahogy hallgattam teljesen kikapcsoltam és iszonyú jó érzés volt végre egy teljes új albumot hallani tőlük.
Szerintem teljesen megérte ilyen sokat várni rá.
Nem tudnám hasonlítani az Uroboros-hoz,mert nagyon más ez az album. De szavakhoz alig jutok.
Egy szó mint száz...azt hiszem fergeteges koncert vár ránk.
Ezek a srácok egyre jobbak lesznek. :heart:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Jul 29 Fri, 9:45 pm 
Site Admin

Hoppá, már van lemez!? No, szedem én is, thx!

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489 ... 516  Next

All times are UTC + 1 hour