http://www.zero0ne.de/2011/07/x-japan-0 ... 11-berlin/
Itt fenn van a setlist.
"Alles in allem war es wirklich ein super Konzert! Man kann es aber nicht mit den Mega-Shows aus Japan vergleichen. Dort sind sie gewohnt nicht vor weniger als 10.000 Menschen aufzutreten. In Japan schaffen sie es auch ein 140.000 Personen Stadion zu füllen – an drei Tagen am Stück! Hier in Berlin waren es gerade einmal 3.600! Und dabei wurde auch hier schon in eine größere Location umgesiedelt. Man kann also sagen das dies eher eine Club Tour für X Japan war

."
Én még nem tudtam összeszedni a gondolataimat a koncertről, ezért kerestem német cikket és a fentire bukkantam.
Láttam én, hogy sokan vagyunk, de azt nem tudtam, hogy 3600-an. Yoshiki twitterén találtam képeket. Érdemes megnézni.
Szerintem a zene túl hangos volt (ez már a Mucc-nál is sokat elvett az élvezeti értékből). Sajnos.
Nekem tetszettek a számok, még a Kurenai is, pedig hegedűvel furcsa, jobban bejön a hide féle gitár verzió.
Biztos nem ugyanaz az élmény, mintha több tízezres tömeg lenne egy hatalmas csarnokban. De élőben látni őket, azért muszáj, mindenáron.
Pata

gyönyörű a szakállával, Sugizo pozőr, Toshi rejtőzködő, Heath csodás, sovány, de karizma(tikus) az van (pedig én Taijit szeretem).
Yoshiki

, nos, ő meg egyszerűen csak

önmaga.
A twitteres képekről kiderül, hogy lejött a színpadról, be(rá)feküdt a tömegbe(re). ÖRÜLT!!! Előtte nem nyílt szét, nem járt úgy, mint anno Slash (GR), szerencséjére. De ezt nem láttuk, mert amúgy is alig láttunk valamit hátulról, ahol álltunk. Végül a keverőpult mögé húzódtam, onnan az egész színpad képe kitárult.
Nagyon boldogok voltak, ez átsugárzott. Egyszer Yoshiki és Toshi leültek egymás mellé a színpadon lévő dobogóra, komolyan mint két jóllakott napközis.
Sugizó hegedült, és közben elvégezte a pilátes gyakorlatait is, hogy az oldalán lévő tetoválásokat megcsodálhassuk. Kérdeztem magamtól. Sírjak vagy röhögjek? Úgy döntöttem, tetszik. A fehér szerkójában tündökölt, mint egy mennyei angyal (nagyon szép ember így távolról), később, mikor feketébe öltözött, szintén, csak pokoli.
Yoshiki eljátszotta a zongoráján a Für Elist, meg idézett a Hattyúk tavából, meg stb, pedig tudjuk, hogy tud zongorázni. De belefért. Szerintem ott minden belefért, hisz mindenki imádó, rajongó, "családtag", ő is azt üvöltözte egész este, hogy "We are X!" Akkor meg miért ne?
Aznap éjjel és még másnap is mindenhol X Japan pólot viselő emberek mászkáltak a metróban és a pályaudvaron.
Mi is szereztünk egyet, hosszú küzdelem után. 20 euróért nem drága. Én egy Yoshikittyt szerettem volna, 70-ért, de persze nem volt pénzem rá, pedig akkor aludhatnék azzak, minden este.
Végül még idézet a mestertől:
"Berlin! We had an amazing time. Ihr Rockt!!!!! Ich liebe euch alle!!! I'm in France now, on our way to London... ただいまドイツ、フランス経由でイギリスに移動中!!"
És még egy:
"EUROPE! Thank you again! I Love Youuu!! Je vous aime! Ik hou van jullie! Ich liebe euch alle! Los amo a todos! Я Вас люблю! and more 愛してる"
Szívesen olvasom a beszámolókat, ha vannak.