Elkezdtem olvasni, keresgetni mit is jelent SDN48nál az undergirls kifejezés.
Eredmény: Elkezdtem nézni valami youtube videót, aztán egy csomó videót megnéztem, a teljesség igénye nélkül ami éppen jött.
Válogatás: Az első generációs lányokat szórták rendesen először 600 lányt hagytak és szépen faragták a létszámot 27-re és ebből lett 18 lány és 4 undergirls. Most nem azért de már az elején nagyon lehetett tudni kik fognak bekerülni. Majd miután az egyik lányt kidobták Umeda Haruka lépett a helyére akit az ug-ből emeltek ki. A második generációs lányoknál azért sokkal izgalmasabb volt, itt legalább senki nem ismerte a válogatós emberkéket. Ezekről a részekről nagyon kevés videóban esik szó.
Az első kislemezes szavazás:
Itt a cél a meglévő 37 lányból megtalálni azt a 12 lányt akik az első kislemezen szerepelnek. A tagokat a rajongók válogatták össze, az ő szavazataik alapján dőlt el ki melyik csoportba került. Az első 12 lány lett a fő csoport. (Itt azt hittem már tudom mi is az az undergirls) Mondjuk nehéz lehetett kitalálni, de az első 3 lány ex-AKB-s lett. Szeptember 8-án éjjel 1:36kor (?) a lányokat összehívták az AKB48 színházba, gondolom mivel a lányok amúgy is este 10 után szerepelnek, így fellépés után (?) és elmondták ki lett az első 12. 4ről-12 ig, majd az első 3-at. Először még mindenki vidáman vette, de a vége felé már előkerültek a zsepik. Amúgy Umeda Haruka aki először "csak" undergirlsnek indult 6. lett.
Ohori Megumi kapta a legtöbb szavazatot, de már látszott, hogy nagyon megviselte a várakozás. (ő volt az egyetlen aki úgy sírt, hogy elfolyt a sminkje.

)
Valami nő szerint ez borítékolható volt, mert, hogy pont a hozzá hasonló tehetséges, de kiöregedő (???) lányok miatt készült egy ilyen 20 év feletti csapat.
Ezt a részt nem egészen értettem. Kb úgy beszéltek a lányokról, mint ha nem húszon évesek lennének, hanem minimum klimax előtt álló nők.
Na szóval így lettek ők a legjobb 12. Később a 12.-ként megválasztott Fukuyama Sakura egészségi állapota miatt könnyes búcsút vett és visszavonult, őt felváltotta a "13." Chen Qu.
Aki szeretne a lányokkal együtt sírni annak itt a lényeg:
1/
2
És hiába néztem ezeket, még mindig nem jöttem rá mi is pontosan az undergirls megnevezés lényege. Mert, hogy a 2. kislemeznél teljesen más felállás van, mint az elsőnél. Itt szinte az összes fő lány átment Undergirls A-ba. De sehol nem láttam, hogy lett volna még egy szavazás, vagy ilyesmi. Vagy itt a megnevezés annak jár, ki melyik számot énekli? passz, de már úgy vagyok vele: TÖK MINDEGY!
Ha valamit, valaki másképp tud, szóljon nyugodtan, mert lehet, hogy félreértettem. Nem volt mindenhez felírat.
Edit:
foodlfg wrote:
Ezt biztos hallgatni fogom.