(hát én ilyen részletességgel nem fogok a bandákról írni, mert nálam a zene többet mond minden szónál, meg amúgy is :F)
Lily wrote:
- the PIASS 妃阿甦
- Madeth Gray'll
- Missa
- S
- Birushana
Ezek nálam is nagy kedvencek

Lily wrote:
Pleur
Tagok:
-F- フラン (ének)
Zenekarai: Da'vidノ使徒:aL /David/shito:al/(ピエトロ)/Pietro/→Pleur→黒ピエ / YUKIYA
Előbb a képét láttam, egyből felismertem a gyereket és ő velük eddig nem nagyon foglalkoztam, de a Da'vid HIHETETLENÜL komoly.. úgyhogy ami késik, nem múlik xD
Lily wrote:
A visual kei-ben tevékenykedõ kevés lány egyike. Karrierje végéig a Da’vid /shito:al-ban dobolt.
Annyira azért nem kevés, nagyon is sok lány zenél a vk-ban (volt is valami oldal, ami ezeket szedte össze, és több oldalnyi lista volt, csak a nagy többségről mi sose fogunk hallani xD)
Az én kedvenceim:
カレン / Karen / Kalen
Bár szerintem nagyrészt inkább visual, a korai években még nem
ÍGY szóltak. [nem mintha ezzel baj lenne

)
MerCurius
Last fm - nincs sok infó róluk
Zene - imádtam neki is a hangját T_T
Syndrome
Gondolom őket be sem kell mutatni. Vannak nekik is beteg dolgaik (mikor perceken át nyög Tatsuya

)
Яisk un logic
Hatalmasnagy kedvencek!
EZÉRT imádom én ezt.. iszonyat jó gitár, sikolyok
Kár, hogy csak 3 számuk van 3 kislemezen T_T
Balról a második egyébként Setsuna, ex-Metis Gretel basszeros, jobb szélen pedig Misery, szintén ex-Metis Gretel gitáros (most már Megaromania tag) van.
Aioria
Őket te is szereted, tudom. Az ő zenéjük is nálam 10/10, egyszerűen minden számuk telitalálat
SyvaR... (シヴァ)
Ők is nálam a leg.. xD
Tőlük én raktam fel
zenét. Ők is egy külön világ, érdemes belehallgatni. Főleg a 4. szám zsirály
+ Nagi
szóló cuccai is *__*. Imádom a hangját. És valamikor idén lesz új lemeze!!
Celia'xeno (セリアゼーノ)
Rugia(g)Gram
Róluk egyszer volt már szó itt soj-on is, egy durván rossz OHP kép miatt xD
Sajnos az már nincs meg, csak a fenti
Egyébként az énekes egy jelenség, a zombi sminkjeivel, meg a sok piercing-gel (amit mondjuk mostanság egyre több embernél látok):
Kress Devia
Ők zeneileg olyanok, mint a Risk un Logic kb csak ők két számmal asszem'
És jobb szélen az ott Kei, a DIO-ból!
DERAIL / De;rail
Náluk volt a szóló gitáros az, aki nálam eséllyel pályázik a legrondább transzi címre. Amúgy zeneileg nagyon jók xD
Leaves /
Vital vision (42 mp-nél az erotikus szájnyalás

)
Laissez Faire (レセフェール)
Oldschool Reita khm d:
Loon Eye's Millyie (ルーンアイズミリィ)[/]

Velze Dieulawahl
Megnézném a nevüket hogy ejtik ki xD
AINSI SOIT JE...
Neki is jó mély hangja van
Rakni kéne fel tőlük zenét, mert nincs youtube-on!
ARHAZARD (アルハザード)
Tőlük is én raktam fel
zenét 'tube-ra
Blanc Neige
Szintén
zene tőlem. Gitár annyira jó ebben a szá,ban *__*
Asaki volt az énekesük egyébként (ha nem mond semmit, tessék pótolni a karrierjét!
SAKRUN→さくらん
Vocal: 秀仁 - Shuuji (→SAKRUN→さくらん→フロート→cali≠gari()(→goatbed))
^^
AFTER IMAGE
Az ő énekesük Seiji volt, mai nevén
Seth
Ghost†phobia
Sui és Kuzuki együttese a Metis Gretel előtt. Zene megint
tőlem. Nagy kár, hogy ezt az egy számot lehet megtalálni neten, meg amúgy is. Sui is annyira más hangon énekel még itt, mint a Metis Gretel-ben, vagy akár a Megaromania-ban. Meg Kuzuki nálam a legnagyobb dobos a vk szintéren. Itt meg aztán eléggé hallatszik, mit tud d:
Arege (アージェ)
Zene szintén tőlem xD
Neki is elég egyedi hangja volt. 52-től *o*

!!
Agnus∻Dei
Van egy
klipjük, az egyik legjobb számukról, a leges legjobb számuk viszont nincs fent O_O úgyhogy ezután update-elek, mert aki azt nem hallja, hülyén hal meg xD
Act∫ue veil (アクチュアベール)
*nem találtam képet*
Őket is szereted, tudom, Lily! Tears color rulz
Azt hittem, ezer éve felraktam azt a számot, de NEM.. úgyhogy azt is felfogom xDD
Arc-turus (アルクトゥース)
SugarTrip / Death+qpid
Versailles-os Yuki korábban itt zenélt, ugye -
zene tőlem xD
K_Mama-ról van a legkevesebb infóm, gyk. semmi, és csak egy számuk van, szal' ők lesznek a 3.-ok akiket töltök majd fel xD
Kreuz†Schwert
Ők gótkodtak! Nem kicsit jól
A hangja is kicsit
hasonlít Seth-hez
Gill'e cadith
Őket is oldschoolhoz szokták sorolni, szerintem annyira nem, de mindegy,
jók voltak
∟υτёη∀ (ルテナ)
*nincs kép, mert a képfeltöltés szivat és nincskedvem máshova.. D:*
Kurosaki Mahiro (Kiryu énekes) korábbi bandája ugyan. És tévedtem, Lily. 2 lemezük van fent Evil en Luciferen ^^
Mareydi†Creia'
A dobosuk meg Kai volt, ugye, aki mostmár a Gazette-ben keresi a kenyerét. Szerencsére a PSC nem törölte a múltját és van tőlük zene (persze a kedvenc nincs fent youtube-on, de
EZ is jó, csak uncsi xD)
Mystic Moon (ミスティック ムーン)
Elég
érdekes hangja van az énekesnek, de én pont ezért szeretem
∑-sigma- (シグマ)
フィオーレ (Fiore)
Ők a Karen-hez hasonlítanak leginkább, de csak abban, hogy nagyon határeset, inkább csak ideig óráig csináltak oldschool-nak nevezhető zenét, inkább simán visual, abből viszont első rangú. Ők azok, akiket nagy kiadóhoz kéne vinni és kényszeríteni újabb slágerek gyártására. Ginta, az énekes egyébként olyan zenekarokban volt, mint a kreuze, Nomura (az "LMC copy band -.-") és most a Metry-ben!
Akei Ito - akinek ez nem tetszik, simán vuzi
Red Tail Cat
DECAMERON
Zene:
tőlem és
mástól - NAOKI hangja is ! *__*
Jolly Pickles
Ők '90-ben alakultak és még ma is aktívak! Csak ma már inkább punk zenét játszanak, sem mint
korábban
かまいたち / Kamaitachi
Ők az első oldschool bandák között voltam, akiket megismertem, szóval egyike a legnagyobb kedvenceimnek, de ha később is találok rájuk, szerintem ugyanígy lenne. Scena-nak is baromi jó hangja volt, és nekik is minden albumuk simén 10/10 nálam
かMARCH /
へのへのもへじ - egész discogot bemásolnám legszívesebben, de úgysem fogja soha senki még ezeket sem meghallgatni xDD
(Ők egyébként voltak nagy kiadónál és egyike voltak a legnépszerűbb korai vk / rock bandáknak)
幻覚アレルギー (Genkaku Allergy)
Scena következő bandája a Kamaitachi oszlása után, olyan Anti Feminism stílusú durvulás, latex-szel és nagy tupírokkal xD
Sajnos a klipjüket leszedték, na majd lehet újra rakom xD
Scena egyébként a mai napig aktívan énekel! Tavaly alakult meg az új hc / punk bandája, a The Splatters !
LADIES ROOM
*kép nincs* - csak jelenkori
Ők '87-ben alakultak, és elvileg a mai napig aktívak, bár 6 éve albumot nem adtak ki xD
'95-ben egyébként elhagyták a vk stílust a Super Girl albummal és egy évre rá fel is oszlottak, de 2001-ben őjra alakultak ^^
Zene, még a visual érából
JUSTY-NASTY
http://www.youtube.com/watch?v=5-kfGK7zl5A&feature=related
∀NTI FEMINISM
Őket sem kell bemutatni asszem', bár annyira nem visual szerintem, mégis ide sorolják őket
SISTERS NO FUTURE
Dynamite Tommy és CRAZY DANGER NANCY KENchan (Kenzi) co., nekik köszönthető az
original gangsta visual kei rap xDDDDDDDDDDDD
THE DEAD P☆P STARS
Ők sem vk már, de akkor is és most is nagyon jók, na meg ugye
Kenzi
COLOR

A COLOR-t a szarszemét korrupt adóbotrányokba keveredett, yakuzával is kapcsolatba hozott (blabla..) Dynamite Tommy vezette...
..aki ugye a FREE WILL kiadó vezetője / megalapítója, és ma számos indies kiadó felett bábáskodik / bábáskodott (úgyis nevezik, hogy : The big boss of visual kei indies), mint pld: Matina / Under Code, Anachrist Records, PS Company, Eternal Records / Climax Enterprises, Speed-disk records ! Death trap records, Lareine, Applause, Artist Society
A bandáról csak szuperlatívuszokban beszélhetek, nálam ez az alfa és omega, az ami nálad a Raphael, Lily, az nálam a COLOR, ami Arunál a DeG, ami Jigsaw-nak a Cali=Gari.. stb..
A basszusgitárosuk Marry sajnos meghalt és emlékére évente rendeznek olyan nagyszabású eseményt, mint Hide-nek. Egyébként voltak
nagykiadónál, akár a Kamaitachi és míg az X Japan-t nyugatnak, addig a COLOR-t keletnek szokták hívni, holott nem voltak úgymond riválosok (sőt, az első albumokon még az X háttér vokálozott)
na mindegy, nem írok regényt
LEFT WING (ezt egyábként a Piass / Re:STARS is feldolgozta) /
D.D.T /
CLENCH ONE'S FIST
Aztááááán itt vannak a mai bandák, az új hullám:
Ru:natic
Ex-DAS:VASSER énekes, Kei bandája és habár 2008-ban alakultak igazán csak tavaly indult be a szekér
A külső alapján ki lehet találni, kik voltak rájuk nagy hatással. A zene is olyan. Beteg nagyon, jóféle
sikolyokkal, nyögésékkel, gitár témákka, jól hallható basszussal - akárcsak ebbenl!
『正義』崇拝教團JUSTICE KING (“Seigi” Suuhai Kyoudan JUSTICE KING
Ők 2009-ben alakultak, és egyik tag sem zenélt korábban sehol - bár inkább kotekote szerintem (bár az meg ugye oldschool

)
http://www.youtube.com/watch?v=TpI-GBNhNQY
Vallquar - ワルキューレ (ex.Madieduor)
Őket sokan szidják Hikari borzalmas hangja miatt, de szerintem semmi baj nincs vele. Ezen kívűl Metis Gretel utódjaként tartják számon, ami azért nagy szó, szerintem
聖憬美的 /
惨愴プレリュード (Brahms ^^)
Aztán ott van még az én nagy kedvencem, ami a COLOR-ral együtt a leg, a
Metis Gretel
Fairy Tale... Gothic PV
Na de nem írok inkább többet, eskü nem akartam ilyen rekord hosszúra, de vicces volt (viszont soha többé) xD