MaKo wrote:
De BoA azert mar egyreszt nagyon regota jelen van Japanban, es nem is igazan koreaikent vonult be, hanem "japankent" a koztudatba (oke, hogy a tobbseg tudta egybol, hogy koreai, de BoA pl. eleve tudott mar iszonyat jol japanul, japan piacra lett felkeszitve, szanva, stb....). A Tohoshinkire emlekszem, spec egy masik koreai fellepore gondoltam a tavalyi felhozatalban (akinek nem tudom a nevet, es csak ket szam kozott "atvezeto" tancos volt, azt hiszem nem is hires, de ugy remlik, hogy koreai volt). Tohoshinkiek meg visito fangirl lazt valtottak ki mar a fellepes elott joval, szoval ok oke. En most inkabb az ujonnan Japanba berobbant bandakrol beszeltem (Girls generation pl.), akiket nem hivtak meg.
A Japánban való régebbi jelenlét sz'tem nem változtat azon, hogy mind BoA, mind a Tohoshinki koreai. Ezzel a japánok vannak a legjobban tisztában.
Nem vonatkoztathatunk el attól sem, hogy a KUG egy szórakoztató műsor, aminek a nézettsége az utóbbi években mélyponton van, értelemszerűen olyanokat hívnak meg, akikkel vonzzák nézőket. Nem véletlenül szerepelt például Susan Boyle is, mint sztárvendég asszem két éve.
A "megtiszteltetés a műsorban szerepelni" elsősorban a japán előadókra vonatkozik, ezt írtam a Laruku kapcsán, külföldieknek (meg Gacktnek

) ez egy szimpla fellépés, amivel sz'tem semmi baj nincs.
Összességében nálam ebből az jön le, hogy a) nincs semmi baj a koreai (vagy bármilyen külföldi) fellépőkkel, b) olyan előadókat is meghívnak, akiknek értéke nulla, de az emberek kíváncsiak rájuk (pl AKB48), ugyanis a műsorszerkesztők sem hülyék, ezért hívnak meg fiatal, felkapott előadókat, c) megy azért ott is a harc a háttérben.
Arra vonatkozóan, hogy a pletykákkal ellentétben miért nem lép fel sem a KARA, sem a BIG BANG, én továbbra is tartom, hogy Johnny és Tsunku (azt hiszem így hívják az AKB48 producerét) a szokás szerinti, "ha ők fellépnek, az én csapataim nem mennek" módon beintett az Avex-nek és a többi kiadónak.