Sziasztok, visszatértem
kellett egy nap, mire leülepedtek a friss és extra intenzív élmények. mint korábban írtam, borzasztó nagy örömömre sikerült eljutnom Barcelonába, ahol kedden élőben láthattam Haido-sant és a Vamps tagjait.
Kezdjük a szárazabb résszel... A spanyol street team tagjai kitalálták, -a fél napos sorba állást és eszement tülekedést megelőzendő- hogy a koncert napján reggel sorszámokat fognak osztogatni (200 db-ot), amivel délután vissza lehet jönni 6-ra, és aszerint sorba állni a 7 órás beengedéshez. Már hajnalban tömött sor volt, én fél 8-ra értem oda a romániai barátnőmmel, és a 93-94-es sorszámokat kaptuk. Ez azt jelentette, hogy igen erősen az első szekcióba leszünk majd, az hogy melyik részén, az azon múlik, milyen gyorsan futunk az esti beengedést követően
fél 6-ra érkeztünk délután vissza, elképesztő embermennyiség állt a pici utcán, ami az Apolóhoz tartozik.
A fanok elég kulturáltan, türelmesen, minimális taposással várakoztak. A banda fotósa többször is lekapott minket, kint volt egy spanyol tv és J manager-san is többször kijött megnézni a sort
A hely kb.1000-1200 embert képes befogadni, én csak saccolni tudok, de sztem 6-700-an lehettünk kb. Mikor beértünk, egy aprócska színpad fogadott minket, mindenféle manír nélkül, csak a rózsás mikrofon és az oldalt elhelyezett, megvásárolható ajándékok utaltak a Vamps jelenlétére. Nem volt külön plakát vagy vetítés...
Anne és én kb. a 3. sorba kerültünk, közvetlen Hyde mikrofonja elé, középre, a színpadtól 4-5 méterre. Igazából csak mikor kijöttek, akkor láttuk milyen közel vagyunk. Elképesztő volt!!! Először állítgatták a staff tagjai a hangszereket, aztán nagy füst volt, és pontban 8-kor kezdődött az őrület
Innentől nyomom a setlistet és mellé a kommenteket.
Setlist:
1. DEVIL SIDE - zúzós, füstös, szexi, ugrálós, egymást eltaposós kezdés, pont, amilyennek lennie kell
2. REDRUM - még itt is ment a helyezkedés, taposás, vadulás
3. DOLLY - itt már kezdte mindenki felvenni a tömeg ritmusát és pont úgy ugrált és csápolt, hogy a másik kapjon levegőt és lásson. legalábbis, ahol én álltam

pont szemben Hyde-al
4. THE PAST - mivel épp aznap volt Kazu szülinapja, a Past előtt nyomtunk egy mini Happy Birthday-t, és Hyde neki ajánlott a Pastot. fantasztikusan szólt élőben ez a dal!
5. GET UP
6. MEMORIES
7. PIANO DUET
8. COUNTDOWN - itt ismét kicsit megőrültünk. próbálta hallgatni Haido, hogy éneklünk, de sajnos a japán lyrics-ekben annyira nem volt magabiztos a közönség. mindenesetre imádtam, hogy a régebbi dalok közül is hozott, ráadásul ez személyes nagy kedvenc
9. VAMP ADDICTION - itt a fiúk is megőrültek
10. SAMSARA - istenem... hát, itt majdnem sírtunk, olyan szép volt. végig pengetett Hyde és elég sötét volt, mindenki meg volt hatva. ezt pedig csak fokozta a következő gyönyörűség:
11. MY FIRST LAST - nem tudom leírni, milyen volt ez a két dal egymás után élőben. ha most nézem a klipet, kb. állandó jelleggel sírnom kell, ha eszembe jut

csodaszépek voltak
12. JESUS CHRIST - ez sztem kifejezetten a katolikus spanyolok kedvéért jött. nagyon örültem, mert ez a szám lett az este egyik katartikus dala, mind átéltük Hyde-al együtt. szuper volt! persze erősen rásegített a hangulatra az előző két dal is.
13. HUNTING -megint egy kis vadulás, csoportos üvöltéssel
14. ANGEL TRIP - hangulatban nagyon illett a katalán éjszakához
15. TROUBLE - mondanom sem kell, h lévén, h az egyik kedvenc Vamps coveremről van szó, itt már kb. úgy ugráltam(tunk), hogy nem is éreztük a majd 2 óra állást, és az előző sorbanállást. tényleg, van valami mágikus hatása a rajongásnak, mert elmúlaszt minden fájdalmat
16. LIVE WIRE - mindenki énekelt. nagyon.
17. SEX BLOOD ROCK N' ROLL - mindenki üvöltött Hyde-al, szintén nagyon
18. LOVE ADDICT - itt próbáltunk táncizni, mindenki, ahogy elfért
19. REVOLUTION - a dal első felét szinte csak mi énekeltünk, Hyde pedig édesen mosolygott és nagyon büszke volt az európai fanokra, akik tudják a szöveget

hihetetlen hangulata volt élőben a dalnak
20. MIDNIGHT CELEBRATION - zárásként szokás szerint, pogózással
A setlist közben szándékosan nem írtam a kinézetükről, mc-részekről stb. formaságokról, úh ez következzék most:
Jin és Arimatsu annyira sötétben voltak végig, hogy szinte csak Jin elképesztő hajkreációja látszott, pedig elég közel voltam. Ju-Ken sötét inget és nyakkendőt viselt, legyezővel szórakozott, az arcára halélfej volt rajzolva fekete öööö... izével

leginkább alkoholos filcnek nézett ki, ami a végén valahogy lekerült róla. Végig nagyon aranyos volt, mosolygott, pogózott, mint állat... KAZ a szokásos kis bájos formáját hozta, ő állt közelebb hozzánk a jobb oldalon (felőlük nézva balon), fekete top, alatta pedig fekete-feher csíkos trikó volt rajta. Azt hiszem alulról mindketten sötét farmerben voltak, de ne kövezzetek meg, nem emlékszem biztosan. Akármennyire is próbáltam koncentrálni, hogy ne csak Haidót nézzem... elhiszitek, hogy mindent megpróbáltam??? Piszkosul nehéz volt. Főleg, hogy ott állt az orrom előtt, meg táncikált, illegette a csípőjét, nyalta a gitárját, meg spanyolul beszélt olyanokat, hogy: "puta madre, meg tengo hambre, meg olyat is hogy... ezt már magyarul írom inkább: akarjátok, hogy elmenjek? jól érzitek magatokat? szeretlek titeket spanyolok, meg sorolt fel spanyol szavakat, mindenféle összefüggés nélkül. aztán volt olyan is, hogy "i feel f@cking great..." szerintem ez azért nagyon kedves volt, hogy legalább ennyit megtanultak, és szinte végig spanyolul beszéltek. Kaznak elénekeltük a Happy Birthdayt, és Olé Olé-ztünk, és ő is cukin megköszönte spanyolul. Nagyon édes volt, tényleg. <3
Elég sokszor fényképezett a fotós, és a szülinapos részt pl. egy az egyben vette a kamera, úh remélem alapos gyanúnk lehet, hogy hamarosan jön a World Tour DVD.
Nem tudom mit hagyhattam ki... Hyde hangja gyönyörű volt, végig tiszta, és nem ordította túl egyik számot sem. Hihetetlen aurája van az embernek képernyőn keresztül is, de így élőben...oh, my god! És azt még nem is mondtam, hogy végig ki volt gombolva az ing, amiben volt, totál barna a bőre és kocka a hasa

volt egy pont, azt hiszem a Love Addictnél, mikor rózsaszirmokat dobott a közönségbe. hát szóval, sikerült elkapnom kettőt

Ju-Ken egyszer leköpött vízzel, ő amúgy ilyen konfettiszerű izét is köpködött, aztán K.A.Z. leöntött vízzel, úh már nem is volt melegünk; de jószívű volt, mert a szülinapi tortáját is elkezdte dobálni, sőt! a napszemüvegét odaadta egy srácnak az első sorban.
A koncert 2 óra 15 perces volt, még utána vettünk Vamps relikviákat

én két karkötőt, egy posztert és egy szatyrot vettem. (ígérem, befotózom majd őket!)
Imádtam, hogy ilyen pici volt az Apolo, mert pont a hátránya vált végül előnyére, mert totálisan közel voltunk hozzájuk. De tényleg, hihetetlen!
Hát kb. ennyi jutott eszembe. Egy szó, mint száz: megérte.
FRISSÍTÉS!!!
közben megjöttek az első felvételek, fancamek:
spanyol tv:
http://www.youtube.com/watch?v=F6zF0CwoHQ0
fancam:
http://www.youtube.com/watch?v=AWQZWgM3Jaw
http://www.youtube.com/watch?v=gP7BdD8lZII