22 wrote:
én spec kb fél óránként a kép mellé rakom a rajzom, a vége felé a karakteresebb vonásoknál pedig úgy körülbelül 5 percenként, és úgy kiszúrom, mit rontok el.
A hibák kiszűrésére ajánlom azt, hogy a rajzot nézd meg tükörben (tegyél mellé egy kis tükröt, és úgy a kapott kép a rajz fordítottja lesz, és idegenné válik a készítő számára, és úgy már egyből észreveszed a hibákat.) Elvileg beválik, mondjuk én még nem próbáltam, azért vicces lenne ha suliba tükrökkel járnék

.
Sadocat-shi Az aquarell festéket én nagyon ajánlom ( én személyszerint imádom

most van gogh fajtát használok, ami azért elég drága, de jó minőségű, viszont a Louvre akvarell festéket, amiket elég sok papírboltban meg lehet találni is tökéletesek hobbiszinten festeni, és nem is drágák. Egy 12 darabos azt hiszem 2500 forint, és elég sokáig kitart), az egyik legkönnyebb festési technika, de ha már azzal próbálsz festeni, akkor használd ki a tulajdonságait (rednes papírra olyan mintha vízfesték lenne..) és vegyél aquarell papírt is. Olyan 250 grammtól kezdődnek a jobbfajták, csak általában A1es méretben adják őket,(bár jobb helyeken lehet kapni tömbökben is, de azokat annyira nem ajánlom, eddig csak művészellátóban találkoztam velük, és annyira nem olcsók, de megérik az árukat) amiket aztán vagdosni kell (nem hiszem hogy akkora méretben akarsz készíteni valamit, bár én már csináltam ; elmondom nem kis munka). A Kes papírban (Árkádon kívül fogalmam nincs holvan) lehet kapni ilyet, elég jó áron, csak mondani kell hogy csavarják be valami papírba, mert arra ott tapasztalataim szerint (bár nem sokat vásároltam eddig ott) összetörik a papírt. Az meg elég ótvarul néz ki.
Akkor amikor valaki fotóról rajzol portrét, általában az a baj, legalábbis engem az zavar, hogy nincs térben. Szvsz arányokat úgy jobban el lehet találni, és sokkal élethűbb lesz. Szunyoghy Andrásnak van egy Rajz ABC nevezetű könyve, amit szerintem érdemes megvásárolni annak, aki csak így hobbi szinten űzi a dolgot, de szeretne sokat kihozni belőle. Jó dolgok vannak benne, a portrérajzolásról is, azt hiszem egész alakos dolgok is vannak, meg állatok, csendélet, mindenféle. ;D
Még a jó múltkoriban csináltam ezt a jaguárt, azóta is vár arra hogy aláírjam meg hogy legyen bajusza. De azt hiszem ez már csak ilyen szignálatlan - borotvált jaguár marad.
http://i35.tinypic.com/nd3ehy.jpg
Most egyik ismerősöm bízott meg azzal, hogy rajzoljak neki tetoválást (soha életemben nem csináltam hasonlót), szóval most ezen munkálkodok, azért egy kicsit ideges vagyok, mert ha ezt rávarratja magára, egész életen keresztül rajta lesz.

Azért örülök, hogy így bízik bennem, egy részről jó érzés, hogy az én munkám (félig, azért valakit megvarrni nekem nem lenne pálya xD)
Azt hiszem túl sokat használok zárójelet. : <