Sadocat-shi wrote:
Egyébként hülye kérdés, de engem érdekel xD Sz'al: kinek mekkora a legkisebb ceruzája? :Đ Illetve ha töpörödött lesz, akkor dobjátok vagy még használjátok? Uhh ha már itt tartunk, ki milyen eszközöket használ? OO
Én sose jutok el addig, hogy egy olyan ceruzám, amit igazából rendszeresen használok, ilyen getszypici legyen. Mindig eltörik benne a hegy. Igazából egy 500-600 forintos ceruzánál ez kifejezetten idegesítő.
Mondjuk ez inkább a 9B, 8B, 7B, 6B, és még az 5B-s ceruzáimnál is előfordul, mert annyira puha bennük a grafit, de igazából én szeretem ezeket, a caran d'ache getszyjó minőségű cuccokat gyárt. <3
És vaccsoltalak devarton!
Miharu89: Kiváncsi lennék a könyv tartalmára, valahol a neten nem lehet fellelni kb. a tartalmát?
Amúgy ezt hogy a kezed tintás/grafitos lesz, és sokszor el is maszatolod a rajzot, azzal lehet kiküszöbölni, hogy a kézfejed ahol hozzáér a papírhoz egy kis papírt raksz alá
Amúgy ki mivel dolgozik, ha már így előkerült a ceruzatéma?
Nálam az akvarell játszik nagyobb szerepet, egyenlőre egy 12 darabos Van Gogh készlettel munkálkodok, 3 színnel kibővítve (egy lilával, poroszkékkel, meg ultramarinnal). Altalában 250-300 grammos akvarell papírnál nem használok vékonyabbat festéshez, de majd akarok venni 450-eset, azt még le se kell ragasztani, és sok réteget bír el *m*. Színes ceruzával meg pasztellal nem szeretek dolgozni : <. Grafitban a Caran D'Ache-t használok, 3B-től 9B-ig, kiváló minőségű ceruza. Amit még ajánlani tudok, mert ez a hobbi rajzoláshoz szvsz elég drága (500-600 forint között mozog az ára) az a Brynzeel. Rajzoláshoz papírt is egy olyan 150-200 grammos finom textúrájút használok. Igazából ez a felsorolás majd szeptembertől bővülni fog xD.