Igaz én is magamtól tanultam meg rajzolni egész ovis korom óta n_n Pár éve ismertem meg, hogy van ilyen jobbagyféltekes rajzolás és csak néztem, hogy ez tényleg így van ???? oO Szóval így elkezdett érdekelni, mert portékat sose tudtam rajzolni és nagyon akartam. Főleg mikor nézegettem Devarton a portrékat *_* Irigykedtem. 1 éve kaptam meg a könyvet, amiből megtanultam 4 nap alatt, mert ennyi kell hozzá, mi ennek a lényege. Tényleg, első rajzomon csak úgy néztem, hogy ne mááár, ilyet is tudok ? D: Azóta így szívesen rajzolok portrékat, ha van időm rá, mert olyan jó átérezni, hogy én ezt 1 éve még nem is tudtam, mostmeg már... *___* Igazából azóta, mindent egy kicsivel jobban rajzolok meg, szóval részletesebben, és jobban odafigyelek az arányokra, árnyékokra stb. Én mindenkinek ajánlom a könyvet, mert sok okosság van benne, amit nem nehéz megtanulni ^_^ Nekem teljesen bevált n_n
Sadocat-shi wrote:
Egyébként hülye kérdés, de engem érdekel xD Sz'al: kinek mekkora a legkisebb ceruzája? :Đ Illetve ha töpörödött lesz, akkor dobjátok vagy még használjátok? Uhh ha már itt tartunk, ki milyen eszközöket használ? OO
Én éppen a nagyon pici ceruzákat szeretem xD Anya még régen vett nekem ilyen 10 cm-es rotring ceruzákat és imádom *_* Könnyű őket tartani, jó fogni, nem úgy mint a nagyobbakat xD (számomra) Meg nekem a kezem mindig lent van a papíron xD
És még csodálkozok, miért tintás vagy szenes a kézfejem oldala írás, rajzolás után 
Így nekem sokkal praktikusabb a kicsi ceruzák n_n
Én a rajzolásban a fekete fehér híve vagyok. Nem szeretek színezni. Kaptam régebben akvarell színes ceruzákat, és nagyon szépen fogtak, de nem szeretem a színt a rajzaimon látni xD Mindenféle keménységű grafitot használok, mikor mi kell. HB-t inkább vázlathoz. B2, B4 stb.-ket, árnyékoláshoz ^_^