pocketlawyer, bocs, hogy ennyit kell teszegetni ide-oda a temat
Amugy egyetertek azzal amiket mondasz (bar en nem vagyok koreai banda/Johnny's rajongo, szoval ahhoz a reszhez nem tudok nagyon hozzaszolni ^^" Bar az nem csoda, hogy Arashiek iden tarolnak, mostanaban folyton reflektorban voltak, a SMAP meg ugyis kirobbanthatatlan kozkedvenc, ok mar "feeling" a Kouhakuhoz

). En inkabb csak arra akartam utalni, hogy a Kouhaku eredetileg azert elegge nemzeti unnep felhanggal indult, regebben legalabbis biztos nem volt mindennapos, hogy random gaijinek (teszem azt koreaiak is) fellephessenek. Plusz regebben Japanban azert ment a koreai ellenesseg is rendesen... tobbek kozt BoA is ezt hivatott meg athidalni, nem titkoltan, hogy a ket orszagot kozelebb hozzak egymashoz. A koreai boom kesobb meg csak rasegitett a dologra, azota imadjak a k-doramakat a japanok, most meg a k-pop kezd nagyon erosen bejonni az orszagba (komolyan, a hiradoban volt errol szo, hogy mi ez a hirtelen k-pop mania, meg kulon k-pop cornerek a zeneboltokban, stb. ami azert nem semmi szerintem

).
De ahogy irtad, a valogatas ezek szerint nagyon rament arra, hogy "mindegy ki, csak hires legyen"... AKB-t es tarsait en sem tamogatom, hogy fellepjenek (sot, a magam reszerol egyenesen meg vagyok dobbenve, hogy idaig jutottak, de hat a tomeg a szart zabalja, ahogy Jude mondta, ugyhogy ha ez kell nekik, ez kell nekik...). Az is igaz mondjuk, hogy sokakat az MSlive-ba is meghivnak meg a Kouhaku-ba is, de mig az elsot sokan elfogadjak (az karacsony kornyeken van), addig a masodiknal mar egyesek inkabb csaladdal unnepelnek (pl. Namie-rol tudom, hogy szinte minden evben meghivjak, megis mindig visszautasitja, mert az ujevet szigoruan a fiaval szokta unnepelni).
Nna, amugy tenyleg bocsanat az offert, fogalmam sincs hova lehetne meg pakolni ezt a temat ^^;;;;;;