Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 19 Sun, 10:49 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 579 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 39  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2010 May 16 Sun, 11:10 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

pocketlawyer wrote:

A trailer ütős, monumentális épületek a legjobbak.
Viszont belenéztem a Star Wreck: In the Pirkinning című filmbe, amit ott a hozzászólások közt említenek és hát az űbergagyi béna. Ráadásul majdnem 2 órás, úgyhogy nem is néztem végig.

Szóval óvatos vagyok.
+ ha tényleg ilyen amatőr film lesz, akkor nem is biztos, hogy fogják adni a magyar mozik.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 16 Sun, 8:19 pm 
Forum Addict

foodlfg wrote:
pocketlawyer wrote:

A trailer ütős, monumentális épületek a legjobbak.
Viszont belenéztem a Star Wreck: In the Pirkinning című filmbe, amit ott a hozzászólások közt említenek és hát az űbergagyi béna. Ráadásul majdnem 2 órás, úgyhogy nem is néztem végig.

Szóval óvatos vagyok.
+ ha tényleg ilyen amatőr film lesz, akkor nem is biztos, hogy fogják adni a magyar mozik.

Én még egyetem alatt láttam teljesen magyar készítésű Star Wars filmet, kábé nulla minőségű számítógépes grafikával, mégiscsak 2002-ben történt, és élveztem, pedig látszott rajta, hogy amatőr dolog.
Szóval az ilyesmi engem nem zavar.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 16 Sun, 9:35 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Ha már így belejöttem a rívjú írásokba, gondoltam itt az ideje egy olyan filmet elővenni ami szerepel a személyes top 10-emben.

PSYCHO (1960)

Image

PÁR MONDAT HITCHCOCKRÓL

Hitchcock ez egyik oltájmfévörit rendezőm. Azonnal felismerhető ikonikus figura, az első "celeb" rendező. Állandóan öltönyt viselt a forgatásokon egyetlen esetről tudok amikor levette a zakóját a hőség miatt, de az ingje akkor is a legfelső gombig be volt gombolva. Szigorúnak tűnő külseje álca csupán, kimondottan humoros típus volt, főleg a tv sorozatának epizódfelkonferáló jelenetei voltak jópofák.KATT!

Hitchcock szerette ha Hitch-nek szólítják, amit általában a következőképpen javasolt:

- Call me Hitch...without a cock.

A mestert nem hiába hívják a mozi apjának, hiszen minden fontosabb filmes fázisnál jelen volt. Némafilmekkel kezdte, (ahol megtanulta, hogyan kell egy történetet képekben elmesélni) még angliában, aztán ő készítette a legelső brit hangosfilmet. Később áttelepült Hollywoodba. Sokat tanult a német expresszionistáktól, Murnau-tól és Fritz Lang-tól.

A technika nagymestere volt, aki olyan filmes trükköket kísérletezett ki amit a mai napig használnak a filmkészítők (pl aVertigo effektust). Mindíg mondta, hogy őt nem érdekli a tartalom, csak a technika. Ezt azzal magyarázza, hogy a festőt sem érdekli, hogy a csendéletén szereplő gyümölcsök édesek-e vagy keserűek, hanem azoknak csak a vizuális megjelenítése.

Image

Talán ő készítette a filmtörténet legtöbb klassziusát, ezért kissé közhely pont a Psycho-t választani, de nehezen tudok jobb filmet elképzelni. Már az openingje alatt is azt érzed, hogy valami valami egészen különleges dolgot fogsz látni. A kizárólag vonósokból álló zenei aláfestés és Saul Bass grafikus betűi felejthetetlen egyveleget alkot. KLIKK!

Hitchcock azonnal felvásárolta a Psycho történetét leíró könyvkészletet, hogy a közönség ne tudja meg mi a sztori vége, sőt szerzősést kötött a mozikkal, hogy arra az esetre ha valaki késve érkezne, azt ne engedjék már be a moziterembe, nehogy lemaradjon a csavarról.

Image

Ma már mindenki ismeri az első fordulatot, a gyilkosságot a zuhany alatt, ami a filmtörténet egyik leghíresebb montázsa. A stúdió készíttetett Hitchcocknak egy női torzót, (amit ha megböktek kifolyt belőle a "vér") de a mester másképp oldotta meg. Több mint hetven kameraállásból válogatták ki azokat a képsorokat amelyek végül a késelést bemutatják, méghozzá úgy, hogy a kés sosem érintkezik az áldozattal, csupán a montázs által keltett illúiót használja.KLIKK!

Nemcsak a gyilkosság megjelenítése, de annak áldozata is lényeges aki nem más mint a Janet Leigh akit mint főszereplőt mutatott be a film, erre Hitchcock kinyírja a film felénél. Ilyesmit még soha senki sem tett előtte és azóta is kevesen. A film úgy indul mint egy szokásos bűnügyi sztori. A nő ellop egy nagyobb summát a bankból ahol dolgozik. Menekülés közben megáll egy motelnél este ahol megölik. Itt vált át thrillerbe.

A nagy csavart persze nem lövöm le, (ha még valaki nem vágná) ha már a mester ilyen szépen megkért.

Állítólag a mi generációnk már ném képes átérezni, hogy mennyire
sokkolóan hatott a film az emberekre. Léteznek fotók ájulgató emberekről a moziban. Mostanság nem hallunk ilyesmiről.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 16 Sun, 9:43 pm 
Forum Fanatic

^ Psycho nagy sirályság. :) Nekem még a remake-je is tetszett (igazából azt láttam először :lol:).

Ja, és megint jó kis cikket írtál!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 16 Sun, 9:44 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

fú én azokat még nem mertem megnézni. nekem befeződik a sztori az első rész végével.de monnyuk én is olvastam olyanokat, hogy viszonylag nézhetőre sikerültek.
a dícséretet pedig szívesen veszem. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 16 Sun, 9:48 pm 
Forum Fanatic

Tokubei wrote:
fú én azokat még nem mertem megnézni. nekem befeződik a sztori az első rész végével.

Ja neeem, nem a folytatásokra gondoltam, hanem a normál sztori '98-as változatára!! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 16 Sun, 9:58 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

jaa.télleg azt írtad.uff.az a fazon játsza norman batest aki a "kidobós"-ban szerepel. akkor ez még felejtősebb mint a folytatások. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 16 Sun, 9:59 pm 
Forum Fanatic

^ Okés, értem. XD ...engem elszórakoztatott még annó, zsenge tinédzserként. :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 17 Mon, 10:34 am 
Elite Member

Hitchcock! :idol: :idol:
Óriási! Ez érdekes leírás volt, Tokubei!
A Psycho-t még 12 évesen láttam először (hát sikkantottam párszor,az tény.XD) Megvolt videókazin, ezért többször láttam. A folytatásai nem hagytak bennem nyomot, a remake se különösebben.
Szerencsétlen Anthony Perkins, azóta is ő testesíti meg számomra az "őrültet". :lol:
A Manderley-ház asszonyát ismeritek? Még nem láttam, csak az elejét.Kíváncsi leszek, milyen, Daphne Du Maurier könyvét olvastam, anyám mesélte akkor a házhoz vezető utat..Nagy hatással volt rá anno a moziban.:) Azok a rododendronok...(a könyvben legalábbis azok voltak).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 18 Tue, 10:47 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

bear wrote:
Hitchcock! :idol: :idol:
Óriási! Ez érdekes leírás volt, Tokubei!
A Psycho-t még 12 évesen láttam először (hát sikkantottam párszor,az tény.XD) Megvolt videókazin, ezért többször láttam. A folytatásai nem hagytak bennem nyomot, a remake se különösebben.
Szerencsétlen Anthony Perkins, azóta is ő testesíti meg számomra az "őrültet". :lol:
A Manderley-ház asszonyát ismeritek? Még nem láttam, csak az elejét.Kíváncsi leszek, milyen, Daphne Du Maurier könyvét olvastam, anyám mesélte akkor a házhoz vezető utat..Nagy hatással volt rá anno a moziban.:) Azok a rododendronok...(a könyvben legalábbis azok voltak).

én pont egy hete láttam, és ha nem vagy hitchcock fan akkor azért eléggé nagy csalódás lehet az idő vasfoga miatt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 19 Wed, 8:22 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Megnéztem az À l'intérieur-t, ami angolul Inside címen fut. Rengeteg jót hallottam róla, többek között itt fórumon is dicsérték. Hát én fel is készültem valamire... amiből aztán nem lett semmi. :lol:
Nem vagyok egy kemény kislány, nem élvezek a trancsírra, bár egy bizonyos pontig (filmen!!) elvagyok vele, a lelki terrort sokkal inkább nem bírom.
Nos, ebben az alkotásban elvileg van minden, gyakorlatilag viszont én a film felét végigröhögtem. Ez bizony derekas csalódás volt. Olyan égbekiáltó blőd, logikátlan baromságokkal van tele, amik miatt egyszerűen képtelenség komolyan venni, ez pedig az élvezet rovására megy. Kár. A kevesebb több lett volna...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 19 Wed, 8:28 pm 
Forum Fanatic

^ Nemtom, én elszórakoztam/creepültem rajta (miután másodszor nekiveselkedtünk). :lol: Tetszett a stílus meg minden (mondjuk télleg volt 1-2 röhejes jelenet benne)...erről most eszembe jutott, hogy azt a másik francia horrort is meg kéne nézni megint (a kínzósat).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 19 Wed, 8:33 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Én is elvoltam vele, meg azért akadt benne pár eltalált pillanat, de például amikor [SPOILER]leégette a terhes csaj a másik arcát, kitört belőlem a röhögés, a zombi rendőr támadását egyszerűen nem értettem, ahogy azt sem, hogy minek bökte nyakon magát a néni, amikor rögtön utána alaposan körbetekerte szigszalaggal, és átment instant Lara Croftba[/SPOILER] Ezek akkora marhaságok voltak. :?
A kínzósat meg miért akarjátok megnézni mégegyszer? :dead: Az földhöz csapott, annak az utolsó félóráját végigbőgtem. :|

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 19 Wed, 8:39 pm 
Forum Fanatic

^ Nem megnézzük, csak megnézem...bár lehet, hogy nem. Egyedül túl creepy. :lol:

LOL, a zombi rendőrre nem is emlékeztem, de télleg volt benne olyan!!! xDDDDDDD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 19 Wed, 8:46 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^
Értem. Hát te tudod, én nem vállalkoznék rá mégegyszer, egy alkalommal is bőven sok volt, de én tényleg zselé vagyok. :beaten:
Egyébként ajánlom az Eden Lake című filmet, ha még nem láttad volna. Hihetetlenül letaglózó és kiakasztó, mert sajnos olyan témát dolgoz fel, ami a valóságban is megtörténhetne... Ez is olyan cucc volt, ami felett órákig nem bírtam napirendre térni, köszönhetően a zseniális, de borzalmasan sokkoló befejezésnek.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 579 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 39  Next

All times are UTC + 1 hour