Jude wrote:
^
Biztos, hogy csak te látod, nekem ezek nem tűnnek olyan markáns dolognak. Meg attól, hogy Ayumi is viselkedik hasonlóan, és el tudnád rajta képzelni ugyanazt a ruhát, még szerintem nem válik a klip, vagy a dal koppintássá. Mert biztosan még nagyon sokan mások éltek ugyanezekkel a mozdulatokkal és pózokkal, mivel ugyebár senkinek sincs megtiltva. ^^ Ha csinálna egy olyan dalt, ami hajaz egy Ayumi számra, akkor jogos lenne a vád, de így szerintem többet képzelsz bele a dologba, mint ami jelen van. Sőt, biztos, hogy semmi szándékos hasonlóság nincs benne.
Markánsnak nem markáns, de sok jelentéktelen kis mozdulat összeállítja az utánzás feelingjét. Nyilván nem szándékos, mert Kumi magától nem is ilyen zenét játszana tehát, mindegy. Ez egy úgymond marketing fogás, mivel látják, hogy Ayunak ezeket a mozdulatait falják a rajongók, ezért Kuminak is jó ha kicsit csinálja a fan servicet, hiszen abból jön az extra bevétel. De Ayutól ez nagyon természetes, Kumitól ez most valahogy sok volt. Szerintem neki azok az ikon mozdulatai amikor megrázza a csíőjét vagy amikor letépi magáról a ruhát, vagy amikor megrázza a csuklóját, vagy körbeforgatja a fejét olyan vadállatosan. Nem azt mondom hogy ez a cukiság nem áll jól neki, de ha Ayu csinálja annyira természetesen csinálja, mert ő ilyen. És vehetnénk Every Little Thing énekesnőjét is hogy ő is mindig a saját stílusában maradt, bár régen nem csinált olyanokat hogy rámutat a közönségre és vigyorogva kacsint, mint amiket mostanában tesz. Ez is az Ayu féle közönségfelé cukinak lenni modell, de ő nem rakott belőle túl sokat és igazából csak most hogy így gondolkoztam rajta ugrott be hogy ilyet régebben nem nagyon csinált.
Szóval egyáltalán nincs gond azzal hogyha felhasznál elemeket és beleolvasztja a saját előadáásmódjába, de még így is hogy Kuminak is sokféle előadásmódja van, nem teheti meg hogy az egyik előadásmódja majdnem ugyanazokat az elemeket használja mint bármelyik másik előadójé.. Ha külön külön előadókból merít inspirációt akkor még nem olyan feltűnő, de így eléggé észrevettem.