Matsu~ wrote:
MaKo ne haragudj de ezen az orrhangos hozzászólásodon csak röhögni tudok...
a többihez nem is fûznék hozzá semmit... mindenrõl meg van a véleményem de ezt nehéz lenne leírnom egy hozzûszólásba.
másrészt énis énekelek és tudom hogy mi könnyû és mi nem... ezért hogyha azt mondom hogy tud énekelni akkor abban van is valami....
Uff.

Először is én egy szóval sem mondtam, hogy Ayumi nem tud énekelni. Csak azt mondtam, hogy szerintem igenis néha torzít a hangján, ami nekem nem tetszik, ez van. (Lehet, hogy rossz szó az orrhang, de szerintem elég nyilvánvaló, hogy mire gondolok... régebbi számaiban - a legrégebbi korszakáról van szó - ezt a stílust még nem erőltette, aztán később előjött, nem t'om minek... szerintem kár volt).
Másrészt én is énekeltem (meglehetősen hosszú ideig), szóval én is tudom mi fán terem a zene, zenélés, fellépés, egyénileg és közösségileg, stb.

Ami meg az előadásmódokat illeti, tény, hogy van aki bénább élőben, de én még mindig úgy érzem, hogy ha show-ról van szó, legyen bármilyen apró kis műsor, vagy egy dome koncert sorozat, azt Japánban elég profin megcsinálják (még akkor is, ha mellette az énekes amúgy nem a legprofibb. Kiváló példa erre pl. a Smap, akiket nagyon szeretek, de sosem az énekük miatt... de tény, hogy kiváló "fellépő" banda, az entertainer kategóriában, és nagyon szórakoztatóak

). Ha meg live-ról van szó, lehet, hogy van aki sokat jár koncertre, de én eleve ritkán jutok el live-ra, főleg ha japán előadókról van szó, akkor meg jól megválogatom, hogy kinek az előadását hallgatom végig, és még egy se volt, ami ratyi lett volna.
És pls, no offense... *elbújik az Ayumi fangirlök elől*