lars von trier (idióták,dogville) 2 évig tartó depressziója után egy olyan thriller-horrort írt és rendezett amiben a legnagyobb félelmeit osztja meg velünk.
a film egy olyan profin fotózott és vágott montázzsal indul amit én még nem láttam.egyszerre gyönyörködtet és felépíti a feszültséget.pont olyan mennyei manna szemnek és fülnek, amennyire később elbaszottul beteg és zavaró lesz a léleknek.
ITT meg is nézhetitek az első 5 percet.
miközben néztem arra gondoltam, hogy "így kell kinéznie egy horrorfilmnek ha egy komoly rendező nyúl a témához".kb mint kubrick shiningja, persze színvonalban idézi csupán, hiszen a ragyogást ha muszáj lenne bekategorizálnom akkor inkább pszichológiai horror, míg az antichrist valami torz mutációja a slashernek és a thrillernek miközben olyan képekkel opárál, hogy az alkotói filmek rajongóinak is elsül a töke.willem dafoe meg tök jó karakter.ki gondolta volna...a pókemberben nem baszott oda.
ha valaki megnézné azt figyelmeztetem, hogy nem csupán a szokásos horror elemekre, illetve képekre számítson.valódi szex és igazán kegyetlen, zavaró jelenetek sora várja a filmben néha céltalanul.érdekes, hogy míg a dancer in the dark c. filmje nagydíjas volt a cannes-i filmfesztiválon, addig az antichrist vetítését hangos fújolások/rosszindulatú kacajok és éljenzés fúziója követte, ezzel megosztva a zsűrit és a kritikusokat.
poént nem lövök le, de fontos eleme a sztorinak a természet, a nő, az eredendő gonoszság és a biblia.persze képekkel boncolgatja a fenti témákat nem pedig x és y szereplő elmélkedik rajta.trier nem szolgálhat bocsánatkéréssel, sőt munkássága legfontosabb darabjaként emlegeti a filmet.ha szereted a korszakalkotó horrort és a művészfilmek értőinek krémjét megosztó filmeket akkor nézd meg...de sürgősen.
trailer