Rick wrote:
Ott volt 53 ember, akik látványosan két táborra szakadtak. Te beszéltél x emberrel az egyik táborból. Jah, hát persze, hogy van némi valóságalapja, csak néhány dolgot elhallgatnak. Mások meg nyilván máshogy fognak emlékezni.
De Case kérésere amiket elmondtam, de folyamatosan megpróbáltak belém fojtani:
- Felróttam, hogy nem publikálta az elnökség a közhasznúsági jelentést a törvényileg előírt június 30-ai dátumig. Mi volt erre a válasz Urántól (elnökségi tag)? "A te egyesületed honlapján sincs fenn!!" Majd később oda jön hozzám: "Bocsi, tényleg fenn van, csak nem láttam!" Pofátlanságból jeles!
- Elmondtam, hogy a 2009. 03. 28. elnökségi ülésen a következő döntés született: "A programok végeztével az aktív MAT-tagoknak is tartunk ohanamit (szake, umeshi, valami rágcsálnivaló). Erre is egyöntetűen 50 ezer forintot szavazott meg az elnökség." [Kiemelés tőlem.] Ezzel az a probléma, hogy a közhasznú egyesület a juttatását minden tagnak adja, tehát ilyen döntést nem hozhat. Erre a válasz Nekótól: "Ez azt jelenti, akik eljöttek." Kár, hogy a valóságban szépen félrevonultak és iszogattak, jelenlévő MAT tagokat kihagyva a buliból.
- Szóba jött, hogy az elnökségi fórum hivatalos-e. Én azt mondtam, hogy igen, hiszen a döntéseket hoznak róla, ott szavaz az elnökség, és a MAT hivatalos doksiajait is ott tárolják. Erre válasz Fifi-től: "Nem hivatalos, mert én hostolom." Többen az elnökségből: "A fórumra vonatkozó részeket már töröltük a jegyzőkönyvekből!" Szóval nyilvánosan elismerik, hogy utólag módosítják (Vagyis meghamisítják?) a jegyzőkönyveket. Ez azért elég nagy öngól, nem?
Ennyi tény elég?
Igen, a MAT és con oldal frissítése egy vicc, te is tudod, hogy a szervezői fórumon, megbeszéléseken az illetékesek agyára megyek emiatt kvázi évek óta, hogy ugyan, csináljanak már valamit, de igen, ezt kihagytam, mivel amit írtam, az nem egy teljes beszámoló volt a közgyűlésről (voltak teljes napirendi pontok, amiken átugrottam, pl. a pénztárosi feladatkör átbeszélése, stb), hanem az őszi con elmaradásáról szólt, ennek pedig ahhoz semmi köze.
Az ohanami ugyanaz, mat fórum ugyanaz. Conhoz köze nincs.
A másik pedig, hogy, legjobb tudomásom szerint a közgyűlés tervezett témáihoz, napirendjéhez minden tagnak lett volna lehetősége előzetesen újabb javaslatokkal előállni. Ezt amennyire tudom nem tette meg senki, így csak azokról a dolgokról volt szó, amik a napirendben szerepeltek (incl. őszi con, kizárás-szavazás, stb). Vagyis ha neked lett volna bármi további témád, amit fel akarsz hozni és felelősőket akarsz keresni, akkor erre minden lehetőséged meg lett volna már jóelőre és nem ott helyben kellett volna egy drámai nagybeszéd közepedte felhozni ezeket a dolgokat. Ha egy téma előre be van jelentve, akkor minden fél tud készülni az azzal kapcsolatos infókkal, érvekkel, de ezt sem te, sem Z nem tettétek meg. Mindketten ott helyben akartátok a MAT nyakába borítani a bilit, amiből várható volt, hogy más nem lesz, mint személyeskedős szócsata, mert más nem is lehetett, mivel nem volt napirendi pont egyik sem, a közgyűlésnek pedig ahhoz kell tartania magát.
Így utólag meg igazából meg már gyakorlatilag tárgytalan az egész az elnökség távozása miatt.