Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 24 Sat, 11:02 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 60  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2006 Sep 24 Sun, 10:26 pm 
Site Admin

Case wrote:
Doll wrote:
anoo... lenne egy kérdésem...

hallott már valaki a D[di:] nevû bandáról akiknek nõi énekesük van? és ha igen... ez az illetõ lenne oly szíves és megmutatná, h hol lehet zenét letölteni tõlük?^^ meg persze az is érdekelne, h egyáltalán kik ezek! o_O

köszi elõre is!^^

nem zenekar, hanem szoloenekesno. ^^ amm.. infot meg zene most igy hirtelen nem tudom hol lehetne, majd este utanakeresek ^^

lopott link: D[di:]-Fire Star Man
Meg hiiiivatalos oldal

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Sep 25 Mon, 6:37 am 
Forum Fanatic

Case wrote:

Ja, közben már intézkedtem D[di:] ügyben. :grin:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Oct 05 Thu, 9:29 pm 
Site Admin

Nah, most egy kis öncélú nyafogás jön. Meg az átlagnál egy pöttyet komolyabb post. Eredetileg a japcsizenészekkülföldön topicba akartam, de inkább ide, me' ide való, meg ez egy jó topic, csak keveset van használva... ^^

Szóval. Most megint elöjött az, hogy miért olyan rohadt nehéz ideszervezni zenekarokat. Egyik ok, a pesti klubhelyzet, de ez még szerencsés esetben megoldható, a másik viszont a pénzkérdés.
Merthogy az alapvetö akadály, hogy nálunk egész egyszerüen abszurd és lehetetlen annyi pénzt elkérni egy belépöjegyért mint nyugaton.

A konkrét példa: Ugye jön a BAAL európába novemberben. Az egészet ideszervezni kb 1000 euro lett volna.
Ha egy standard nyugati koncertet veszünk, akkor egy ilyesmi kaliberü banda koncertje kerül mondjuk 15 euróba. Ez azt jelenti, hogy 67 fizetö vendég kell ahhoz, hogy a koncert nullán legyen. Elenben nálunk maximum 1500-at lehet elkérni egy jegyért, ami ha mondjuk 270 forintos euróval számolunk, akkor azt jelenti, hogy 180 ember kell a nullához, amit meg Pesten képtelenség egyenlöre összehozni egy olyan zenekarhoz, ami nem szélesebb körben ismert.

Vagyis vagy az van, hogy szerencsénk van és akkor egy banda nagyobb turné keretében keveredik ide, amit mondjuk busszal csinálnak és így jóval kevesebb a térintendö utazási költség, vagy jófejek és nem nagyon érdekli öket, hogy esetleg nem nyereséges a turné (a Bathtub Shitter koncert esetén pl. valahol a kettö közt volt a szituáció). A másik meg persze a szponzor, de azt meg nem nagyon lehet találni tökismeretlen zenekarokhoz. Nomeg persze ott van a szép jövöbeni álomkép, hogy lesz majd akkora vk közösség nálunk, hogy el tudjon tartani egy ilyesmi szintü koncertet.

Addig meg lehet mászkálni Bécsbe, meg ide-oda, nomeg reménykedni, hogy megint befut valami finanszírozható turné.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Oct 05 Thu, 9:36 pm 
VIP Member

Akármennyire is öncélú volt ez a nyafogás legalább megválaszoltál egy kérdést, amit szerintem majdnem mindenki feltesz magában időnként.

Ez indies bandáknál is ennyire durva?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Oct 05 Thu, 9:41 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:
Nah, most egy kis öncélú nyafogás jön. Meg az átlagnál egy pöttyet komolyabb post. Eredetileg a japcsizenészekkülföldön topicba akartam, de inkább ide, me' ide való, meg ez egy jó topic, csak keveset van használva... ^^

ó édes.. konkrétan éreztem ahogy a szemeid az én IP címem felé vonogatják pajkosan a szemöldöküket :O) amúgy mindenki bekeseredik ha jön a tél??? ez megnyugtató.... japánban is kéne kemény tél.... húú anyám.. a deg mire3 lenne képes

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Oct 05 Thu, 9:58 pm 
Site Admin

Serenity wrote:
Ez indies bandáknál is ennyire durva?

A Baal indie banda és teszem azt egy DéspairsRay, vagy mittomén meg lényegesen durvább lenne.

Mona wrote:
ó édes.. konkrétan éreztem ahogy a szemeid az én IP címem felé vonogatják pajkosan a szemöldöküket :O) amúgy mindenki bekeseredik ha jön a tél??? ez megnyugtató.... japánban is kéne kemény tél.... húú anyám.. a deg mire3 lenne képes

én nem vagyok bekeseredve, csak ez most aktuális és valahol el kellett nyafognom. ^^ kulonben japanban is van durva tél. még Tokioban is idonkent, északon meg aztán pláne. :dead2:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Oct 18 Wed, 8:56 pm 
Site Admin

nah, akkor a lyrics topicból áthozva: a Sweetbox amennyire tudom úgy igazán az FF-zenéiknek köszönhetöen futott be Japánban (én még német tucatsemminek ismertem meg öket), de az ottani maradandó sikereiket szvsz két dolognak köszönhetik:
1.) az énekesnö (aki mellett a zenekar amúgy is csak diszlet szintre van degradálva) abszolúte kimeríti azt a sztereotíp képet ami a Japánokban él a 'nyugati jónöröl' (szöke, barbi-baba)
2.) felkapta öket az avex, ami meg ugye az ország legnagyobb lemezcége.

Tehát nem igazán a saját eröböl, kemény munkával befutott zenekar alaptipusai.
Egyébként rajtuk kivül is van 1-2 nyugati ott kint a pop élvonalban. egyrészt ugye Olivia (Lufkin) aki a D&D lánytrióból startolt, valamint Marc Panther aki meg a globe tagja, ahova úgy került, hogy Komuro haverja volt. Oszt' kb. annyi. Meg persze a csomó PP és DDR zene (smile dk., megstb), de az meg megint más kategória.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Oct 24 Tue, 9:05 pm 
Elite Member

hát nem is tudom h hova kéne ezt írnom vhogy ide sikerült...(van vhol request topic csak én nem vettem észre?!?)
Első kérdésem az lenne h nincsenek-e meg vkinek a Nightmare-s Hitsugis vicces videók (amikor elefántott rajzolnak a kezükre meg mikor yomi egy hattyúval szerencsétlenkedik (hitsugi közben önfeledten hintalovacskázik...:) meg még ezen kivűl bármi amiben hitsugi van...) és ha megvan nem tenné nekem letölthető állapotba vmi módon?
A másik meg: hát én nagyon nem csípem (sőt kövezzenek meg akik szeretik, de egyáltalán nem) az osharekei bandákat, de a Shelly Trip Realize nagyon megtetszett (nem zeneileg, inkább olyan kis aranyos PVik vannak) szóval az lenne a másik kérdés h van-e vkinek bármi is tőlük (eddig a pt. valentine single-t sikerült csak tőlük megszereznem...) PV-k is érdekelnének...nah ennyi volna...plíz help mí :puppydogeyes: :pinky:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Oct 24 Tue, 10:45 pm 
Forum Addict

Shelly Trip Realize-t illetően van pár számom, meg egy PV...Nightmare videóim is vannak, időm viszont annál kevesebb. Holnap felpakolom Neked a számokat, ha gondolod, a többit nem tudom megígérni, csak amennyiben hétvégén is ráér. ^^" Ha addig valaki nem tölti fel akkor megcsinálom Neked ^.^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Oct 25 Wed, 10:00 am 
Site Admin

syunikiss wrote:
hát nem is tudom h hova kéne ezt írnom vhogy ide sikerült...(van vhol request topic csak én nem vettem észre?!?)
Elsõ kérdésem az lenne h nincsenek-e meg vkinek a Nightmare-s Hitsugis vicces videók (amikor elefántott rajzolnak a kezükre meg mikor yomi egy hattyúval szerencsétlenkedik (hitsugi közben önfeledten hintalovacskázik...:) meg még ezen kivûl bármi amiben hitsugi van...) és ha megvan nem tenné nekem letölthetõ állapotba vmi módon?
A másik meg: hát én nagyon nem csípem (sõt kövezzenek meg akik szeretik, de egyáltalán nem) az osharekei bandákat, de a Shelly Trip Realize nagyon megtetszett (nem zeneileg, inkább olyan kis aranyos PVik vannak) szóval az lenne a másik kérdés h van-e vkinek bármi is tõlük (eddig a pt. valentine single-t sikerült csak tõlük megszereznem...) PV-k is érdekelnének...nah ennyi volna...plíz help mí :puppydogeyes: :pinky:

amm... ha jol emlekszem a jrock_upload livejournal bigyán mostanában rakott fel valaki egy halom STR cuccot, meg valószinüleg soulseek-en is knnyen meg lehet találni a dolgaikat. Nightmare meg nem nem nem. @o@" (egyébként ilyesmik inkább az mp3, vagy méginkább a visual indies topicba passzolnak. ^^ itt inkább az egész japcsi zenei szintérröl szokott szó lenni, meg a dolgok kiadói, meg szubkulturális háttaréröl, habár sajna nem nagyon pörög a téma, me' még Mona sem igen irogat ide.. :\)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Oct 25 Wed, 2:26 pm 
Forum Addict

Ide rakom a linket, ha már itt kérted...STR. Nem valami sok, de jelenleg nem rendelkezem többel :/
http://www.sendspace.com/file/8uf6oh

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Oct 25 Wed, 2:46 pm 
Elite Member

Tsukasa-chan wrote:
Ide rakom a linket, ha már itt kérted...STR. Nem valami sok, de jelenleg nem rendelkezem többel :/
http://www.sendspace.com/file/8uf6oh

jaj nagyon köszi!!!! az biztos h több mint 4 szám:) persze hogy ráér:) *húdeörül* :multi:
Case: bocsi télleg nem tudtam hova írjam és itt ovlt nemrég requestelés uhogy azér ezt választottam :oops: Soulseeken csak azt a 4 számot találtam amim van...jah azon a jrock..."bigyán" nem találtam str-t...de nagyon köszi:) (tecc az az oldal)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 7:40 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Egy kérdés... és dunsztom se volt, hol kérdezzem, szóval ide került.
Az Ellegarden japán rockegyüttes, nem? Akkor itt miért nem hallottam még róluk? Az egyik barátnőm adta nekem... tény,hogy elég ameriai rockos a stílusuk, de... elvileg ide tartoznának, nem?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 7:54 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Kry-chan wrote:
Az Ellegarden japán rockegyüttes, nem? Akkor itt miért nem hallottam még róluk? Az egyik barátnőm adta nekem... tény,hogy elég ameriai rockos a stílusuk, de... elvileg ide tartoznának, nem?

a tokio hotel is japán zenekar mégsem beszélünk róla....

na jó a szar, értékelhetetlen humoromat félretéve talán az lehet a válasz hogy azon kívül hogy ázsiai fiatalemberek alkotják a bandát sok igazi jappó jegyet nem viselnek magukon .... zeneileg egy az egyben amcsi divatpunk zenét nyomnak SZERINTEM. De majd jönnek a nagyon okosak és tájékozottak és még szakszerűbenn és diplomatikusabban elmondják bujtatott megfogalmazásban hogy miért is szar az Ellegarden :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2006 Nov 15 Wed, 8:01 pm 
Forum Addict

Mona wrote:
Kry-chan wrote:

a tokio hotel is japán zenekar mégsem beszélünk róla....

na jó a szar, értékelhetetlen humoromat félretéve talán az lehet a válasz hogy azon kívül hogy ázsiai fiatalemberek alkotják a bandát sok igazi jappó jegyet nem viselnek magukon .... zeneileg egy az egyben amcsi divatpunk zenét nyomnak SZERINTEM. De majd jönnek a nagyon okosak és tájékozottak és még szakszerűbenn és diplomatikusabban elmondják bujtatott megfogalmazásban hogy miért is szar az Ellegarden :)

tény, hogy finomabban is fogalmazhatnál... valaki lehet, hogy szereti :?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 60  Next

All times are UTC + 1 hour