Jude wrote:
Én sompolyogni akarok. XDDD
hehe, jó szöveg
Na jó, de azért így még mindig nem tudják beazonosítani, hogy pontosan ki csinált valamit, csak azt tudják, hogy valaki mit csinált.
Arról nem is beszélve, hogy ha egy oldalra tévedsz, az olyan mintha bemennél valaki lakásába. Egy csomó mindent meg lehet tudni abból, annyi különbséggel, hogy az oldal tulajdonosa nem tudja a neved. Szóval egyfajta bizalom mindig szükséges, hogy nem fogják rosszra használni az infókat.
(bár alapból nem is hinném, hogy lehetne ilyet..)
Ráadásul most már szinte minden oldalnak van statisztikája a látogatóiról. Felesleges azt gondolni, hogy ha nem írják ki az oldalon, hogy honnan jöttek a látogatók, akkor nem is tudják. Bár mondjuk engem is kicsit zavar, ha mutogatják az oldalon másoknak is. Nem mintha akármit is meg lehetne tudni belőle, csak szerintem nincs értelme.
De azért ennek van pozitív oldala is. Ezzel az újabb módszerrel figyelve a felhasználókat könnyebb egy oldalt felhasználóbarátabbá tenni, ami nagy oldalak esetében nagyon is fontos.
Persze ez a fenti oldal már egy lépéssel tovább ment, mert míg pl a
google analyticsben (szinte mindenki használja) csak számhalmazokat látsz, addig itt már egyenként is követheted a látogatókat.
Érdekességképpen itt látható a napokban a soundofjapanról az
OtakuSoundra érkező látogatók
statisztikája google analyticsben.
Kiolvasható, hogy a 28-i
hozzászólásomra hatan kattintottak. Mondjuk ez nem egy akkora forgalmú fórum, szóval szerintem jó ha 25-en olvasták a hozzászólásom. Nem is időztetek sokáig, pedig jó a klip, de úgy tűnik ezt csak én gondolom így.. XD