Akkor én is leírnám a tapasztalataimat, hátha valakinek hasznos lesz.
Mivel sajnos nem vagyok milliomos, mindig leelenőrzöm a rendelésemet legalább 3 helyen (HMV, cdjapan és amazon.co.jp) és mindig arra a következtetére jutok, hogy
HMV a legolcsóbb (minden bele van számolva). Rengeteg kedvezményt adnak, meg pontokat amit aztán levásárolhat az ember (pontkat adnak máshol is azthiszem). Segítőkészek, udvariasaak, ha az embernek kérdése van max 2 órán belül válaszolnak... Ja és postázásig lehetőség van arendelés lemondoására (item-enként), ami elég nagy előny. Olyan is volt már, hogy egy olyan tárgyat kaptam meg végül, amit elvileg nem lehet ott kapni. Megkérdeztem és azt mondták utánnanéznek. És sikerült.

Szóval HMV-vel maximálisan meg vagyok elégedve.
(egy két gondom volt, de azért szóltam és kijavítotték a rendszert... 8) )A rekord szállítási idő 38 óra volt. (mák...) De mindig ideér a cucc 1-2 nap alatt pestre, csak nálunk đöcsölnek.
Viszont sokmindent én csak
amazonon találtam meg, tehát kénytelen leszek azt is kipróbálni egyszer a hagyományos módon.Úgy vettem észre, főleg akkor lehet onnan ritkaságokat szerezni, ha az embernek van japán ismerőse, aki ideküldi mert Sokmindent csak japánon belül postáznak. (mindössze kétszer tudtam ilyet összehozni)
Ha esetleg valaki rendelt már innen hozzánk valamit kiváncsi lennék a tapasztalataira.
(amazon.uk például trágya szeintem)
Egy másik kedvenc beszerzési helyem az
ebay. Elég sokmindent lehet megszerezni, persze többnyire használtan, meg figyelni kell nehogy taiwani legyen!! Jópár cd-t sikerült vennem fillérekért (1-10$).

Meg pesze a hajnali felkelések, hogy az ember nehoyg lemaradjon... felejthetetlen... :S
Egyébként nem nagyon értem az itteni "rendszert". A vámolandó cuccok kevesebb mint felére kellett végül fizetnem, teljesen random jellegűen. Magyar posta egyébként is érthetetlen. Legutóbb pl csütörtök éjjel 0 óra 5 perckor érkezett egy csomag pestre de csak ma reggel hozték ki. Mig egy másik csomag szombat hajnalban jött, és már szombaton du. kihozták... (EMS mindkettő) De legalább megspóróltam a vámot... *nem érti* Valaki tudja hogy működik ez? Talán hónap végén/elején kell rendelni akkor nics vám vagy fordítva??? Vagy egyéb agyafúrt szabály van erre???